Съжителство без брак остава незаконно!!!

• 12 082
  • 205
  •   1
Отговори
# 1
Да няма някой осъден за "незаконно съжителство"?

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 10:41 от Анонимен

# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404912.0

вече има тема по въпроса.

# 3
И какъв е проблемът? newsm78
Съжителството без брак естествено е извън Семейния кодекс. Той по презумпция е за тези,които влизат в тези отношения, които регулира този кодекс(дали не греша, но това май беше най-висшият вид законов формат-чак такава роля му дали Joy). Които не искат да влизат в тези рамки, не сключват брак. И си живеят по техни правила. Нали това е идеята?

# 4
И аз не виждам проблем, нали точно това искат newsm78 иначе все едно са сключили брак ...

# 5
Какво значи "остава незаконно". Не съм видяла да ги гонят и преследват.

# 6
  • Пловдив
Какво значи "остава незаконно". Не съм видяла да ги гонят и преследват.

Остава незаконно - означава не е регламентирано от закона, не е уредено какво става при различни обстоятелства.
"Незаконно" не е в смисъл "забранено".

# 7

Сега видях поста ти. Напълно съм разочарована от юридическата неграмотност още от първата страница. Не съм юрист, но имам юридическа култура, за да мога да живея и реализирам в живота. Нямаше ли такъв предмет в училище? За да знаят пишещите поне, че незаконно не означава престъпно. Както казах вече по-горе-живеенето на несемейни начала е вид протест срещу живеене по правилата на този закон(Семейния кодекс). Той не отговаря на изискванията им(кое ли у нас е изпипано както трябва) и не искат да урежда взаимоотношенията им. Какво лошо има, че отново тези отношения са извън закона. Иначе ставаше смехотворно противоречие. Да поискат например в Закона за енергийна ефективност да ги признаят за законни. Laughing Полагането на подпис пред попа или лицето от "Гражданско състояние" доброволно, без чужда принуда, е волеизлеяние на лицето пред държавата, че поема права и задължения, които се регламентират от нормативни документи,касаещи взаимоотношенията засега само между мъж и жена, влезли в семеен съюз.
И не е важен само този кодекс, а да следим изобщо всичко,което гласуват. Защото много злоупотребяват с отговорностите на единия член на такъв съюз в действията и бездействията на другия член, особено без негово знание.

# 8
За мен бракът с мъжа ми е детето ми,то е спойката ни и не се равнява на ничий подпис!

# 9
И аз не виждам проблем, нали точно това искат newsm78 иначе все едно са сключили брак ...

Проектът предвиждаше още по-жалка картина-да ходят да се регистрират в общината. Точно това прилича на разписване на някой осъден, който не трябва да напуска населеното място. Просто тук вече наистина ги задължават, а в брака не е така-който иска, отива и го сключва. Ако иска след това, може и да го прекрати. Куп закони досега са създадени да регулират семейните отношения(които не са от вчера, а от пещерите). Да гледаме тях да усъвършенстват. Където и да живеем. Това се нарича демокрация. А не да чакаме с години, че 240 човека ще са цвета на нацията и ще ни изведат в рая.

# 10
За мен бракът с мъжа ми е детето ми,то е спойката ни и не се равнява на ничий подпис!
Дайте по същество-без лозунги. Жив спам си е. Моите деца не са заченати с химикалка, а със същия подпис. Ама само със секс не се живее. Трябва да се яде и хляб. Rolling Eyes

# 11
За 10 години още не са ни прибрали, така че, нямам основание да се притеснявам.

# 12
rozi-maxi, темата не е за или против брака, а за това, което щяха да приемат ония горе. Иначе нямам нищо против живеещите без брак, аз също живях така известно време, няма разлика. Но от друга страна, гледам да не бъркам отношенията деца-родители и мъж-жена, омешат ли се, всичко става задължение. В този смисъл, бракът ми е просто етап от отношенията с мъжа ми, както и друг път съм писала, той не е задължителен, а въпрос на усещане м/у двамата  Peace

... Моите деца не са заченати с химикалка ...

Joy Joy Joy

# 13
Бракът си е институция,има си своите правомощия и своите задължения.Личен избор е дадена двойка дали ще сключи брак или не.Лично аз го сключих,когато забременях-по тази причина.

# 14
За съм да остане като нерегламентирано съжителството без брак, иначе какъв ще е смисъла от сватбата и от ритуала. Може би единственото ,което би било добре е да облекчат процедурите по признаване на бащинството.

Общи условия

Активация на акаунт