Съзнателно зачеване

• 22 600
  • 271
  •   1
Отговори
# 75
Напълно се сещам, но това какво общо има с темата?

# 76
Ами ако един мъж е имал бурен ергенски живот, правил е всичко, и са му правили всичко, каквото може да му направи жена, каква тръпка ще е жена му? Приемаме, че я обича, по презумпция. Пречистване от пресищане - така разбирам темата.
То й един мой любимец е обичал жена си, но първо е гледал лесбийки на живо, после я е любел.
Ако говорим за пречистване в по-буквален смисъл, за сто дни узряват сперматозоидите. Сто дни без цигари, наркотици и алкохол - много ли са?

# 77
  • Бу-у-урга-а-ас
Хм, как го извъртя само! Ама пак си извън темата. Ти говориш за секс, а Людмил говори за зачеване. Ей това се опитвам да ти обясня. Освен това секса в брака се практикува за зачеване или за по-пълно общение (сливане) и удоволствие? Не мога да приема, че сексът трябва да се практикува с цел бебе. Това бавно убива всяка страст и желание за интимност. Децата са следствие на любовта и това пълно общение на родителите. Говоря в идеалния вариант, когато са на лице разумни зрели хора, които съзнателно не се предпазват от забременяване.
В нашето семейство нещата не се получиха по схмета на Людмил, просто защото сме друг тип хора. Всеки път, когато направех намек за това че съм в овулация, на мъжът ми му изчезваше всяко желание. Ако пък не му казвах, но аз си знам, че съм в период на зачеване не можех да се насладя на секса или съзнателно го избягвах в тези дни. Забременях в месец, в който пътувахме по отделно и правихме секс един единствен път и то не в подходящ ден за забременяване. Родих точно на термина си, което означава, че сперматозоидите му са били активни поне 10 дена в мен. Нещо, което медицината казва, че е невъзможно.
Изобщо не съм против природосъобразния начин на живот, въздържанието от алкохол, дрога и цигари. Аз и кафето и газираното бях спряла дори, в името на здравето на детето ми, но пък до свещен акт за зачеване ми е малко странно да говоря.
Такова зачеване освен светата Дева, май друг е нямал.

# 78
А бе то и за светото зачатие няма доказателства, ама що народ вярва...

За статистиката да споделя, че ние правим секс с цел зачеване вече втора година, но досега това не ни е повлияло на духовното единение и по-пълното сливане по време на акта. Тантра ми се струва много логична практика без да се изпада в крайности.

# 79
... Колко му е един мъж да се разходи две седмици из планините, а после
да прави бебе като невидял.

Нищо не му е, ама твоят постинг е натоварен с друга емоция, поне аз го разбирам така (секс, обичане, копнеж, нагон). Идеите на Людмил малко по-така ми дрънчат: "пречистване", "духовна подготовка", "свещен акт" (това ме утепа).

А защо едното (секс, обичане, копнеж, нагон) да изключва другото (пречистване, духовна подготовка, свещен акт)?

# 80
   Поне от 3 години, правейки секс мислим дали този път ще заченем нашето дете. Тези мисли НЕ помагат. Винаги смятаме въздържанието, при лоша спермограма това е от първостепенно значение, планираме, подготвяме се и т.н. Не помага. Явно нашето дете ще е най-обкновено щом и с ин витро не стана. Жалко, че страстта ни подминава от толкова смятане. Е, ние сме упорити, втори път ще разчитаме на док да ме забремени и според автора на темата ще създадем човек долно качество  Sick
   От опита си с незачеването разбрах, че не родителите избират момента на зачеването, а детето. Иначе нямаше да има толкова семейства минали през всичко, наистина ВСИЧКО в стремежа си за рожба. Всеки един от нас се появява на белия свят, когато му дойде времето и нищо не може да ускори или забави този процес.
   Да се каже, че родителите могат да променят съдбата на детето си в зависимост от сексуалното въздържание и т. н. и т. н. ми се вижда много самонадеяно и даже богохулно. Ние не сме вездесъщи!
   Ние не знаем дали ни е писано да си родим и отгледаме дете, не знаем кога е подходящия момент, но няма да спрем да опитваме. Ако това щастие ни застигне, няма да е заради пречистването ни и страстния, съзидателен секс, а защото така трябва да стане. Дори не защото го искаме! Нашето дете ще бъде такова каквото то иска да бъде. Хората се раждат със свободна воля. Ние като родители само ще му помогнем да има смелостта да потърси и намери своята истина за живота, не да заимства нашата.

Само да допълня, че при предлаганото въздържание от 10-15 дни нищо годно не остава и никаква работа не върши, защото спермогенезата е 90-100 дни  Wink,  поне мъжете трябва да го знаят.

# 81
  • Бургас
Темата е просто невероятно интересна  bouquet Благодаря на всяка от вас,изразила мнение...Безкрайно ми беше интересно да про4ета разли4ните ви гледни то4ки.. Hug Hug Hug Hug

# 82
Заченах в меденият ни месец, много секс, много любов, много чуства и емоции. Дъщеря ми е зачената полу-съзнателто, ей така на шега да видим ще се получи ли нещо и то пък взе, че се получи при това от първият път.  Laughing Като разбрах, че съм бременна направо паднах, не очаквах след толкова пазене да прихвана веднага ама явно природата си знае работата. Може и да има нещо вярно в думите на автора, шамани, магьосници...но не мисля, че трябва да си товарим главите с такива глупости. От случайността е открит пенецелина да не забравяме все пак.  Peace

Изчетах цялата тема и сега се чудя какъв човек ще бъде дъщеря ми, вечно търсеща или в дух.мир със себе си. Някъде прочетох, че плод на грехонвата любов били красивите деца, ама  и тези заченати с много мерак също не лъжат  Wink

# 83

От опита си с незачеването разбрах, че не родителите избират момента на зачеването, а детето. Иначе нямаше да има толкова семейства минали през всичко, наистина ВСИЧКО в стремежа си за рожба. Всеки един от нас се появява на белия свят, когато му дойде времето и нищо не може да ускори или забави този процес.
  ...
   Нашето дете ще бъде такова каквото то иска да бъде. Хората се раждат със свободна воля. Ние като родители само ще му помогнем да има смелостта да потърси и намери своята истина за живота, не да заимства нашата.

Много добре казано  bouquet
И все пак си мисля, че ин-витрото също е съзнателно зачеване, което не изключва влагането на емоции, енергия и любов от родителите, въпреки че не се извършва чрез "свещен акт". Все пак непреклонното намерение на двама обичащи се да създадат живот не е ли само по себе си акт на съзидание?

# 84
Людмил а не мислите ли че прекалено буквално приемате казаното?

Всички вярвания и учения било на древни индиански племена или въобще езически вярвания, проповядваното от будисти, мюсюлмани, християни та до науката/сборно понятие/ днес има за цел да обясни на хората всичко свързано с заобикалящия ги свят и тях самите, има за цел да възпита определени норми на поведение. В зависимост от епохата, географската среда средствата за внушение са от мистика до факти и логика. Освен това всички вярвания и религии са основен способ за управление и манипулиране на масите.
Цитираното от теб бих могла да го тълкувам по следните начини :
Едно дете трябва да е желано, да имаш дете е основно отговорност, преди да станеш родител ти трябва да се опознаеш сам себе си, а човек за да опознае себе си трябва да опознае миналото си, своя генофонд, трябва да е наясно какво точно иска от живота. освен това водете един разумен начин на живот.
От друга страна може да се възприеме и в смисъл малцина ще бъдат осенени от духа, ще са богоизбрани и пр. като обяснение на окаяния живот на едни на фона на презадоволеността на други. Има го в всички вярвания и религии прераждане, задгробен живот, рай, ад и прочие, награда отплата в необзримо бъдеще за ограничения и страдания сега.

# 85
Виж, няма непоправими неща. Просто с правилно зачатие даваме повече шанс на детето. И за това не ни трябват някакви тайни техники и йога курсове.

За тези, които искат да заченат инвитро ще ви кажа нашият случай, може да е от полза.
Опитвахме 3-4 години за дете, по стандартния начин, но нищо не се получаваше. Бяхме тръгнали, като всички останали, по клиники, изследвания, спермограми и прочие, когато се усетихме за нещо важно. Толкова важно, че ни е пред очите, а го пропускаме -- Когато природата (в случая нашите тела, които са част от нея) е поставила възбрана, значи тя има основателна причина. И да опитваме да я прескочим, значи да не зачитаме нейната мъдрост.

Ако искаме да приемем скъп гост, трябва да се приготвим за него, нали? Къщата да е чиста, подредена.
Това направихме двамата. Моята любима премина през пълно изчистване на тялото -храносмилателна система, черен дроб, лимфа, жлъчка, бъбреци. Аз също минах частично изчистване. След това избрахме специално, чисто и силно природно място за свещенният акт и приложихме нещата, които писах в началото. Тя зачена от първият път.

Людмил, първо мислех да ти задам въпроса на лични, но смятам, че информацията може да бъде от полза, ако някой има желание  Simple Smile
Би ли споделил за пречистването, което сте правили? Чела съм само за това на Малахов и ми се струва малко крайно.
И аз имах... по-скоро инстинкта, че трябва да започнем да се храним и живеем по-здравословно. В момента сме на разделно хранене като всеки четвърти ден - само на плодове и мога да кажа, че се чувствам много добре. И двамата с мъжа ми не пушим (той никога през живота си не е, а аз ги отказах преди 7 години Simple Smile), а алкохол и без това пием много рядко. Сутрин пия топла вода с мед и лимон, много е тонизиращо.
Знам, че всеки решава сам за себе си кое е правилно и кое не, но това му е хубавото на споделянето - можеш да вземеш от чуждия опит нещо ново и подходящо за теб!

# 86
Людмиле,темата ти както винаги ме кара да се замислям за много неща.Ще я изета цялата и евентуално ще се включа.

П.П. Наистина би било добре излишния спам да се поразисти малко...

# 87
Хм.. интересна тема но я се замислете в това забързано ежедневие с  цялата лудница покрай служебни задължения и тнт. на човек дали му остава време за пречистване.Ами какво да кажем за семействата който имат проблеми,пречистват се и тнт.и пак не могат да си заченат детето.А истината е такава че с всеки изминал ден броят на тези семейства се увеличава.Благодарна сам че с моя съпруг когато решихме да имаме дете обсъдихме на дълго и на широко тази тема и не ни се наложи да чакаме дълго за да имаме нашия Стефко,но за жалост не всички семейства могат да се похвалят със същото.Нашите кумове например чакаха две години докато се получи.Дано някой ден нещата не стоят така или поне семействата който имат проблеми да могат спокойно да използват метода инвитро.

# 88
Изненадана съм, че темата толкова бързо отпадна назад.  newsm78

# 89
Изненадана съм, че темата толкова бързо отпадна назад.  newsm78
  Така е.Явно е прекалено "тежка" за четене и разсъждаване от изморени психически и физически майчета.

Общи условия

Активация на акаунт