Примерна схема на захранване (16)

• 30 494
  • 470
  •   1
Отговори
# 195
Червена леща ли? Слагам каквито зеленчуци реша, подправки(магданоз, целина, чубрица), зърнени или там каквото друго съм приготвила. 30мин преди края слагам измитата леща. Може би иска да е по-течлива.

# 196
Моимичета, искам да ви помоля за съвет. Случая е следния: Захраних дъщеря си на 4,5м., ядеше каша сутрин и пюре на обед, но никога повече от 50гр. От седмица отказва лъжицата- или стиска устата , или гризе лъжицата и не мога нищо да и сложа в устата. Отдавам това поведение на един случай с докторката ни- искаше да и види устата, а тя стискаше и щчупи шпатулката в нея и според мен прави някакава аналогия. Сега сме само на кърма и съм решила пет дни пълна почивка от пюрета и каши. Правилно ли постъпвам и това време достатъчно ли е да забрави лъжицата? Приемам съвети всякакви.
Щом толкова упорито отказва лъжичката не я насилвай, не е проблем детенцето да остане само на кърма, след известно време пак пробвай. Можеш да смениш лъжичката или паничката, въпреки че при моята дъщеря това не вършеше работа, но все пак пробвай, може да предложиш и нещо с пръсти на много малки парченца, сварен зеленчук или банан и най-важното търпение. Simple Smile

# 197
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Здравейте! До сега само четях, но ето, че дойде време и да питам. Моят бебчо е на 3 месеца и 5 дни. Педиатърката ни е от старата школа и още на миналата консултация (2 месец) ми каза да почна да давам сок от ябълка сутрин докато стигна до 30мл. Аз обаче не я послушах и си продължих само с кърмата! На вчерашната консултация премери бебчо и той беше 6.800кг и 64см. Чак се учуди като разбра че наддава така само от кърмата. Пита ме дали давам сокчето, а аз и казах, че той си предпочита кърмата. А тя: "Ама как така!!! Така не може!!! Почвай да му даваш сокчето докато почне да изпива по 50-60мл. на ден и след 15 дни почваш със плодовите пюренца. Първо ябълка, после круша, синя слива и т.н."

Кажете какво да правя?Аз си мисля да си караме на кърма поне още един месец докато стане поне на 4 месеца, пък после да мислим за захранване. Но тая луда жена малко ме ошашка честно казано като ми каза, че ще изостане в развитието си.

Цвети, не се шашкай, миличка  Hug Когато малкия беше на възрастта на твоето бебче и моята лична ми говореше подобни неща. Освен това и майките - моята и на мъжа ми, ме натискаха да захранвам, но добре, че с мъжа ми мислим еднакво и нямахме проблеми да ги режем... Говорих тогава с приятелки, които са захранили след 6 месеца и те ми казаха - остави я да си говори и прави каквото мислиш и усещаш, че е добре за бебчето - майката най-добре усеща кое е добре за него. Така и направих и захраних на 5 навършени месеца със зеленчуково пюренце, за което изобщо не съжалявам.

# 198
  • София
Червена леща ли? Слагам каквито зеленчуци реша, подправки(магданоз, целина, чубрица), зърнени или там каквото друго съм приготвила. 30 мин преди края слагам измитата леща. Може би иска да е по-течлива.
Да, за оранжевата леща питам. Мерси за отговора. За подправките - майка ми му я приготвя, но целина не е слагала. следващия път ще я направим като супичка. Дано да му хареса.
C_v_e_t_i , хич не я слушай педиатърката. Това, че сте в малък град не я оправдава. Не се шашкай. Нашата педиатърка и тя така ми казваше. Даже ме юркаше след 40-я ден да му давам сок, обаче и без да бях чела за захранването реших, че това е абсолютна глупост. Дори като стана бебчо на 3 месеца ми наби канчето, като ми каза, че на 6 месеца ще стане анемичен, понеже съм решила късно да го захранвам, нищо че кърмех. Накара ми се яко и аз се депресирах. Обаче не му дадох докчета, не почнах и с плодови пюрета. Захраних на 5 м. и 7 дни със зеленчуково пюре, е може би трябваше да е 2 седмици по-рано, щото почна да се буди за нощно хранене, но... Най-важното е, че при изследванията на 6 м. се оказа, че хемоглобинът му е ок - т.е. за анемия и дума не може да става. Обаче, ако се държи кофти с теб пред детето заради късното захранване - не знам. Може би трябва да я смениш. Аз мислех, че само заради разногласията ни, свързани със захранването не трябва да я сменям. Обаче почна да ме гледа накриво, а явно и бебчо усеща, че нещо не е наред, тя е гръмогласна и последните 3 консултации бяха ад - рев, пищене, щеше и кантара да им счупи с ритане... Та, миналата седмица смених педиатърката...
Съжалявам, че постът ми е толкова дълъг.  Hug

# 199
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Захраних на 5 м. и 7 дни със зеленчуково пюре, е може би трябваше да е 2 седмици по-рано, щото почна да се буди за нощно хранене, но...
Kia, дали наистина буденето за нощно хранене е заради захранването? Моето човече също започна да се буди по два пъти през нощта, а преди това се будеше само по веднъж - т.е. като го накърмя в 12-1 часа, си се будеше в 5-6, а сега имаме и още едно кърмене в 3-4 и после в 7-8  newsm78

# 200
C_v_e_t_i  аз захраних сравнително рано на 4,5месеца, но пък ми изпиваше много мляко, което през деня и почна да отказва изобщо - беше истински ад храненето, започна и да ми се запича.Месец след като захраних заместих следобедното с каша с АМ(за да остане млечно) и още месец продължих да се мъчим обедното да има АМ, но категорично отказваше.И така на 6,5месеца през деня се хранехме само с лъжичка на обяд пюренце, следобед каша и бебка беше много доволна и спокойна.Така моята мома искаше да се храни вече с твърда храна, но пък познавам бебчета на по 9-10месеца, които са си основно на кърма.Зависи си от детенцето, то само си показва кога, как и колко иска.Аз не меря чак толкова много грамове колко изяжда и колко не и кога.Много често през деня си пропуска и следобедното междинно хранене и прави пауза от 6часа, но щом си спинка доволно и се събужда в настроение, явно не й е било толкова нужно.Засега си наддава добре и е много жизнена и весела.

# 201
  • Бургас
И Вальо се буди нощно време в 3:30 и към 8, ляга в 23ч, после в 12 яде. Предполагам е жаден от жегите, не вярвам да има връзка със захранването.

# 202
Благодаря ви много момичета!  bouquet  bouquet  bouquet
Реших вече, че ще се захраним на поне 5 навършени месеца. Мисля, че за сега бебчо си е много добре на кърма и наддава нормално. Само за един месец е наддал 1.200кг и е порастнал с цели 5см. Да си приказва педиатърката каквото си иска. Още повече че не се бъди изобщо нощем. Като си хапне "вечерята" в 21.30ч. и сутринта в 6.30ч. едвам го събуждам за "закуската".
Супер сте всички!!!
Използвам случая да ви попитам нещо. Вчера гледах една схема за захранване от руския сайт на Хип- там се почва с оризова каша. Някой захранвал ли е по тази схема за да ми кажете добра ли е? Не разбирам само това, че там пише 1кубче пюре от морков. Какво е това кубче?

# 203
Привет момичета Simple Smile Да ви се похваля - беби започна да яде отново, но май предпочита сладките пюрета. Въпросът е дали мога да добавям плодови към зеленчукови пюрета, за да яде зеленчуковите? Така като гледам, за сега май все ще сме на плодови... Но пък за наша радост, поне хапва Praynig

# 204
Четох, че не е хубаво да се смесват плодово и зеленчуково в едно хранене. Пробвай с по-сладките зеленчуци. От тях дъщеря ми не хареса картофа и тиквата, но морковите и пащърнака и бяха любими в началото Peace

# 205
Звездичка благодаря Hug ти и аз така мисля!

# 206
  • София
Захраних на 5 м. и 7 дни със зеленчуково пюре, е може би трябваше да е 2 седмици по-рано, щото почна да се буди за нощно хранене, но...
Kia, дали наистина буденето за нощно хранене е заради захранването? Моето човече също започна да се буди по два пъти през нощта, а преди това се будеше само по веднъж - т.е. като го накърмя в 12-1 часа, си се будеше в 5-6, а сега имаме и още едно кърмене в 3-4 и после в 7-8  newsm78
Ами, мисля, че кърмата вече не го засищаше достатъчно и затова почна да се буди нощем. Не заспиваше през нощта без да го накърмя. Може би, ако го бях захранила по-рано и за 2 - 3 седмици заместехме обедното хранене, нямаше да се буди нощем.  newsm78 Но, както и да е...

# 207
  • ул. "Мечтание"
Заместването на хранене НЕ решава такива проблеми! Млякото комбинирано с твърда храна е далеч по-добре от това да приема само твърда храна. Нищо не пречи още едно хранене да има през ноща. Особено когато става въпрос за бебе на тази възраст.

# 208
  • София
Ми, ние този период го минахме отдавна. Само отговарям на поставен ми въпрос. Не, че щях да ис оставя детето гладно през нощта...

# 209
  • ул. "Мечтание"
Не е нужно да се защитаваш, няма за какво!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт