Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 619
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 360
Според мен спалният чувал е изключително необходим и много удобен.

Да и при нас е така.
(Освен факта, че в болницата и яслата, децата задължително спят в такива поради по-добрата сигурност).

След година вече както се получи. Ама нали тук говорим предимно за новородени. Simple Smile

# 361
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=55, тук в аико има доста голямо намаление на доста бебешки неща,и понеже подхванахме за столчета тук има от 50 до 150 доста атрактивни и полезни

# 362
  • София
аз препоръчвам столчетата за кола да се избират по сигурност, не по цена...

# 363
  • София
 Angel_Dust, как се оценява сигурността на столчето ? ( въпросът ми е без никаква нотка на заяждане, просто ми липсва опит)

# 364
И на мен ми стана интересно това за столчето newsm78

# 365
  • София
правят се краш тестове на столчетата, оценяван ги при челен, страничен удър(с 40 или 60 км в час ще излъжа сега точчно ми изхвръкна от ума), оценяват, сложността на закрепяне към колата, също и вероятността за неправилно монтиране, което може да повлиае на  сигурността в последствие, също удобството за детето и т.н.
Едни от занимаващите се с това е ADAC http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz- … ourcePageId=31900 като тук може да се резгледат тестваните столчета и оценките им , общи и отделно по категории от 2007г до 2011.
От немски аз лично понеже не знам съм си превеждала с гугъла Wink
В ютуб може да се видят доста клипчета на краш тестове на различни столчета, също  какво се случва с деца в майката, без столче изобщо, също сравнителни тестове на  такива с гръб и лице към движението.
Издържалите тестовете столчета имат съответният сертификат за сигурност.
На сайта на адак също има видео където е обяснено и показано  за тестовете, но пак на немски.
сега на примависта на бг намирам например това http://gramophon.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%84% … %D0%BB%D0%B0.html
но ако ви интересува и ви се търси ще намерите доста.

# 366
  • София
 Hug мерси Simple Smile

# 367
Ох тръпки ме побиха.Изобщо не се бях замисляла за тези неща.Пф.. чак ми стана едно такова притеснено сега ooooh! Да не се стига до там Confused

# 368
  • Бургас
Ако се уповаваме само на надеждата да не се стига дотам, то столче за кола не ни трябва изобщо - може и на ръце да си държим бебетата... Затова си ги избирам аз според сигурността, че ако не дай си боже стане нещо, детето ми да е максимално защитено! Един път ще стане белята и един-единствен шанс има бебко да оцелее и това е да има сигурно и изпитано столче. Затова изобщо не гледам разни кучи китайски марки, дето бълват евтини, но шаренки столчета, пък изпитания йок, а си бъркам дълбоко в джоба след усилено четене. Рядко пътувам, но столчето ми е една от най-важните инвестиции и приоритети Peace

# 369
  • София
Ако се уповаваме само на надеждата да не се стига дотам, то столче за кола не ни трябва изобщо - може и на ръце да си държим бебетата... Затова си ги избирам аз според сигурността, че ако не дай си боже стане нещо, детето ми да е максимално защитено! Един път ще стане белята и един-единствен шанс има бебко да оцелее и това е да има сигурно и изпитано столче. Затова изобщо не гледам разни кучи китайски марки, дето бълват евтини, но шаренки столчета, пък изпитания йок, а си бъркам дълбоко в джоба след усилено четене. Рядко пътувам, но столчето ми е една от най-важните инвестиции и приоритети Peace

+1 Peace Напълно подкрепям горното. Аз също търся ново столче, макар че има още време, докато съвсем омалее кошницата, засега съм се спряла на Бритакс Елит. Мъжът ми по едно време викаше да сме вземели втора употреба от някакъв негов приятел, но твърдо не съм съгласна, колкото и да ми се обяснява, че столчето почти не е ползвано и т.н. За такива неща - ново и сигурно, дори и да е скъпо. Животът и здравето на детето са ми по-скъпи.

# 370
  • София
За втора употреба столче - аз бих взела, ако е купувано съвсем скоро(примерно е на година-две), малко ползвано, от много близък човек, който като каже, че не е имал инциденти, да е сигурно, че наистина не е имал(при претърпян от стола инцидент, то задължително следва да се подмени, дори и да няма видими  щети по него, защото не се знае при втори такъв, как би реагирало и би ли издържало изобщо) и разбира се, ако като качество стола ме задоволява.
(това все пак за хората, които нямат мн финанси и им предлагат столчета)
Иначе честно казано, бих взела стол и на изплащане сигурно, само и само да не е бертони и подобни.

И все пак има и една друга истина - по-добре някакво столче в колата(монтирано правилно и бебето вътре), отколкото никакво.

# 371
Ами то да се надяваш да не се случи е същото като да се надяваш, ако се случи, да се размине всичко.Защото има много случаи в които е невъзможно да се размине, ако ще и най скъпото и качествено и сигурно столче да се вземе.Така,че да не се случва! Всичко друго е късмет!

# 372
  • София
е хубаво е колкото може повече да подпомогнеш късмета Wink
иначе да , има случаи, в които нищо не може да се направи

# 373

+1 Peace Напълно подкрепям горното. Аз също търся ново столче, макар че има още време, докато съвсем омалее кошницата, засега съм се спряла на Бритакс Елит. Мъжът ми по едно време викаше да сме вземели втора употреба от някакъв негов приятел, но твърдо не съм съгласна, колкото и да ми се обяснява, че столчето почти не е ползвано и т.н. За такива неща - ново и сигурно, дори и да е скъпо. Животът и здравето на детето са ми по-скъпи.

Britax/Römer  е един от най-най-добрите варианти (ако не и най-добрият).
Точно с техните столчета автомобилните компании тестват сигурността на колите.
И в тестовете на ADAC  са на челни позиции Simple Smile

# 374
Здравейте, благодаря на всички за мненията относно шезлонгите и люлките. В крайна сметка се спряхме на тази и вече е поръчана, но все още не е пристигнала. Като пристигне ще дам отзиви отново.  Hug

http://kasida.bg/bright-starts-bebeshka-liulka-comfort-vintage-g … den-33-12968.html

Общи условия

Активация на акаунт