Съзнателно зачеване

• 22 614
  • 271
  •   1
Отговори
# 90
Много интересна тема!
Преди доста години, когато знаех що е оргазъм, но не бях твърде наясно с подробностите на научната гледна точка по въпроса с зачеването си мислих, че бебетата стават само когато и двамата партньори достигнат кулминацията едновременно.

# 91
Големият ми син е заченат на Великден, малкият на рождения ден на големият. Не мисля, че е станало случайно - но не сме се пречиствали със съпруга ми и не сме правили секс с мисълта, че точно тогава ще сътворим децата. Считам, че душите сами ни избират, считам, че всичко е карма, считам че с или без пречистване има някой горе, който определя кой, кога и защо ще дойде на този свят.
Дали децата ми ще бъдат извисени духовно зависи от нас като родители и от отговорността на обеществото ни към децата, т.е. нашето бъдеще.
Това да искаме да сме пречистени, за да привлечем по-извисена душа ми звучи като логиката на Хитлер "Дай да убиеме евреите, `щото те са по-нисша класа хора", или като "искам така да ми промените гените, че детето ми да бъде русо, синеоко и т.н."
Кои сме ние, та да си позволяваме да привличаме "по-извисените" души с моментна измама, по време на съзнателното зачеване?

# 92
Съзнателно съм правила секс с цел бебе и за моя радост стана от раз.Явно обаче съм привлякла невъзвишена душа защото не съм се пречиствала. newsm78
Ако някой смята че живеейки 20 год на ръба ще се пречисти духовно за 2-3м искам да му кажа че се е объркал.Ако наистина има някаква енергия/независимо как ще я наричаме/ едва ли ще заблудите природата чрез това което ядете,това което правите.
С две думи духовното и физическото пречистване е начин на живот, а не диета.Когато се гладува се отслабва,но сллед като се върнеш към предния ритъм и излишните кг се връщат.Същото е и с духовното пречистване.
Така че за мен съзнателно зачеване е съзнателен сексуален контакт или оплождане на яйцеклетка с цел забременяване.

# 93
  • София
Според мен независимо как са заченати много е важно как ги възпитаваш след това, иначе язък ти за духовното пречистване и въздържанието.

На нейното мнение съм.
Нашето бебе е желано и планирано. Hugно не сме ходили да се пречистваме някаде или сме се възджали от секс преди това.
Магията стана при изчислена овулация и три месеца опити. / А за стойките много бяха та незнам... Embarassed/
Сега наблюдаваме как расте коремчето и чакаме с еуфория деня на раждането.
По подобна твоя логика една приятелка ми каза че трябвало да се изчисли и коя зодия да бъде... Mr. Green аз чак толкова не се вживявам.
Най важно е да се роди живо и здраво и занапред да го възпитаме добре. baby_neutral

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 17:24 от AnMary

# 94
Людмил, темата ти е много хубава... Просто мисля, че не е на точното място... Може би в алтернативна медицина или в чужбинския би предизвикала повече интерес...
Не съм запозната кой знае колко добре с източните учения, но и ти даваш повече примери от индианските практики. Написаното от теб явно е повлияно в по-голяма степен от разбиранията на южноамериканските индианци (?), но мисля, че те имат много сходства и със северноамериканските. При обитателите на севера пречистването всъщност е било задължителен ритуал преди всяко по-важно събитие в живота на човек. Точно пречистване не само на тялото, но и на мислите и душата. Докато при жените менструалните дни се приемат за естествено, заложено в природата им пречистване, мъжете е трябвало да преминат през период на лишения, за да го постигнат. Не съм срещала много информация за подготовката на мъжа преди свещения акт на зачеването, но при жените наистина е имало доста традиции, свързани с определен период, в който са искали да забременеят: приемане на определени храни, събирания вечер с приятелки и сестри и изпълняване на песни, свързани с майчинството и плодовитостта (по-скоро песни-молитви, създаващи и по-различна духовна нагласа у жената)... Задължителна за този период е била и употребата на някои билкови масла и екстракти, с които жените са мажели телата си и се е вярвало, че те подсилват желанието у мъжа и плодовитостта у жената. Донякъде ние днес погрешно си мислим, че у древните хора този сексуален акт е бил по-първичен и животински, а те наистина са влагали божествен смисъл в сливането на мъжа и жената, предхождащо зараждането на новия човек. Зачеването е било навлизане в божествена територия и затова към него е трябвало да се подходи с нужния респект. Женското тяло е било временният дом на бъдещото създание и затова е трябвало да се подготви с повече грижа и отговорност. И аз не виждам нищо нестандартно или ексцентрично в подобни разбирания, че темата да се приема за скандална... Напротив, все повече хора днес, връщайки се към по-природосъобразния начин на живот, търсейки естествени източници на здраве и сила, се сблъскват и с необходимостта да променят и духовната си нагласа към живота извън нас и в нас. Дори да оставим религиозните вярвания настрана, подготовката на телата и душите ни преди акта на зачеване е просто израз на уважение и отговорност към бъдещия живот...
Аз не поставям акцента върху мъжкото въздържание, защото не мисля, че темата е само за това. Но и то си има логично приложение в наши дни. Преди спермограма поне при нас се изисква въздържание на мъжа от 5 до 7 дни, за да се направи оптимално добро изследване на качеството и количеството, тоест въздържанието е от значение.
Тук ще добавя и още нещо, макар че за мен това беше изместване на темата... Безплодието е болест на нашето време. Не че не е съществувало и в миналото, но поне не е обхващало толкова много хора. Всъщност трудно е да се каже, дали е модерна болест или проблем, който е резултат от определен начин на живот... Факт е обаче, че е придобило почти епидемични размери в най-високо развитите общества. Факт е също, че въпреки еднакво неблагоприятните екологични условия, сходните психологични проблеми и наличието на еднаква доза стрес, безплодието не се среща в такава степен примерно сред днешните индианци, в каквато то съществува сред белите хора...
Не разбирам, защо някои от пишещите толкова се притесняват от думата 'свещенодействие'. Свещенодействие за художника може да бъде и започването на нова картина, което се разграничава от нахвърляните ежедневни скици. Свещенодействие за писателя е и започването на нова цялостна творба, след като на хвърчащи листи е записвал само отделни идеи, изречения, дори кратки пасажи. Много често творците имат свои ритуали, които задължително спазват преди да пристъпят към поредното си творение. Науката вече ни е обяснила същността на зачеването, но ние и без да сме религиозни продължаваме да наричаме зараждането на живота 'чудо'. Нима е лошо, ексцентрично или ненормално да уважим природата/Създателя за това, че ни е дал способността да извършим това 'чудо', като и ние спазим някои ритуали, които всъщност за да успеят да просъществуват в продължение на хиляди години до наши дни, под различни форми и в толкова различни култури, явно напълно естествено са заложени у нас...

# 95
Людмил, и аз те моля да споделиш по-подробно за пречистването при мъжа и при жената. Вярвам, че ще бъде полезно за доста хора тук.

# 96
Здравейте и от мен, за първи път пиша - до сега само чета и уча Simple Smile Темата е интересна за мен много, млада и не много информирана, но с желание за семейство и дете. С мъжа ми много се обичаме,  за сега само говорим за деца .... но изчакваме все още - искам брак. Въпросът е наистина как е правилно да се зачене, мислила съм си да спирам цигарите месец - два преди да спрем да се пазим, да водя по-здравословен начин на живот - напоследък децата се раждат с все повече вродени заболявания, алергии и т.н. Но съм твърдо ЗА , че живот трябва да се създава с много любов, не с фикс идея за дете .... Аз съм изтърсак - имам две сестри-планувани, умни и трудолюбиви, аз съм зачената с похот, любовта на родителите ми ме е благословила, били са вече възрастни  и не са искали трето, но когато разбират е било късно-цветна бременност, съдба, та аз съм най-красивата,най-сърцатата и най-успялата, но и най-много обременена и болнава от всички ...... та дилемата е как да съчетаеш нещата за да не си обременен с мисъл за 100% зачеване с пречистване и т.н. , но и да бъдеш "добра почва за посяване" , да дадеш всичко-това е може би за наистина извисени хора ............... ????????????? Кажете Вие майки, защото мисля от майчината пазва няма по-добра Simple Smile

# 97
  • София
Добре де,
След като дълги години си се влачил по лекари, пречиствал си се, спазвал си всички препоръки на лекари и т.н, а дете не се получава, то е ясно че в един момент зачеването не е само съзнателно, ами цел в живота (говоря от личен опит).

Тогава как може да търсиш - върховния, най-подходящ момент - в такава ситуация за теб всяко правене на либоФ е шанс за дете.

Е, мойте и двете са правени целенасочено, пък да видим колко умни ще излязат Simple Smile - няма да ги хвърля на боклука я  Simple Smile

# 98
Няма спор че за една жена след определен момент създаването на дом и деца е най-голямата цел в живота . Но нима ми казваш , че в един момент не правиш любов с мъжа си защото се желаете , а за да направите дете? ( не говоря за сем. с проблеми, за което моля за извинение) Аз също от опит зная че когато това стане фикс идея резултат почти няма - сестра ми реши че щом всички нейни приятелки имат и тя трябва да има .... забременя година по-късно , когато спря да живее с тази цел. Аз правя любов с желание и страст , не с цел . А когато планувам бременност може би наистина трябва да променя ритъма си на живот ... обременяваме децата си от самото им зачеване, а до колкото чета всичко си дава отражение . Пък и кой говори за интелигентност , не искам Айн Щайн , а просто здраво и не обременено дете Simple Smile

# 99
Добре де,
След като дълги години си се влачил по лекари, пречиствал си се, спазвал си всички препоръки на лекари и т.н, а дете не се получава, то е ясно че в един момент зачеването не е само съзнателно, ами цел в живота (говоря от личен опит).

А как се получи при вас, ако не е тайна?

# 100
Виж, няма непоправими неща. Просто с правилно зачатие даваме повече шанс на детето. И за това не ни трябват някакви тайни техники и йога курсове.

За тези, които искат да заченат инвитро ще ви кажа нашият случай, може да е от полза.
Опитвахме 3-4 години за дете, по стандартния начин, но нищо не се получаваше. Бяхме тръгнали, като всички останали, по клиники, изследвания, спермограми и прочие, когато се усетихме за нещо важно. Толкова важно, че ни е пред очите, а го пропускаме -- Когато природата (в случая нашите тела, които са част от нея) е поставила възбрана, значи тя има основателна причина. И да опитваме да я прескочим, значи да не зачитаме нейната мъдрост.

Ако искаме да приемем скъп гост, трябва да се приготвим за него, нали? Къщата да е чиста, подредена.
Това направихме двамата. Моята любима премина през пълно изчистване на тялото -храносмилателна система, черен дроб, лимфа, жлъчка, бъбреци. Аз също минах частично изчистване. След това избрахме специално, чисто и силно природно място за свещенният акт и приложихме нещата, които писах в началото. Тя зачена от първият път.

Людмил, първо мислех да ти задам въпроса на лични, но смятам, че информацията може да бъде от полза, ако някой има желание  Simple Smile
Би ли споделил за пречистването, което сте правили? Чела съм само за това на Малахов и ми се струва малко крайно.
И аз имах... по-скоро инстинкта, че трябва да започнем да се храним и живеем по-здравословно. В момента сме на разделно хранене като всеки четвърти ден - само на плодове и мога да кажа, че се чувствам много добре. И двамата с мъжа ми не пушим (той никога през живота си не е, а аз ги отказах преди 7 години Simple Smile), а алкохол и без това пием много рядко. Сутрин пия топла вода с мед и лимон, много е тонизиращо.
Знам, че всеки решава сам за себе си кое е правилно и кое не, но това му е хубавото на споделянето - можеш да вземеш от чуждия опит нещо ново и подходящо за теб!

Пречистването направихме с готов комплекс Arise & Shine, просто в момента можехме да си го позволим. Това е най-доброто, на което съм попадал и е подходящо за хора, които нямат време, защото идва с упътване и всичко необходимо за изчистването. За лимфата и черния дроб - ето това.

Вярвам, че едно пълно изчистване на тялото след 35-40 години експлоатация, е най-доброто, което човек може да направи за себе си.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 20:50 от Людмил

# 101
Много благодаря  Hug

# 102
  • Пловдив
Правихме секс с цел правене на бебе , но не сме се пречиствали  Laughing

# 103
Цитат
Позицията е стандартната - мъжът отгоре, защото така енергийният обмен е най-добър за двамата и детето.

А какво става, ако детето е правено на задна прашка, майката си е мислила, че в тоя период от цикъла няма опасност, а в цялата работа е участвал кожен бич с девет опашки?

На планетата Хикс никой не прави деца без помощта на кожени дрехи.

Людмиле, да не си в период на въздържание, че опря пак до форума?

Имам и един въпрос- ако почнем да го правим по-съзнателно, това значи ли, че през 2012 година светът няма да свърши?

Хмммм... Нашето бъдещо тъй го направихме буквално..., но пък имаше въздържание от 30 дена преди това. Може и да се е получило Wink

# 104
  • София
нашият син е заченат съзнателно!

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт