Лятото дойде и ТЪРГОВИЩЕнчето се стяга за море!!!

• 11 197
  • 278
  •   1
Отговори
# 165
Знаете ли днес разбрах че закриват още една група от яслата на борово око и както е трагнало до септември цялата ясла скоро децата ни няма да има каде да ходят на забавачници бетер София и Варна ще станем много тъжно smile3518 храни куче да те лае ние си плащаме а общината не и дреме за децата ни егати случея.newsm61Свиват бюджета ама затварят само градини и ясли пък тея дето цял ден си потриват гъза в общината си седят на сянка,що не вземат тях да ги поразрачкат малко вместо само коктейли да им организират и семинари те и без това са си тъпи нема как да поумнеят от семинар. smile3515

# 166
Ами те съкратили точно групата в която беше малката ми, дори си мислех живот и здраве и бебо при тях ама ги няма вече лелите

# 167
Честит рожден ден Криси, най-вече здраве и щастие ти желая. останалото се купува

# 168
 smile3514 Хайде, действайте по-бързо с рутинните неща като имена, дневници, прдседатели, юристи и да се задвижваме, да има време да понасъберем народ и подписи още месец и да отидем да се срещаме с разни отговорни другари из общината, та поне да спасим яслата до наесен. Проблемът е наистина много спешен!!! Много лесно се затварят, но после никой няма да ги отвори пак и ще се окже, че трябва да плащаме на частни ясли или на жени да ни гледат децата, при условие, че сме си плащали данъците и сме работили за тази държава...Да не се оставяме, мами! Давайте по-сериозно и организирано! До утре вечер да предлагаме имена и утре всеки да напише за кое е и защо! После ще изберем отговорници и ще си съставим план кой с кого да говори, каква информация ни трябва и как да действаме! Не се оставяйте само на летните разходки, защото времето лети и трябва да направим нещо, за да живеят децата ни по-добре!!!!
 Hug Praynig Peace newsm51
И не забравяйте, може тази ясла да е далече от вас, но ако ги оставим, утре ще закрият и други, ще закрият градини и малко или много всеки от  нас може да бъде засегнат!!!

# 169
Стефи, моля те, извади предложените дотук имена на първата страница, да се виждат по-добре!
Предлагайте, момичета, предлагайте!!!

# 170
Няма и да ги пройма като всеки чака на готово ей така ще сме иначе да ревем и да се оплакваме майките много можем."Не ми стига майчинството",Детето се изрина от кухнята" е и ко напрайхме по вапроса мардолясваме по центъра и си чешем езичетата с клюки и жалби. newsm61

# 171
  • София
А аз ви се радвах...
Съжалявам, че съм далеч и не мога с нищо освен мнение да помогна,
но така като гледам и то е излишно...
Браво Исанка и ЛаМарипоса, че все още имате желание да действате. Въпреки...

# 172
Стефи както винаги пак изпълнителна.Как си не се виждаш тия дни,как е зета?Цункай го от мен и от момата  love001

# 173
Момичета,много остър стана тона тук,недейте така PeaceРазбира се че всички искаме да променим нещо HugПредполагам повечето от нас не са се занимавали с подобна дейност и за това не знаем какво точно и как да го направим PeaceТова,че не знаем какво да направим по въпроса не значи ,че не искаме да помогнем.Нека тези от вас,които са наясно да дадът точни и конкретни предложения,а не само какво да се направи като цяло.Това всички го знаем NaughtyНедейте така да казвате че не се интересуваме и че чакаме на готово.Не всички можем да сме лидери и да организираме подобна дейност.Ето например,дадени са идеи за име на клуб.Каква ще е следващата стъпка?Този който е наясно какъв план точно да следваме нека да ни каже,но всичко поетапно,а не така нахвърляно всичко наведнъж.Задавайте ни конкретни въпроси,а ако можем ще помагаме.Но моля ви,НЕ казвайте че не се интересуваме PraynigЗагуби се и спокойствието с което влизахме във форума да се разтоварваме.На последната страница виждам едва ли не само обвинения,че нищо не сме направили.Всичко ще стане бавно и постепенно,но не с пришпорване.Неприятно ми е да го кажа,но вече някак ми е натоварващо,като вляза във форума,а преди си споделяхме и се радвахме и беше друго...Вярно е че това е важно,но в живота има и други неща заради които сме се събрали тук HugНека не правим форума натоврващ.Не оставяйте с впечатление,че за мен основаването на клуб е маловажно.Напротив.За име на клуба,можем и тук да си изберем.Но за състава,отговорници,безотговорници и т.н.мисля че трябва да се срещнем и така да си изберем PeaceНа последната среща не бяхме наясно,какво точно ще правим и затова нищо не решихме.Нека си оставим форума за развлечение или просто да споменаваме нещо важно,а на срещите да взимаме решения Hug
Такъв дълъг и объркан  пост никога не съм писала,но този път стана напечено TiredНикого не съм искала да засегна,просто дадох мнение Hug
Сега вече може да ме "замярвате"с камъни,но аз да ви кажа,че пак ще си ви обичам Heart Eyes

# 174
mimoletka, много отдавна си мислех да напиша пост като твоя, ама ме мързеше  Crazy
Та, мерси - казала си го много добре.
Нека не се обвиняваме и да крещим и да скубем коси във форума, нека спокойно да споделяме и да си помагаме.
Много се радвам, че така се размърдаха нещата и има хора, които са така дейни и ние всички им благодарим, но скоро доста мами ще се отттеглят ако продължаваме така с острия тон.
Ако някой се разсърди ще го подгоня с точилката  newsm29
Само споделяме, не искаме да се караме с никого!!!
isana84, Филип ми вика вчера "Кажи на майката на Сиана да купува бяла рокля"
 married

# 175
Тя роклята готова и памперса и той проблема е че такива мандзарки халки никой не прави. Joy

# 176
Честит рожден ден Криси, малко на патерици! Да си жива и здрава и да те радват много твоите малчугани!

Аз искам да предложа, след като си изберем име на неформалния клуб, да започнем с организационните дейности, като например структурата на управление, аз давам един примерен, но законнов модел (ако решим по късно да се регистрираме), а вие решете дали ви харесва и дали го приемате:

Органи на управление:[/i]
1. Общо събрание- състо и се от членовете на клуба;
2. Управителен съвет - състои от трима членове;
3. Председател на УС - председателят на УС се избира от Общото събрание;

Относно функциите на Общото събрание: Общо събрание на членовете е върховен орган на клуба. То се състои от всички членове на сдружението. Общото събрание:
1. изменя и допълва устава; 2. приема други вътрешни актове; 3. избира и освобождава членовете на управителния съвет и Председателя на управителния съвет; 4.   приема основните насоки и програма за дейността на сдружението; 5. приема бюджета на сдружението; 6. взема решения относно дължимостта и размера на членския внос или на имуществените вноски; 7. приема отчета за дейността на управителния съвет;
8. отменя решения на другите органи на клуба, които противоречат на закона, устава или други вътрешни актове, регламентиращи дейността на клуба;
 Решенията на общото събрание са задължителни за другите органи на клуба.

Общото събрание се свиква от Управителния съвет по негова инициатива или по искане на една трета от членовете на сдружението в населеното място, в което се намира седалището на клуба. Ако в последния случай управителният съвет в месечен срок не отправи писмено покана за свикване на общото събрание, то се свиква от съда по седалището на клуба по писмено искане на заинтересуваните членове или натоварено от тях лице.
 Поканата трябва да съдържа дневния ред, датата, часа и мястото за провеждането на общото събрание и по чия инициатива то се свиква.
 Общото събрание е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум събранието се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и може да се проведе, колкото и членове да се явят.
Всеки член на общото събрание има право на един глас.

Решенията на общото събрание се вземат с мнозинство от присъстващите.
За всяко заседание на общото събрание се води протокол,който се заверява от председателстващия събранието и лицето,изготвило протокола,които отговарят за верността на съдържанието му.
Протоколът,с прикрепените към него материали по свикването и провеждането на общото събрание,се завеждат в нарочна книга.

Управителния съвет

Членовете на Управителния съвет се избират за срок от три години. Броят на мандатите на членовете на Управителния съвет не се ограничава. До избирането на нов Управителен съвет стария продължава да изпълнява своите функции.
 Всеки от членовете на УС може да бъде освободен и преди изтичане на мандата си, с решение на Общото събрание:
а) по собствено желание, при невъзможност да изпълнява задълженията си, след едномесечно предизвестие;
б) при неизпълнение на възложените му от закона, настоящия Устав и програмите на сдружението функции.
Управителният съвет ръководи дейността на Членовете на Управителния съвет се избират за срок от три години. Броят на мандатите на членовете на Управителния съвет не се ограничава. До избирането на нов Управителен съвет стария продължава да изпълнява своите функции.
 Всеки от членовете на УС може да бъде освободен и преди изтичане на мандата си, с решение на Общото събрание:
а) по собствено желание, при невъзможност да изпълнява задълженията си, след едномесечно предизвестие;
б) при неизпълнение на възложените му от закона, настоящия Устав и програмите на клуба функции.
Управителният съвет ръководи дейността на сдружението и решава всички въпроси, свързани с дейността му, с изключение на тези, които са от компетентността на Общото събрание или на Председателя на УС като:
- представлява сдружението, чрез своя Председател;
- осигурява изпълнението на решенията на общото събрание;
- подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на Членовете на Управителния съвет се избират за срок от три години. Броят на мандатите на членовете на Управителния съвет не се ограничава. До избирането на нов Управителен съвет стария продължава да изпълнява своите функции.
Управителният съвет ръководи дейността на клуба и решава всички въпроси, свързани с дейността му, с изключение на тези, които са от компетентността на Общото събрание или на Председателя на УС като:
1.   представлява клуба, чрез своя Председател;
2.   осигурява изпълнението на решенията на общото събрание;
 Управителният съвет ръководи дейността на сдружението и решава всички въпроси, свързани с дейността му, с изключение на тези, които са от компетентността на Общото събрание или на Председателя на УС като:
1.   представлява клуба, чрез своя Председател;
2.   осигурява изпълнението на решенията на общото събрание;
3.   разпорежда се с имуществото на сдружението при спазване изискванията на устава;
4.   подготвя и внася в общото събрание проект за бюджет;
5.   подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на клуба;
6.   определя реда и организира извършването на дейността на клуба, включително и тази в обща полза, и носи отговорност за това;
7.   приема освобождава и изключва членове на клуба
8.   изпълнява задълженията, предвидени в устава.

Председател на УС
Председателят на УС се избира от Общото събрание и се назначава с договор за срок от три години. Председателят на УС може да бъде сменян при нарушения на Устава, несправяне с работата, фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си, извършване на престъпление от общ характер,както и при уронване на доброто име и авторитета на сдружението.
Председателят на УС организира, ръководи и контролира дейността на клуба между заседанията на Управителния съвет в съответствие с решенията на Общото събрание, решенията на УС и съобразно Устава. Той осъществява цялостното оперативно ръководство, носи материална отговорност за имуществото на сдружението, организира и управлява дейността на сдружението и се отчита за изпълнението на дейностите пред УС. Председателят на УС може да сключва трудови и граждански договори с трети лица и с управителите на клонове за осъществяване дейността на клуба.
 Председателят на УС представлява клуба.

Колкото и сложно да ви звучи в общи линии трябва да определим, кой сме членове, да си изберем трима души за управителен съвет и един от тези трима души да ни бъде представител, така че може да давате кандидатури или да се съберем някъде и да го гласуваме!

# 177
Ами нека се съберем Peace

# 178
Само още едно предложение за име на клуба. Предлагам да се казва "Клуб на търговищките майки". Майки за Търговище напомня на политическото сдружение "Обединени за Търговище". Притеснява ме да не ни припознаят като някаква подструктура на "политиците" на местно ниво, колкото и абсурдно да е.

# 179
Пък ние бяхме на мореееее! Само за 2 часа, но пък не сме го виждали вече 6 години и много му се радвахме!!!    sport027 help

Ванчето, права си за това, че може да се направят асоциации с партийни принадлежности...не знам, както решите...

Общи условия

Активация на акаунт