Съжителство без брак остава незаконно!!!

• 12 082
  • 205
  •   1
Отговори
# 195
Аз се информирам само от форума, извинете Mr. Green
Даже имаше някакви такива подмятания, че най-накрая и любовниците ще бъдат законни. Crazy

Аз затова казвам, че разни манипулативни изказвания объркват хората, а техните пропагандатори се оказаха най-гласовити. Стана така, че юристите, които работеха по проекта, не се чуха никъде, защото от тях не излизаха сензационни заглавия.

# 196
Даже имаше някакви такива подмятания, че най-накрая и любовниците ще бъдат законни. Crazy

те не, но родените от тях деца са  Wink

Това винаги е било възможно. Познавам човек, който призна дете, което не е на жена му, дори казваше, че тя не знае.

# 197
  • София
Това винаги е било възможно. Познавам човек, който призна дете, което не е на жена му, дори казваше, че тя не знае.
Има доста такива.

# 198
Има доста такива.

Това с детето бешо още по време на зелените паспорти, когато децата до 18 г. се вписваха. Как е успял да скрие това от жена си е абсолютна загадка. Всъщност няма начин тя да не е разбрала, все някой й е казал.

# 199
Една от основните причини за някои да не сключват брак е именно подялбата при евентуална раздяла.

Това да признаеш дете не значи, че близките ти трябва да разберат - стига да не им каже някой, защото си е фиктивно полагане на подпис. Друг е въпроса дали после майката няма да предяви някакви претенции.

по принцип съм против озаконяването на това съжителство - в крайна сметка, ако двойката иска да си узакони връзката - ще се оженят, щом не са го направили - значи за тях това не е важно и не го искат. Защо да ги караме тогава на сила и да ги принуждаваме със закон, това си е личен избор за мен!

Ние нямаме брак. Не искам и да имаме, всъщност ми е все тая дали ще ги узаконят или не, просто защото в отношенията ни нищо няма да се промени.

# 200
Аз както винаги малко късно виждам темата...
нямам възможност да наваксам всичко... попрочетох отгоре отгоре, но не видях да сте разисквали този въпрос, а ако сте извинявайте  Hug
Аз живея с мъжа ми на семейни начала, както казват Simple Smile Имаме си малка принцеса и въобще не съм мислила за това законно или незаконно семейство сме... Нито щях да ходя да се записвам някъде, защото според мен това е все едно да се оженим.
Въпроса ми е относно децата...
В няколко публикации, а и по ТВ казват, че "незаконните" деца нямат същите права като тези родени в брак... Е какви са тези права, които имат децата?  newsm78
Това нещо общо с онаследяването ли има? Малката няма да наследи баща си ли? Това ли е? Ако е това, ще ме принудят да сключиме брак Sad
Той си е в акта й за раждане, нали няма друга процедура за признаване на детето?

# 201
Elichka_mama  извънбрачните деца и децата, родени в брак, имат едни и същи права....a правата са издръжка, наследствен дял и т.н

Чл. 47. от КРБ
...........
(3) Децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака. 

# 202
Elichka_mama   извънбрачните деца и децата, родени в брак, имат едни и същи права....a правата са издръжка, наследствен дял и т.н

Чл. 47. от КРБ
...........
(3) Децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака. 

Благодаря много за отговора  Hug
Ми какво само ме стресират тез медии Simple Smile Не ме притеснява, че някой глупак някой ден може да реши да каже на малката, че е незаконна, но искам да е обезпечена ако някой ден не дай си Боже се случи нещо с мен или с мъжо  ooooh!
Но понеже Герджиков обясняваше на Бареков, как са искали да уредят нещата за извън брачните деца, и по-точно тези с баща неизвестен. Та той обясни как извънбрачните деца и тези в брак нямали равни права... та аз от там запалих тротинетката и се опитвам да науча малко повече по въпроса... но досега не успях да намеря нужното ми инфо...
Благодаря отново Simple Smile
И наистина най-важното е семейството да е здраво, да се обичат и почитат членовете му, а това има ли или няма брак, е без значение Simple Smile

# 203
Това е за признаните и непризнатите деца имат разлика в правата, т.е непризнатото не съществува в "базата данни" на таткото има си законов ред да се търсят правата
 за родените в брак и извън брак няма разлика таткото си фигурира и съответно децата брачни и родени извън брак черпят еднакво произтичащите от този факт субективни права

# 204
  • Linz
Всеки път като ми се изпречи това заглавие пред очите ми става смешно- "незаконно съжителство"... И "незаконни" деца отглеждаме... направо сме престъпници Laughing

# 205
Биляна, струва ми се, че малко прекали.
Да, работя с повече нормативни актове от собственик на счетоводна къща.
Имам повече от 12 год. стаж като юрист и винаги съм работила с разнообразни актове.
Сега се занимавам с изготвяне на нормативни актове. Изисква се добро познаване на нормативната база
и след като са ме взели, значи все пак се справям даже по-добре от собственик на счетоводна къща. Simple Smile

Не се присмивам на народопсихологията, но да се оплакваш, че нещо не е прието, защото народопсихологията ни била такава е меко казано неоправдано, да не кажа - лишено от смисъл.
Аз, ако съм в тази законодателна комисия пък, бих предложила точно това:"Дайте да направим едно нормативно актче точно за тези съжителства. Хората ще усетят специално внимание към техния избор, ще се поинтересуват, защо държавата се интересува от тях, те ще заемат позиция и ще дадат мнение и най-вече образно ще са разделени от тези,които са сключили брак."

Може би точно за това не си. В крайна сметка-всяка жаба трябва да си знае гьола. Първо трябва да познаваш Закона за нормативните актове.

С най-добри чувства разясних текста на предложеното и в тази и в другата тема за СК, бях изцяло добронамерена, но както виждам - полза никаква, само обвинения ....

smile3501

Общи условия

Активация на акаунт