Съжителство без брак остава незаконно!!!

• 12 091
  • 205
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
"Законно", т.е. според Закона се уреждат отношенията между съпрузите сключили брак. За всички останалиа този закон не важи, т.е. са "незаконни"- не подлежат на разглеждане според същия този закон. Това, не означава, че се преследват и наказват, а че просто не се ползват от правата и задълженията по него.
И аз се чудя какво всъщност, искат несемейните двойки. От темата в Клюкарника не успях да разбера, дано тук имам повече късмет.

Ред. Сега видях, че Биляна Б ме е изпреварила.

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 11:56 от Северина

# 16
Тук засега само палавата монахиня е наясно със себе си. Семейните няма как да ти дадат отговор.

# 17
Важното е младите да се обичат! /семеен/

# 18
  • Варна
Това нищо не определя, трябва да си по- конкретен- семеен с брак или семеен с "фактическо съжителство"? Wink

# 19
"Законно", т.е. според Закона се уреждат отношенията между съпрузите сключили брак. За всички останалиа този закон не важи, т.е. са "незаконни"- не подлежат на разглеждане според същия този закон. Това, не означава, че се преследват и наказват, а че просто не се ползват от правата и задълженията по него.
И аз се чудя какво всъщност, искат несемейните двойки.

Небракуваните двойки най-вероятно искат точно това.
Не бих ги нарекла "несемейни", а вероятно и те самите не биха се нарекли така.

# 20
  • София

Небракуваните двойки най-вероятно искат точно това.
Не бих ги нарекла "несемейни", а вероятно и те самите не биха се нарекли така.
[/quote]

А как точно бихте ги нарекли, че ми е интересно.

Коментираме "Закон за семейството" и е съвсем нормално той да се занимава именно с правната уредба на едно семейство.

Ако някой не иска да създава семейство (а това си е негово право) не виждам какво се притеснява толкова. Всяко нещо, което не е изрично забранено от закона е разрешено (правило още от Римското право).

# 21
А какво означава семейно съжителство?
Или си семеен, или съжителстваш с някого. Да си играеш на семейство....ок, нямам нищо против....но не съм съгласна тези, които нямат сключен брак да се ползват с преимуществото на самотни майки и т.н., както много хора правят.

# 22
  • Варна
Аз пък си мисля, че незаконно означава точно противоречащо на закона, а не свободно, т.е. нерегулирано от закона. Иначе как разбирате примерно словосъчетанията "незаконно оръжие", "незаконно финансиране", незаконни сделки" ? Те позволени ли са от закона или не?

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 12:56 от Месечинка виторога

# 23
  • somewhere over the rainbow
Аз пък изобщо не проумях подбудите да се узакони фактическото съжителство newsm78 Ако съм искала да съм "законна", до сега да съм се бракувала. Къде е логиката, моля запознатите да ми обяснят Praynig
Говореха за някакви 12-13% деца, които не били признавани от бащите, та уж заради тях newsm78 Един баща, който не иска да признае детето си, дали ще иска преди това да влиза в някакви законни съюзи с майката?
Наистина ми се губи логиката...

# 24
  • Варна
Аз пък си мисля, че незаконно означава точно противоречащо на закона, а не свободно, т.е. нерегулирано от закона. Иначе как разбирате примерно словосъчетанията "незаконно оръжие", "незаконно финансиране", незаконни сделки" ? Те позволени ли са от закона или не?
Аз го разбирам така: Закона разрешава носене на оръжие при определени условия, при всички останали случаи то (носенето и притежанието) е незаконно, т.е. противоречи на закона. Обаче Семейният кодекс се отнася само и единствено за двойки сключили граждански брак. Ако не е налице такъв не те касае, ти не си в противоречие с него, следователно не нарушаваш нищо. Както е казал дядо хаджия "Всичко, което не е забранено е разрешено!". Аз не знам норматив, който да забранява да се съжителства без брак.

# 25
  • Варна
Наистина ми се губи логиката...[/i]
Не само на теб. Simple Smile

# 26
  • Варна
Няма естествено. Просто искам да кажа, че незаконно означава извън закона, забранено, проиворечащо на закона. А извънбрачното съжителство е просто нерегулирано със закон, което не го прави незаконно. Аз не знам да има и закон за храненето и ходенето до WC примерно. Това значи ли, че могат да се нарекат незаконни? Журналистите боравят прекалено свободно с тези понятия ми се струва и мен лично ме дразнят. Снощи по бтв анонсът беше точно нещо от рода "Парламентът остави съжителството без брак извън закона", което меко казано звучи идиотски.

# 27

В случая е в контекст на СК, който регулира човешки взаимоотношения, а не престъпни деяния. Тези,които си изредила, са в неспазване на закони. А несключване на брак и съжителство не е неспазване на закон.

# 28
. Снощи по бтв анонсът беше точно нещо от рода "Парламентът остави съжителството без брак извън закона", което меко казано звучи идиотски.

Извън закона, защото са искали да го вкарат в закона. Какво е идиотското?

# 29
Много хора ще се попритеснят - защо трябва да се купува кравата,ако млякото и без това  се дава безплатно,нали????
Сещам се за една моя позната-добра държавна служителка в Англия, имала  кратка връзка(винаги се започва с цел доживот Simple Smile) с отпреди обвързан мъж,с две деца. Забременява от този мъж,които в последствие решава,че може да опита вече и нещо ново навън. Опитвайки партньорката ,с която живее на семейни начала просто не иска да се съгласи с тази нова "модернизация" и прави скандал. Разделят се. Жената прибира едно две изпочупени(от непримирието за приемането на "нов опит")нещица и напуска. Ражда и отглежда вече 5 годишната си дъщеря сама,защото таткото има и друго детенце от "новия опит", и не желае да се занимава с дъщеричката. Познатата ми все още му се моли и  продължава да пише писма,за да накара господина да приеме среща с детето ooooh!.
Впоследствие-млада жена с вече съсипана психика,едно дете,което не е виждало баща си и не знае кой е човека,когото другите деца наричат  ТАТКО. Без претенции за каквото и да е....Добри финансови възможности,които все пак не достигат за купуване на семейство,съпруг,баща на детето,ако въобще има откъде да се закупят.
Разбира се,че всеки сам може да избере как да живее и дали да спазва законите,но съм на мнение,че брак трябва да има и семейството е все още най главната институция в обществото Peace!!!

Общи условия

Активация на акаунт