Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 428
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 570
Месечинка виторога аз издържах само 3 дни и ми се налагаше да изтривам варовика с салфетка след варенето. По същата причина давах само девин розов етикет вода за пиене и за АМ, докато не минахме и на чешмяна.
Личния ми опит показа, че относно стола за кола е хубаво да се взема самостоятелна група, а не смесена такава. След кошницата 0-13кг, взех стол 9-18кг, предполагам, че след около 2г. ще се наложи следваща смяна.

# 571
Да споделя и аз моя опит:

- полезни: помпа за кърма; многократни пелени; кошница за кола; шише; слинг; пелена за повиване; шезлонг; активна гимнастика; стол за хранене; кошара; инхалатор.

- излишни: количка през първите 6 месеца; ваничка за къпане; термометър за вода.

# 572
  • където мечтите се сбъдват
Абсолютно всичко,което сме купили е било полезно.Нямаме нищо излишно,но най-полезните ни неща-помпа за кърма,количка,слинг  Peace
Единствено сгрешихме,може би,със стола за кола.Взехме от 0 до 18кг.По мое мнение този стол е най-рано за шести месец.Почти не сме го ползвали,а и първите три месеца бебчето ревеше много в колата и нямаше как да го оставя.

# 573
Нужни - стерилизатор, най-употребяваната вещ заедно с помпата за кърма.
Ненужни - шезлонг, люлка, играчка музикална/въртележка над леглото.

# 574
Нужни - стерилизатор, най-употребяваната вещ заедно с помпата за кърма.
Не съм стерилизирала нищо никога  Blush

# 575
  • София
Най -употребявани:количка,легло ,повивалник,кошница за кола,походна кошара,стол за хранене.Малко ползвани:кенгуру,помпа за кърма,проходилка.Друго практически не съм ползвала.Не съм стерилизирала,мляко и храна не съм затопляла.Аз съм зла ,авторитарна майка и затова от ден 7(когато започнах да ги извеждам) са се возели вързани в количка,в колата винаги в стол(сега само със седалка и колани),дори в такси винаги си търсят коланите.В стола за хранене пак вързани,абе гадна съм и не се плаша от рев(когато беше на две дребния рева почти 5 часа с малки прекъсвания по пътя от Бургас до София.Не съм го отвързвала в движение.Не се е и повредил от реване.) Сега карат колела,ролери,скейтове ,винаги с каска и протекция,колкото и да мрънкат,че видиш ли ,еди кой си,  кара без каска.

# 576
Нужни - легло / дадоха ни го/, количка / ползвам от първия и месец,въпреки,че беше зима/; помпа за кърма; стерилизатор;кошара за игра.
Излишни - шезлонг / даден ни беше, но сме го ползвали броени пъти.Не се чувстваше добре там./; стол за хранене / също даден и добре ,ч е е така.Щях да се изям от яд,ако бях дала 200 лева и тя не седне в него повече от 10 пъти!/

# 577
  • Варна
ДОбавям към полезните:
1. Бънджи - харесва му много да подскача и да се люлее в него, освен това там е в безопасност и мога да го оставя спокойно, за да ида до тоалетната да речем;
2. Стол за хранене - не се цапа, удобен му е и когато го закопчея в него и му връча играчка също може да преседи в него известно време, а аз да свърша нещо без да се притеснявам, че ще падне или ще се удари.

# 578
Въпрос към тези, които не ползват стол за хранене - винаги съм се чудила, а къде храните бебето/детето  newsm78

# 579
Аз ще ти кажа за храненето Simple Smile - синът ми при захранването седеше в шезлонга, защото не можеше да седне добре полуизправен после се научи, че в шезлонга се яде и там отиваше като огладнее. След това като направи 1г. и 2м. просто се качи на нормален стол и седна там да се храни та до днес.
Имах голямо желание да купя стол за хранене с положения на гръбчето, но видях, че в случая няма смисъл и няма да иска да седне в него. В помеждутъка 6м и 1г. като възраст детето не беше въодушевено от нови предмети, да не кажа, че се плашеше по някаква причина, ако нещо се смени в обстановката особено за яденето.

# 580
Седенето стабилно е един от признаците за готовност за захранване, но както и да е Simple Smile
В шезлонга ми е супер странно да се храни - то си е легнало направо  Rolling Eyes Но и друг път съм го чувала като опция.

Питам - защото покрай мен съм чувала доста мнения - яде навънка от кухнята в количката или на площадката, а вкъщи се гоним с лъжицата  Crazy

# 581
  • София
Духи чела съм разни варианти - шезлонг, кошницата за кола, количката,  в скута на мама и т.н.
Аз захраних в шезлонга,  имаше си  много добро седнало, ама като ми се наложи да го пера  всеки ден, някак не ме очарова цялата идея, а и неудобно, като цяло. И ни дадоха стола, идеален беше позва си го 3 години. Аз не намирам и удобно дете на година в  нормален стол, все пак са проектирани за възрастни и  детето спрямо масата не е в най-удобната за него позиция.
Иначе в количка вън съм го хранила, но това си е друго...походни условия.
А стола и по почивки съм го мъкнала Simple Smile

# 582
И аз ползвах стол за хранене от захранването, но и той е късно захранен, много полезна вещ.

# 583
  • Варна
Аз захраних в количката, после в шезлонга за кратко, ноооо столът няма равен по удобство, дори и ако подминем проблема с цапането, а той никак не е малък според мен.

# 584
Проблемът с цапането го избегнахме, като купихме пластмасов стол за хранене от Икеа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт