Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 321
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 840
  • София
dejie - моят се изправи на 7 месеца, от както се научи почна да се изправя във ваната , поради, което я махнах и докато кротна и почна да се кефи да плацика пак в корито(т.е. до година и малко) го къпах прав в банята с подвижния душ... та 9-10 месечно не знам дали бих на мивка къпала точно, но има и други варианти...или ако седи със столче, в голяма вана или с душа и т.н.

# 841
За мен анатомичната ваничка със стойка си беше истинско облекчение и улеснени. Къпех го в стаята, че в банята си беше хладно, имаше тапа за оттичане. А малчо се забавляваше страхотно до 1г. После в голяма вана

# 842
За мен анатомичната ваничка със стойка си беше истинско облекчение и улеснени. Къпех го в стаята, че в банята си беше хладно, имаше тапа за оттичане. А малчо се забавляваше страхотно до 1г. После в голяма вана
При нас къпането е поне час пличкане във ваната.. което неминуемо водо до 30 кубика вода на месец  Crazy
Но пък децата така се забавляват, че не виждам как бих ги ограничила да пошляпват в 3 чаши вода и да пазя къде да не пръскат..
Всичко става леш мокро - ама затова е вана.. Имат си пяна, тангертор за мехурчета, сумати играчки..
Ваничка не съм се замисляла да купувам, камо ли да я мъкна в стаята...

# 843
  • UK
dejie - моят се изправи на 7 месеца, от както се научи почна да се изправя във ваната , поради, което я махнах и докато кротна и почна да се кефи да плацика пак в корито(т.е. до година и малко) го къпах прав в банята с подвижния душ... та 9-10 месечно не знам дали бих на мивка къпала точно, но има и други варианти...или ако седи със столче, в голяма вана или с душа и т.н.
Ясно. А моето се изправи на крака на 10 месеца някъде, а от 7, откакто започна да стои седнал стабилно го къпех седнал във ваничка/леген. Свикна да седи и да играе с играчки за баня, чашки, всяка вечер си избира нова играчка и сега все още не желае да се къпе прав, явно както свикне детето просто. Затова като си представям моето на 7 - 8 - 9м. не виждам как бих могла да го изкъпя без вана/леген. На стол също би могъл седнал, но няма да може да играе и да се застои, ако не е седнал във вода и предполагам пак само ще се оглежда, ще става и ще се върти. Разбрах ви вече. Simple Smile

# 844
  • София
Като вчера гледах сгаваемите ванички ми излезе в гугъл и тази сгъвайка за мивка
http://pujbaby.com/products-page/bath/puj-tub/

Всякакви варианти и щуротии измислят, но спец за път, за малки бебета сигурно това е доста удобно.

# 845
Дълго време ме беше страх да къпя бебето директно под душа или крана. Все си мислех, че може да тръгне изведнъж само вряла или студена вода. Крановете ни са с термостат и с времето се престраших, сега ми е много удобно, макар и вече да сме големи. Показаната от Angel_Dust ваничка е много симпатична, но вероятно удобна само за първите месеци.

# 846
  • София
Ето моя как седеше във ваната, водата не е много.

За съжаление не го използвах дълго време.

# 847
явно ще купувам нормална ваничка- анатомичните ми изглеждат най удобни. тези сгъваеми не ми вдъхват доверие, а и толкова ме е страх от това къпане- как ще се справим не знам Grinning
сгъваемата за която говорех може би съм я гледала на друго място, беше нещо подобно на това
http://www.ebay.co.uk/itm/Summer-Fold-Away-Baby-Bath-/221238501489

# 848
явно ще купувам нормална ваничка- анатомичните ми изглеждат най удобни. тези сгъваеми не ми вдъхват доверие, а и толкова ме е страх от това къпане- как ще се справим не знам Grinning
сгъваемата за която говорех може би съм я гледала на друго място, беше нещо подобно на това
http://www.ebay.co.uk/itm/Summer-Fold-Away-Baby-Bath-/221238501489

Малко встрани от темата - спокойно за къпането! Преди да родя не бях пипвала бебе, още повече пък да го къпя.... Като се прибрахме от болницата, започнах да си го къпя без проблем. Някак си ти идва...не знам как да го обясня.
Имахме на разположение няколко дни и баба, която само ми поливаше. После татито пое тази задача. Сама го къпех над мивката и когато стана на няколко месеца, също можех сама в коритото.

# 849
  • София
Asta   тази ваничка изглежда удобно, но според мен е за по- малко бебе и след това ще ти се наложи да вземеш по-голяма , ако нямате вана разбира се Simple Smile.

За къпането не се притеснявай, по-старшно е само първия път , след това е приятни и за двамата (мама и бебе0

# 850
всички казват така и съм убедена, че е вярно, но предполагам че повечето мами с първо дете са имали моите страхове Simple Smile
благодаря ви за помощта!!!

# 851
  • София
всички казват така и съм убедена, че е вярно, но предполагам че повечето мами с първо дете са имали моите страхове Simple Smile
О, имали сме ги Simple Smile
Прибираме се у дома с бебето... креватче не сме купили... Щерката реве на глад, ама се дере милата. Слагам я аз на спалнята... и рев "ама сега какво ще правя?" Simple SmileSimple SmileSimple Smile Добре, че майка ми беше с мен та ми даде едно рамо и ми рече да се успокоя. Е, не беше страшно, ама се бях гипсирала Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Майка ми беше решила да ми показва как се къпе бебе. Криво ляво се справи и в прав текст ми заяви "мен ме е страх. От утре се оправяте сами" Simple Smile
Живеехме в гарсониера. Къпехме щерката в хола, защото коритото не се побираше в банята Simple Smile То се побираше, но нямаше място за кибици Simple Smile Като порасна малко я къпех на душа.

# 852
 Simple Smile
ситуацията ни е почти подобна- бабата каза- аз ще се занимавам с гледането ама с къпането ме е страх... а мен не ме ли е страх?!? Ще се справим, само да сме живи и здрави Simple Smile
И понеже сте много мили и отзивчиви да се посъветвам и за следното- с оглед на малкото място което имам съм решила да взема от подвижните кошарки на първо време http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=62483, но искам в нея да сложа нормално матраче http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=68014
Някой практикувал ли е този вариант и удачен ли е според вас? Не знам дали матрака ще пасне на кошарката, въпреки че ги дават еднакви размери newsm78

# 853
  • София
Задължително даже да сложиш хубав матрак, щом ги дават еднакви размерите ще паснат, но може да се разходиш до магазина и да тествате на място..ако не магнифлекс правят и по поръчка рамери.

# 854

виж не съм се сетила на място да помоля да пробваме, съвсем изпушвам вече Laughing
а е супер, че правят и по поръчка
 с матрака компромис не правя
ако има и по добри от този ми препоръчайте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт