Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 361
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 795
  • В море от любов
На мен ми прави впечатление , че масово по градинките, децата са с колички Бертони, чиполино хаук,  което трябва да говори, че не са лошо качество.
С такива колички са, защото доходите в БГ не стигат за по-скъпи. Peace , а качеството си е  Rolling Eyes......., всеки сам преценява за себе си.

# 796
  • София
Голям спор се заформи...простете, всеки си казва от лични впечатления Simple Smile На бертони няколко неща сме имали, не съм доволна, отделно приятелки си бутаха такива колички, не се счупиха, но аз по-трудно подвижно нещо(3 различни модела) трудно мога да си представя, скърцаха, отделно им се късаха бързо тапицериите... На чиполино също имах 2 колички, едната беше ок, с разни недомислици леки, но като цяло супер, другата за 1 година се разпадна... + още една от подобен ценови клас...в крайна сметка 1 дете с 4 колички ми се наложи да изгледам...ако някой ден имам второ, бих предпочела по-скъпа, но да знам, че ще е една до края....
Та така...а дано им оправят качеството и все повече да са доволните от този клас стоки, ама надали...
Единствено за стол за кола никога не бих рискувала... другото иди дойди, кат не си доволен или се счупи, но със стол - само тестван.

# 797
Купих си лятна количка на бертони, защото беше много лека и много евтина, беше повече от прекрасна, докато не ми я блъсна едно колело Tired Crazy , добре че дечко не беше в нея Praynig . И сега върви, малко накриво Laughing , но за спешни случаи пак ми върши работа. Количката я ползвах повече от година и половина. След някой пороен дъжд ми се набиваха колелата с пякък и кал, измия я, мъжът ми я смаже и пак вървеше като нова. И като вървеше много леко, завиваше много леко, тя самата беше 5.5кг. В коша по-малко от 3кг не е имало никога, а като мина и си напазарувам Crazy Crazy - носила е и по над 10кг в коша Mr. Green . Преправях го веднъж, че ми провисна hahaha , но за количка от 80 лв съм повече от доволна.

# 798
  • Варна
Добре де, аз не вярвам столовете на Бертони да не са минали тестове за безопасност, нали има стандарти, на които трябва да отговарят, сертификати? И какво се очаква да се случи, винаги съм се чудела, коланите ли да се разкопчеят, или материалът да поддаде, какво точно?

# 799
  • София
Не вярвам да се разкопчаят коланите, но силно се съмнявам да имат добри резултати на тест за преобръщане, тест за поведение на пътя, тест за челен удар в стена. А пък и за тази цена не вярвам да са направени от нетоксични материали без фталати  Wink

Количка не съм ползвала с второто дете, само слинг. Но за първото инвестирах в хубава, скъпа количка, която да омекотява малко поне неравния терен на Софийските улици  Rolling Eyes Лятната също беше възможно най-доброто на пазара (първата ни беше доста обемна при пътуване със самолет..)..

Смятам, че е по-добре да имат 5 играчки, но качествени, от хубави материали, а не 100 китайски такива, които са канцерогенни при допир и вдишване...

И общо взето това е разбирането ми за всички неща, които купуваме.

А когато планираш повече от едно дете, напълно разумно и нормално ми се струва да инвестираш повече в нещо, което ще издържи по-дълго време.

# 800
Добре де, аз не вярвам столовете на Бертони да не са минали тестове за безопасност, нали има стандарти, на които трябва да отговарят, сертификати? И какво се очаква да се случи, винаги съм се чудела, коланите ли да се разкопчеят, или материалът да поддаде, какво точно?
Точно и аз това щях да пиша! Peace
Столчето за кола трябва да е една от най-скъпите покупки,не може да пестиш от безопасността на детето си.Столче за кола на Бертони,за мен лично си е направо престъпление.

# 801
Направо се самозабравихте Crazy Money .

Смятам, че е по-добре да имат 5 играчки, но качествени, от хубави материали, а не 100 китайски такива, които са канцерогенни при допир и вдишване...

Количката не е играчка. За мен е огромна глупост да инвестираш в скъпа количка, ако ще и 5 деца да планираш.
Искам да ми покажеш къде си прочела (научила), че на Бертнони продуктите са канцерогенни Outta Joint Outta Joint .
Чак се ядосвам понякога Tired .

# 802
  • София
hailie, това е личното ми разбиране и убеждение, и опитът ми досега само доказва че съм права. Не агитирам никого  Wink

Искам да ми покажеш къде си прочела (научила), че на Бертнони продуктите са канцерогенни Outta Joint Outta Joint .

Не съм споменала Бертони изобщо в поста си  newsm78

# 803
Не съм споменала Бертони изобщо в поста си  newsm78

Не вярвам да се разкопчаят коланите, но силно се съмнявам да имат добри резултати на тест за преобръщане, тест за поведение на пътя, тест за челен удар в стена. А пък и за тази цена не вярвам да са направени от нетоксични материали без фталати  Wink

Thinking Thinking

# 804
  • София
Здравейте! Simple Smile Може ли и аз да споделя какво ми беше нужно (и още е) и какво изобщо не съм използвала Simple Smile
НУЖНИ ВЕЩИ:
1. Количка
2. Кенгуру
3. Креватче
НЕНУЖНИ ВЕЩИ:
1. Активна гимнастика - не съм ползвала
2. Шезлонг
3. Повивалник - чудесна работа ми вършеше спалнята  Wink
4. Стерилизатор - ако храните с АМ чудесна работа ще ви свърши и обикновена тенджера, в която да изварите шишетата Simple Smile
5. Биберони  Mr. Green
6. бънджи
7. Проходилка/колани за прохождане - Вики проходи и без тях
8. Шишета - до 6 месец само на кърма. Водата давам от обикновена пластмасова чаша, вече пие без да разлее и капка Simple Smile
9. Стол за кола - нямаме кола  Mr. Green
10. Забравих да добавя и бейбифон Simple Smile Абсолютно ненужна вещ, освен ако живеете само вие и бебето в триетажна къща Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 11:16 от sugar baby

# 805
  • UK
Половината ненужни за теб неща за мен бяха удобни неща. Simple Smile Без бейбифон ще го чуя, че се е събудил като се продере от рев, тогава и 15 мин люшкане и гушкане не го успокояваха, за да заспи отново. С бейбифона го чуваах как диша, когато бях в другата стая и можеш да реагирам на момента и да си спестя доста проблеми.

# 806
  • София
Докато не видя резултати от тестове на бертони, чиполино и т.н. не вярвам, че са минали такива. Лепенка с надпис всеки може да си залепи. Нискокачествените материали може да са допълнително опасни, самата пластмаса дори за разлика от по-скъпите  столчета  се цепи и чупи на парчета, което допълнително може да нарани детето при инцидент. И съм виждала бертонита, монита и подобни след 1 бебе ползване, направо за нищо не ставащи вече..реално се разпадат. Без инциденти да са преживели, просто качество.... Отделно дори удобството им, мекота, материя на тапицерията всичко им е по-кофти.

# 807
  • София
Точно и аз това щях да пиша, Angel_Dust.   bouquet

Всеки сам преценява за себе си и децата си. Пътувайки всеки ден из града, виждам много малки деца, които се возят без никакво столче, даже и без колан, сами на задната седалка.  Rolling Eyes

# 808
  • София
е, ако избора е бертони или нищо - по-добре бертони Wink по-добре някакво, от колкото никакво... но колкото по-добро - по-добре... Crazy

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 16:11 от Angel_Dust

# 809
  • София
Колкото повече, толкова повече  Wink

Общи условия

Активация на акаунт