Съзнателно зачеване

• 22 594
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
Децата, които са се родили в резултат на изнасилване, или родителите им са безотговорни пияници, какво, да ги строим в групата на получените от " лош материал " ли ? Всеки живот е свещен, уникален, значим по свой начин.
Дори да приемем, че е така, че тези деца са получени от "лош материал", нали всеки има свободата и правото на личен избор да "построи" живота си, да се учи, да се усъвършенства, да достигне духовно извисяване. Едва ли някой се е родил идеален.

# 61
Да видим сега какво казва официалната наука.
Има един човек, казва сe Брус Липтън. Той е клетъчен биолог, учен от голяма величина. Казва, и не само казва а го аргументира и доказва със способите на науката, че родителите предопределят "профила" на детето още преди раждането му. Чрез техните мисли, чувства и т.н.
Людмил, аз знам, че детето избира родителите си, че избира в кое семейство да се инкарнира.

# 62
Да видим сега какво казва официалната наука.
Има един човек, казва сe Брус Липтън. Той е клетъчен биолог, учен от голяма величина. Казва, и не само казва а го аргументира и доказва със способите на науката, че родителите предопределят "профила" на детето още преди раждането му. Чрез техните мисли, чувства и т.н.
Людмил, аз знам, че детето избира родителите си, че избира в кое семейство да се инкарнира.
Peace И аз така знам.

Я, колко лесно било!  Пък ние години загубихме в напразни опити! ooooh!
Да бях открила по-рано топлата вода, тогава може би нямаше да ми се налага да се запознавам с основите на репродуктивната медицина! Mr. Green
Абсолютно....и аз така. doh Rolling Eyes

# 63
Людмил, благодаря за темата и линковете!   bouquet

# 64
Едно от нещата, което не ми харесва в подобен род теми е подценяването на едни за сметка на възвеличаването на други.

# 65
Много интересна тема, ама безсмислена, защото почти всеки е затворен в собственото си его и ще отстоява до последно неговото мнение. Разширяването на съзнанието обаче е именно "оттърсване" от егото. Ако не си "работил" цял живот, няма да стане за 10 - 15 дни въздържание, гаранция Simple Smile
Ако има физиологични проблеми (всяка болест е индикация за нещо), за мен е редно човек да се опита да ги преодолее с правилно лечение и мислене.
Дон Хуан не е меродавен по въпросите за зачеването. Мисля, той също твърдеше, че децата правели енергийни дупки в нас и ни спъвали духовното развитие и тем такива глупости.
Иначе да, родителите оформят до голяма част детето си - и с мисли и с постъпки, и с гени, но не само в момента на зачеването. Нали знаете източната мъдрост - Отишла жена с малко дете при мъдреца да го пита как да възпитава дъщеря си. Той я попитал колко е голямо детето? 3 месеца - казала жената. Съжалявам много сте закъснели, възпитанието на детето почва преди раждането на майката, казал мъдрецът Simple Smile
Аз си мисля, че децата избират родителите си и това е дълъг процес!
П.С. Не каза твоето мнение за инвитро заченатите деца, че тази тема почва да ме интересува Simple Smile

# 66
Много интересна тема, Людмил, благодаря  Hug
Наистина, въпреки, че малко ме натовари изчитането и на негативните коментари, но - всеки с мнението си. Не мисля, че някой се опитва да поучава или убеждава останалите и да ги вкарва в правия път, но темата все пак е за Съзнателното зачеване, а не За или Против него  Simple Smile

Не смятам, че темата е безмислена. Би могла да бъде полезна за някои от нас, а който не е на същото мнение - моля да я подмине и да ни остави да си се прехласваме с отнесените си интереси.

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 11:05 от fata_morgana

# 67
  • Бу-у-урга-а-ас

Хм, много ми е съмнителна тази работа, освен ако човек не живее с презумпцията за прераждането, в която аз обаче не вярвам.
Ето ви един казус. Много лесно бихме приели идеята, че дете с хубаво семейство е избрало родителите си, ами семействата с насилие, отхвърляне, подтисничество... Някак ми издиша тази теория. Май и друг път из форума сме дискутирали това.

Зачатието и раждането н едно дете си е чудо, както и да го погледнем. Но това е акт, който е изцяло извън нас, независимо дали сме пречистени, дали правим секс в дните около овулация или сме в медицински център, в който специалисти се грижат за това. Нека да не се правим равни на Бога, защото заради човешкото ни естество сме толкова дребни, слаби и незначителни, че библията ни сравнява с тревата, която изсъхва и вятърът я отнася.

# 68
  • София
Всичко това със съзнателното зачеване ми прилича странно много за едно друго сътворение. След 6 дена усилена подготовка Господ създава Адам. Преди това създава всички онези хубави и чисти неща, които да го посрещнат. Създава го с голяма любов и го нарича върховно свое творение. Дали не се почувствахме нещо много богоподобни. Повярвахме си, че сме много повече от всички останали живи същества на планетата. Решихме да се сравняваме със Създателя. И в заключение: аз не съм религиозна. Peace

# 69
И за мен е любопитно да прочета виждането на Людмил по въпроса за зачеването, но темата предвидимо тръгва в изкривена посока. Толкова ли е трудно, когато не приемате едно мнение, да си замълчите и подминете?! Моля ви, бъдете толерантни!

# 70
Абе едно нищо и никакво мушкато се влияе от настроението на стопанката си,
бременните се пазят да не се стреснат, уплашат от нещо, ако им се прияде нещо,
близките им го доставят. Защо го правят? Невролозите, ако детето има проблем, питат - как е протекла бременността? Детето в утробата слуша музика, гледа.
 Работите, правени с мерак - картини,
гоблени, килими, грънци, дърворезба - им личи. Защо толкоз бързо и с лека ръка отричате
веднага? Колко му е един мъж да се разходи две седмици из планините, а после
да прави бебе като невидял.

# 71
И за мен е любопитно да прочета виждането на Людмил по въпроса за зачеването, но темата предвидимо тръгва в изкривена посока. 

Здравейте!
Ето ме пак с тема-табу.
Доскоро такива бяха Домашното раждане, ЕБХ - много бурни реакции имаше, когато за първи път писах тук, но ето светът се променя, а заедно с него и ние. Сега за тях се говори открито и спокойно.

Затова е време да повдигнем булото на тема, недискутирана в обществото ни - как правим децата си?

...............
Пишете и вие какво знаете по темата.

Людмил много добре знае до какво ще доведе темата, не е вчерашен, не цели да го подмине критиката.

# 72
. Защо толкоз бързо и с лека ръка отричате
веднага? Колко му е един мъж да се разходи две седмици из планините, а после
А къде оставяш случаите, в които "прави като невидял", но НАПРАВЕНО не се получава?
Къде оставяш случаите на асистирано репродуциране? Тогава какво правим?  bouquet
Как хубаво се подминават някои въпроси, дето не изнасят твърде....

# 73
Винаги има изключения, за съжаление.
Темата я разбирам за общото, асистираното репродуциране е частен случай.
Дядо ми, лека му пръст, като са го оженили, дотогава е бил виждал женски крак малко над коляното, само на реката, като перат черги жените. Сещаш ли се как е влязъл  в брачното ложе?

# 74
  • Бу-у-урга-а-ас
... Колко му е един мъж да се разходи две седмици из планините, а после

Нищо не му е, ама твоят постинг е натоварен с друга емоция, поне аз го разбирам така (секс, обичане, копнеж, нагон). Идеите на Людмил малко по-така ми дрънчат: "пречистване", "духовна подготовка", "свещен акт" (това ме утепа).

Общи условия

Активация на акаунт