Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 380
  • 1 923
  •   2
Отговори
# 1 230
  • София
За голямото ми дете, когато започваше да лази, използвахме такива пъзели от пяна с размери 60х60 см. Изключително лесно се почистват с прахосмукачка и влажна кърпа. Като повдигнеш единия край и се повдига всичко, без да се отделят една от друга частите, т.е. лесно се почиства и отдолу, но не е имало трохи и други подобни замърсявания. Не ги е дъвкал.

С второто дете не съм ползвала, пълзеше навскякъде, но сме с естествен паркет и не държи студено.

# 1 231
Ендира, и ние бяхме инсталирали в стаята на дъщеря ми такива. Много практични и се чистят лесно. Сега слагам в/у тях малкият юнак и той прави опити да лази. За мен е нужна покупка.
Друга нужна ми е бънджито и кенгуруто. Като абсолютно ненужна за сина ми обявявам бибероните и шезлонга.

# 1 232
  • в Надежда-та
За мен най-ненужните неща бяха кошарата при 2-та и количката с малкия ooooh!
Едно от най-нужните беше помпата за кърма и възглавницата за кърмене.

Килимчетата пъзели малкия миналата зима само ги разглобяваше (1.6-2г), мн боклуци събираха отдолу и се разглобяваха целите при чистене. Пролетта обаче го сложих на терасата и там ми вършеше чудесна работа.... ама и малкия порасна и рядко ги разглобява, сега мисля още да взема (пак за терасата). Пера го в пералнята.

# 1 233
  • Пловдив
Ох, аз много се чудя за тези килимчета - дали да взема на моето дете, че то много с играчки не си играе. Мисля си, че и килимчето няма да го впечатли, а само ще си седи самотно на пода. Може пък да му взема едно за 10-тина лева за Коледа, пък да видим какво ще е приемането му.  Tired

# 1 234
  • София
на какви ли неща не се натъквам вече в нета ooooh!
http://sladurite.com/product.php?ProductID=1404

# 1 235
  • София
на какви ли неща не се натъквам вече в нета ooooh!
http://sladurite.com/product.php?ProductID=1404
и аз така  ooooh! направих като ги видях, ама вече имаме 2 комплекта , иначе чорапите изчезват за секунди от краката  Crazy

# 1 236
  • Варна
Това е много яко изобретение Laughing

# 1 237
  • Sofia
По темата с килимчетата - аз имам това http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13109&cat=78 само че друга шарка, по-симпатично  Blush Много съм доволна, лесно се вади и прибира, с термоизолационно фолио, не се пере, само се забърсва с влажна кърпа.

Моят опит за полезни вещи - всичко ми е било полезно и съм си го ползвала - като се почне от помпа за кърма, възглавница за кърмене, количка (не бих могала да си представя да отгледам дете без нея), столче за хранене, кошарка, кенгуру (основно го е носил ММ, но цяло лято не сме се спряли, особено за ходене по планини, а детето ставаше ангелче като го сложим в кенгуруто).

На първо място обаче ми е ето този уред:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6405&cat=38#
На мен ми излезе на половина, но дори и за тези пари смятам, че си заслужаваше всеки лев. Почти не съм купувала пюрета, а с него става наистина супер елементарно, бързо, вкусно, знаеш детето какво яде и не миеш после сто неща. Много съм доволна!  Grinning

Също така и бейбифона ми е изключитено полезен!

Шезлонг не сме имали и дори съжалявам, имахме люлка и затова не сме взимали шезлонг, но тя беше смотана - хем беше доста изправена на гръбчето, хем като почне да седи самостоятелно - да не се използва повече. Ползвахме я известно време, ставаше да се забавлява докато ние вечеряме или да свърша нещо по къщата.

Абсолютно БЕЗполезна вещ ми е бънджито - добре че не го купувах, а ми дадоха. Въобще не му се кефи, но то е от тези най-обикновените, които се закачат за касата на вратата. Ако имаше някакви играчки можеше да се радва на по-голям интерес.

Проходилка не сме взимали, беснее с един уокър, също доста полезна вещ.  Peace

# 1 238
  • Пловдив
На нас напълно ненужен ни беше столът за хранене. Добре, че се спасихме от този разход, а ни го дадоха, че малчо не седя много на него.

# 1 239
Лилиту, и аз гледах тези уреди. Ще купя един за захранването на бебка. Гледах на Нувита и сигурно ще взема него.

# 1 240
Много ни разубеждаваха преди да купим гимнастиката че не си струва инвестицията че не стои детето в нея че е за кратко време че какво ли не но съм страшно доволна от 2 месеца почнах да го слагам вътре първо я ползвах само за килимче защото нищо не разбираше пусках му музика и Той гледаше играчките като порасна малко сам си играеше по корем по гръб всякак като взе да се търкаля купихме кошара за игра от квадратните  сложих гимнастиката вътре и я ползвахме така още доста време сега си играе с играчките и прави дзак с килимчето.Като цяло маи още доста ще я ползваме

# 1 241
  • Пловдив
Нашето дете никак не си играеше с гимнастиката, но пък мога да кажа, че полезна вещ за нас с ММ (не за детето) беше кошарата за игра. Там слагахме малчо, за да може да свършим някаква работа, но до момента, до който не започна да се мъчи да излиза и да тресе цялата кошара.  Laughing

# 1 242
  • София
Мислим да купим на дъщеричката ми за коледа бънджи , но не от тези , които се закачат за вратата , а от тези със стойка. Засега сме се спрели на Фишър прайс , този модел
http://www.bebe-best.com/fisher-price-bandji-bouncespin-froggy-p-17736.html

Ако  може да споделите опит с бънджито, забавляваше ли се детето, какъв модел избрахте

# 1 243
 А може ли мамите с повече опит да споделят кои играчки са нужни и кои ненужни? Интересуват ме играчките до една година. Имаме няколко меки играчки за количка, две-три дрънкалки и една такава http://babydashco.com/wp-content/uploads/2013/05/Toys_NewRange.jpg за лежане по коремче и по-късно за игра. За Коледа от едната баба поръчах уокъра на Vtech и се надявам да се заиграва с активния й панел, който е за след 6-тия месец. Вчера пък от намалението в Хиполенд поръчах рингове и сортер. С какви играчки се забавляват децата ви?

# 1 244
  • София
А може ли мамите с повече опит да споделят кои играчки са нужни и кои ненужни?
Индивидуално е. Всяко дете е различно и харесва различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт