Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 253 525
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 740
Обиколниците, както и олекотените завивки създават риск  от задушаване при новородени и малки бебета. Аз не бих ползвала.

Сега разбирам защо някои се въздържат от покупката на обиколници. Благодаря. Sta_di, и на теб!

В такъв случай как се процедира за креватчето, няма ли опасност пък да се нарани отстрани?

# 1 741
При нас с решетки беше само една люлка, която ползвахме през деня до първите опити за сядане. В началото мишката ревеше, като ги сложа, защото не можеше да вижда настрани, а после като се научи да се обръща, без усилие пъхаше под тях крачета, ръчички, играчки, а накрая и муцунка.. Ето така Crazy

Като цяло не видях никаква полза от тях за няколкото дни, в които ги държах. Може би нощем ще има повече смисъл, за да не се бута директно в решетките. За да ги задържиш на място, може например да ги застъпиш с матрака или да ги нанижеш през решетка, виждала съм други да го правят и изглеждаше като да върши работа.

# 1 742
Е аз се чудих за обиколник, но когато бебето е много малко, то не се върти кой знае колко, за разлика от когато порасне. А и кошарата е до спалнята, казаха ми че е хубаво да мога да виждам бебето, а не да ставам и да го проверявам. Според мен е излишна покупка, сложила съм едно такова http://www.pakostnik.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df … 2/3/231525378.jpg на срещуположната на решетките страна, да може да гледа Simple Smile

# 1 743
Аз не слагах обиколник от страна на решетките, за да мога да го виждам и без да ставам от леглото. Слагах на другите 3 страни. Подпъхвах ги под матрака и не сме имали проблем.
Пак повтарям, че не мисля, че е покупка от първа необходимост. Ние купихме и го ползвах доста време.

# 1 744
Според мен е излишна покупка, сложила съм едно такова http://www.pakostnik.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df … 2/3/231525378.jpg на срещуположната на решетките страна, да може да гледа Simple Smile
как се казва това? благодаря на всички за мненията, ориентирах се вече и ще знам как да процедирам

# 1 745
Според мен е излишна покупка, сложила съм едно такова http://www.pakostnik.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df … 2/3/231525378.jpg на срещуположната на решетките страна, да може да гледа Simple Smile
как се казва това? благодаря на всички за мненията, ориентирах се вече и ще знам как да процедирам

Книжка от плат, от едната страна е чернобяло или някакви други контрастни цветове, за малко бебче е много полезно, тренира му се зрението, а за по-голямо фигурки, животинки и така, вече многоцветни

# 1 746
Момичета, купува ли сте за новородено музикални играчки за кошара? Или някакъв диск с детски песнички за новородено, за да свиква на шум. Много мами ме посъветваха още от начало да му пускам музика, за да свиква с шума.

# 1 747
Въртележка над леглото му пусках: започват да отразяват звуците след първия месец, даже по към края на втория Simple Smile

# 1 748
  • София
Купих въртележка от Джъмбо... сина ми късно я отрази. Музика можеш да пускаш от всякакъв носител - радио, ТВ, плейър, не е нужно да са детски песни.

Ето някои от колекциите, които имам: 101 digital sound efects; 2007 The Sound Of Nature - Birds; 2007 The Sound Of Nature, Sea Wave Vol 1; Absolute Music - Song of Nature, Sea Sound; animal sounds; audio books - sound effects - sounds of nature - thunderstorms & rain; (rain); Sons da Natureza The Sound Of Dolphins; Sound Of Nature Earth,Sky & Sea VOL1; Sounds Of Nature Yannick Chevalier Audio Pro Sound Effects Vol1

Това "Rockabye Baby!" е интересно. Не помня от къде го бях свалила, така и не намерих време да го кача някъде.

# 1 749
Е супер, сега ще ги потърся, за да ги сваля. Благодаря ти много  Heart Eyes

# 1 750
Ненужни, които купих:
-вана за къпане (първите 4мес. го къпах на мивката, директно)
-биберон-залъгалка
-шишета
-стерилизатор
-АМ

Които не закупих, и считам за излишни (а някои и за вредни)
-проходилка
-бейбифон

..сигурно и др. има, ама ще се сетя после  Mr. Green

# 1 751
Пусках на моя син редовно Ричард Клайдерман и мога да кажа, че наистина го успокояваше.
Имахме и музикална играчка, която му беше интересна, защото се въртеше, но беше на по- късен етап, а не като новороден.

# 1 752
  • Berlin
Специално тази играчка е на Taf Toys, аз съм я купувала за подарък.  Може да се слага в количката, около бебето. Имат много хубави играчки Taf Toys.

# 1 753
Определено най - нужната вещ за бебчо си остава количката и сега съм в търсене на чувалче за нея,за да може да сме колкото може повече навън.Какво трябва да гледам при избора на чувалче ? Какво ще ме посъветвате Simple Smile

# 1 754
  • София
ButTeRfLy`, зависи. Когато сложих малкия в чувалче в количката беше по-голям и седеше. Количката ми беше с 5-точков колан, чувалчето ми го уши една позната шивачка. И макар да беше точно премерено от време на време се смъкваше.
Намерих снимка на чувалчето му - http://scr.hu/0ws9/p3gun

Общи условия

Активация на акаунт