Тема ФЕВРУАРСКА №102... не ви ли замирисва на море...

• 11 590
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Дез,Емчо-Бохемчо е много порастнал!
Каттт,радвам се,че всичко мина успешно,да минава и заминава Praynig
Кас,няма ли да се включиш?

# 76
  • Варна
Дез много готин Емчо, как ми липсвате да си направим една хубава разходка в Морската. Малките много ще се забавляват Grinning При нас тази година е зле на работа ( както при всички предполагам ) и за сега не бачкам събота, така че може някой уикенд да ви свирна Wink
Кат добре, че е минало успешно  Hug

# 77
Здравейте,

Благодаря ви за хубавите думи за моята принцеса. Нали е февруарче, а от тях по-прекрасни няма Wink. Без майтап чудесни  са ни дечицата, аз все още й викам "бебе", ама не са  Sad. Вече са си деца които разбират всичко, освен когато не им изнася.
Добре сме, Слава Богу, но тук времето е ужасно променливо, повечето студено и вали ли вали, днес е ок, но до края на седмицата пак прогнозират бури и дъждове. Когато не вали сме на близката площадка. Все още ремонта на нашето "мазе" се бави, но става хубаво и всичко ще е ново. Хазайте много се радват на малката, а й Диа ги харесва, тя харесва всички хора, сао да й се усмихнат. Много е общителна, не знам на кого се е метнала, дано да е все такава и като порастне. Ходихме при личната й докторка, все още ме е яд - не се разбрахме нещо и не стига че й сложиха с 4 инжекции 10ваксини на един път, еквивалента на Пентксима 1 месец по-рано(това не пречело казаха) ами и 2месеца и половина след ваксината за морбили, заушка и варицела от Бг, й я поставиха отново - картона беше там, на латиница ама нещо не се объркаха нещата и милото ми детенце го отнесе Cry. Естествено вечерта вдигна температура, но с Нурофена я свали бързо.
Опитвам се да свикна, но България ми липсва много. Тук общувам за сега предимно с българи и хазайте са българи и цялото ни "общество" е българско.
Времето ми е запълнено изцяло с малката, единственото свободно е когато спинка на обяд 1 1/2 или 2 часа, а тогава гледам да свърша и някаква друга работа.
LadyV - къде са ви къдрицитеееееее Wink.
Мери не знам какво се е случило, но звучиш като много наранен човек. А точно ти не заслужаваш това, ти си силна и с това ще се справиш.  Hug Hug Hug.

Хайде и моето време изтече.

Лека ви нощ Hug

# 78
Ставайтеее!
А за мамите по едно кафенце

# 79
  • София
Добро утро и от мен! Grinning

# 80
  • Варна
Добро утро и от мен.

# 81

И моето е "Нова Бразилия" Laughing Шегувам се, това кафе не го пия, имам италиански вкус и пия само кисело кафе (100% арабика).
Дария, много е пораснала Диана наистина и е голяма сладуранка!
Elenia, хубавелка на студено къдрене ли я мина? Чудесна й е прическата Heart Eyes
Дез, бащичко! Ама как може да имат толкова много зъби всички? Май трябва да подновим конкурса "златно чене". Калоян продължава да има пет зъбчета само. От месец и нещо не се е показвало ново зъбче.
Cattt, отскоро започнахме да му казваме Кали на галено, защото Кала, Кало, Кики, Кико не ми харесват за него, а Царю Честити не върви в домашна обстановка Joy По принцип предпочитам да му изговарям цялото име, но ми направи впечатление каква усмивка дръпва, когато си чуе галеното име. Веднага загря, че става дума за него bowuu.
Тони, с "бзззз" продължавам да търпя провал, но за сметка на това в речника на Калоян има някои сложни думи, като:
тотата (лампичка)
лет, хррр или бато (самолет)
бъбъ (бебе)
пата (падна)
Имитира и различава кон от магаре, но котките продължават да са "Бау" newsm78

# 82
Аз съм още на хоризонта, но напоследък съм натоварена и в службата и у дома и не се дореждам до компютъра, за съжаление. Чета ви, но не ми остава време да пиша редовно.
Пращам целувки на всички ви, и дано мога довечера да се отчета подобаващо.
Инак вчера водихме Али до педиатъра и най-накрая й сложихме дълго отлаганата ваксина на 1г 1м, оттогава все имаше по нещо. Сега е добре, на село е със свекито и довечера ще си я нагушкам пак след работа. В съботата бях на събиране на курса ми от университета - 5 години, но само за кафето, т.е. от 4:30 до 8:30, и трябваше да се прибирам, че Али щеше да реве за мене, а мъж ми само ми мрънкаше да не съм била закъсняла и т.н. Добре си изкарахме, но много ме е яд, че не останах и за механата. Дано следващия път да мога. Радвам се че се видях с някои хора, беше ми много домъчняло за тях, почуствах се пак малко по-млада... като навремето.  Simple Smile
От мен толкова засега, простете че не се включвам по темите, но просто нямам дерман.
Елени - добре дошла отново мила.  Hug

# 83
Здравейте мами  Hug

Пухи, направо ме застреля с това кафе  Laughing Laughing Laughing . Поздравления за обогатяването на речника  Mr. Green . Аз  от няколко дена си мисля да започна да записвам думите които казва, че след време голям смях ще пада  Joy
Дани например казва:
манна- на майсторите ( ей ,лудна това дете с тия строежи и ремонти и тук и в Палма )
биппа- биба
анна- очила
копутааа- компютър  Tired( странно нали )
пата - лопата
та - на вентилатора
па - на лампата
тата е топка и татко
мама е мама и мотор
ба е автобус
и всеизвестното бъзззз в различни нюанси от бъзза, бъззьо, бъззие .
Напоследък си ги реди едни негови неразбираеми словоизлияния, но основната комуникация си остава на принципа на 3PO (ако си спомняте робота от ''Междузвездни войни '' ) hahaha
Ох, моя син е от  вчера е с разстройство и температура 39 а на моменти 39.5  Sad. Ходихме днес при педи и каза, че е стомашно-чревно вирусче.
Ефросинка, имам питане към теб - Дадох на Дани хексалгин, който беше отворен и стоеше в хладилника (5 капки ), видях , че сме на лимита на изтичането на срока на годност ( пише , че след 6 месеца става ''неустойчив''), ако не сме го и пресрочили. Би ли ми казала дали има рискове от това или просто не действа лекарството?
Радвам се , че се разписаха много дълго липсващи  мами  Hug
Ставам, че душичката ми се разплака в спалнята .

# 84
  • Бургас
Elenia добре завърнала се  Hug Стелито много е пораснала станала е голяма сладурана.
Дария ,Дия и тя много е пораснала  Heart Eyes
Lady V Ники е много сладък  в басейнчето.
Кат и от мен имаше едни стиснати палци да знаеш.Радвам се че всичко е минало по най-безболезненият начин.
Софиянки много хубава срещичка сте си спретнали ,ние пък срамота не можем все да се съберем Crossing Arms
Ставам че малкия се събуди.
Ето  снимчици от неделният плаж.

# 85
Добре си конпенсирах липсата-през 3 поста съм все аз Blush
Относно речниковия запас,да се включа и аз.
Понякога изпитвам сериозни затруднения докато разбера за какво ми говори Стела.Доста е приказлива,но за съжаление на нейния си език.Даже ми се кара на нейния език. Mr. Green
Но думите които и разбирам са със съвсем правилна дикция и артикулация."мама",баба,татКо,кака,бу(кола)бони(бонбони),тук(за място)бол е топка LaughingНе съм я учила още на английски,това е от "гол"Даже като почнат спортните новини се почва едно викане"боууу,боууу!"
"ух и уф"е за нещо,което пари. Grinning
Продължаваме да работим и да се готвим за градината.Като запея песничка,започва да танцува Mr. Green на мама циганчето  Mr. Green

Златомирче Hug......Май всички дечица много се радват на морето Laughing

# 86
Привет Peace
Тук съм Голдънче, малко образно казано, ама присъствам някъде в пространството  Mr. Green
Нямам настроение тези дни и за това не пиша!
Тони, дано Дани бързо се пребори с летния вирус. Ужасно е, да е болно детенце Sad Много  Hug Hug Hug от нас!
Драгонче, и ти душко си влязла в матрицата! Няма излизане - бачкане, деца, домакинство.... Whistling
Елено моме, много ми липсваще и на мен да знаеш! Добре, че излезе във ваканция Heart Eyes Я кажи, колко двойки и шестици написа на децата  Mr. Green
Пух-кова, това с "Кали" и на мен ми се стори странно... нашия цар си е ЦАР Калоян Laughing
Дари, чакам да се обадиш да се видим Peace
Cattt, как е зъбчето? Док си го бива, а Mr. Green
Алинка, много  Hug на Ина! Добре дошла е у дома на море!
Асолче, къде зачезна? постни моля те някоя снимка на Лора, плииииииз Praynig
Злате, незнам кога ще се съберем, надявам се да е скоро  Hug

Ох момичета, карайте внимателно. Стопли се и такива олигофрени(без извинение) са се навъдили. Вчера се нагледах на катастрофи, 2 от тех пред очите ми, а в третата как се отървах незнам... Ходих да ми леят куршум. От 16 години съм зад волана, такова чудо не съм виждала. Тези хора са със стопени мозъци от слънцето, друго обяснение нямам.

Ще липсвам известно време, ще пиша когато мога! В края на седмицата ще съм в СФ и ще посрещаме брат ми с племеницата ми! После в къщи ще е лудница - пълна къща....

Бъдете здрави Peace

# 87
И аз да се разпиша ,че все не остава време  Whistling
Петър тази седмица ще е вкъщи , днес го водихме при педито ,здрав е вече ,но му написа бележка чак в понеделник да е на градина ,защото имат доста болни в групата и сега да не пипне нещо друго  Crossing Arms
Сутрин и следобяд излизам с двамата ,не ме питайте каква лудница е  Crazy ,днес пръскаха в парка за кърлежи и следобедната ни разходка се отлага ,та тъкмо ще изчистим малко вкъщи.Лятото от ходене по улиците все не ми остава време  Blush
Чудесни снимки разгледах на всички дечица (няма да изброявам да не изпусна някой  Embarassed).
Лейди ,радвам се че се разписа ,че липсваше непоследък.
Ели , ти вече ще си на линия ,а сега като си на работа кой я гледа Стелка хубавелка ?
Тони ,миличкият на тази жега с Т  Sad,дано бързо му мине на Дани  Hug
Мери ,по-бързо да се оправят нещата при вас ,че ми е  много мъчно  Sad Иво сега ще заминава ли при брат ти да работи ?
Събудиха се и двамата , после ще дописвам ако мога  Rolling Eyes

# 88
  • София
Ефросинка, имам питане към теб - Дадох на Дани хексалгин, който беше отворен и стоеше в хладилника (5 капки ), видях , че сме на лимита на изтичането на срока на годност ( пише , че след 6 месеца става ''неустойчив''), ако не сме го и пресрочили. Би ли ми казала дали има рискове от това или просто не действа лекарството?
Тони, няма проблем. По принцип не е било нужно Хексалгина да стои в хладилника, а само на тъмно място. За нашите деца и килограмите, които са достигнали вече и доза от 10 капки може да се даде, няма проблем..ако се налага, разбира се и друго не помага. По принцип лекарствата имат около 6 месеца "скрит" срок на годност и от такъв аспект пак няма място за притеснение. Ако много е пресрочено, най-много да се е разпаднала активната съставка и да не даде нужният ефект, така че не се шашкай. Ако вдига много висока температура имай предвид мокрите чаршафи. При Анна само те подействаха, когато се наложи да свалям от 40 градуса Tired ooooh!. А, от вашият речников състав най ми е на сърце думичката за очила hahaha Joy hahaha Laughing. Аз отдавна водя за Анна такъв речник (от първите и думи някъде) и доста се е пообогатил за сега. Тя вече почти всичко повтаря и си казва, че даже и изречения ми спретва. Миналата седмица баща й беше на язовир Искър с преспиване за една нощ. На сутринта тя вика на майка ми:" Бабо, тати нани няма" hahaha hahaha Joy. Веднага го изпорти детето Laughing Mr. Green

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 16:56 от ephrossina

# 89
Дени, благодаря ти  Hug
Сега се събуди детето със 39.7 и пак му дадох хексалгин , 8 капки  Rolling Eyes. Опитах да го изкъпя във вана с вода 37.0 , но настана едно пищене придружено с втрисане, стана ми жал и го извадих. Та въпроса ми е как става номера с мокрите чаршафи  newsm78? Дани започва да се дере само като се опитам да му сложа мокра кърпа на челото  Tired , а да не говорим да го завия целия с мокър чаршаф .... А Анна е направо отличничката на форума с този репертоар  Heart Eyes . Дани стига до : '' Бъззз, нана " , което ще рече , че бъзитата ,демек мравките отиват да спят в дупката  Joy Joy Joy.
Роси, пази се мила, че то наистина от жегата хората изперкулясват и стават със забавени реакции  #Crazy.
Касандра, къде сииии...

Общи условия

Активация на акаунт