Примерна схема на захранване (16)

• 30 496
  • 470
  •   1
Отговори
# 180
Ух, забравих да пиша, че сме на 8 месеца, че линийката не излиза нещо.

# 181
Момичета, дали не прехранвам детето си-имаме две твърди хранения на ден и отскоро започна да изяжда по 150-190 грама на хранене (30-40 минути след кърмене).Струва ми се множко, освен това започна и едно акане-по няколко пъти на ден.Иначе си е фин, няма признаци да дебелее.
Не знам колко да му давам, а той изяжда всичко, което му предложа-няма значение количеството и вида на храната.
Да знаеш, колко майки ще ти завидят за това ящно детенце, хем си суче, хем си хапва добре, браво на него. Simple Smile Щом първо кърмиш не се притеснявай да му даваш след това, колкото иска.

# 182
отскоро започна да изяжда по 150-190 грама на хранене (30-40 минути след кърмене).Струва ми се множко, освен това започна и едно акане-по няколко пъти на ден.

Съгласна съм напълно, че не е проблем. Зависи от детето и периода на растеж.
Дъщеря ми ядеше точно толкова на същата възраст след кърмене. Една година по-късно - пак толкова Simple Smile.
Пълненето на памперсите - на тази възраст 3-4 пъти на ден е нормално за активно кърмаче и при добро хранене. Кърменето е голямо предимство, защото помага за регулирането на стомахчето.

# 183
Здравейте! До сега само четях, но ето, че дойде време и да питам. Моят бебчо е на 3 месеца и 5 дни. Педиатърката ни е от старата школа и още на миналата консултация (2 месец) ми каза да почна да давам сок от ябълка сутрин докато стигна до 30мл. Аз обаче не я послушах и си продължих само с кърмата! На вчерашната консултация премери бебчо и той беше 6.800кг и 64см. Чак се учуди като разбра че наддава така само от кърмата. Пита ме дали давам сокчето, а аз и казах, че той си предпочита кърмата. А тя: "Ама как така!!! Така не може!!! Почвай да му даваш сокчето докато почне да изпива по 50-60мл. на ден и след 15 дни почваш със плодовите пюренца. Първо ябълка, после круша, синя слива и т.н."

Кажете какво да правя?Аз си мисля да си караме на кърма поне още един месец докато стане поне на 4 месеца, пък после да мислим за захранване. Но тая луда жена малко ме ошашка честно казано като ми каза, че ще изостане в развитието си.

# 184
Здравейте момичета,
Искам да ви питам как да съхраня във фризера тиквички и зелен боб....т.е. трябва ли предварително да се бланшират или може да се слагат направо.
Да не вземат да се разкашкат ако не ги съхраня правилно.

Благодаря предварително за отгоеорите!

Хубав ден!

# 185
Здравейте! До сега само четях, но ето, че дойде време и да питам. Моят бебчо е на 3 месеца и 5 дни. Педиатърката ни е от старата школа и още на миналата консултация (2 месец) ми каза да почна да давам сок от ябълка сутрин докато стигна до 30мл. Аз обаче не я послушах и си продължих само с кърмата! На вчерашната консултация премери бебчо и той беше 6.800кг и 64см. Чак се учуди като разбра че наддава така само от кърмата. Пита ме дали давам сокчето, а аз и казах, че той си предпочита кърмата. А тя: "Ама как така!!! Така не може!!! Почвай да му даваш сокчето докато почне да изпива по 50-60мл. на ден и след 15 дни почваш със плодовите пюренца. Първо ябълка, после круша, синя слива и т.н."

Кажете какво да правя?Аз си мисля да си караме на кърма поне още един месец докато стане поне на 4 месеца, пък после да мислим за захранване. Но тая луда жена малко ме ошашка честно казано като ми каза, че ще изостане в развитието си.
Лудите педиатърки са много, даже свестните са на изчезване, така че, ти трябва да решиш дали ще застанеш твърдо зад позицията си (според мен и 4 месеца е ранко) или ще се довериш на педито, но при всички случаи изхождай от гледна точка на това, че ти си майката и ти решаваш за детето си. Няма какво да обесняваме за сокчетата, има толкова много теми за тях:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7681
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8557
Предполагам, обаче, че всички тези теми са ти до болка познати, ако ли не, се надявам да съм ти помогнала с насоки.
П.П. Аз лично когато започна педито да ми декламмира същите истории вече бях направила избора си да захраня бебето си след 6-ти месец, така че бях подготвена и просто и казах, че ще захранвам по-късно, а за сок и казах, че няма да давам изобщо  Crossing Arms

# 186
C_v_e_t_i  бих те посъветвала да сте само на кърма до 5-6месец и тогава да захраниш.А педиатърката или я лъжи, че давам (мисля че е по-добрият вариант, за да не се обиди) или и кажи ясно че няма да захранваш сега и точка ( малко рискуваш да не обръща внимание на детето).Но май е най-добре да я смениш, ако не се лъжа тук във форума бях попадала на списъци на лекари от т.н. "нова школа".

# 187
Мерси много за бързите отговори. Аз също съм убедена че искам да захраня детето си по-късно, но имах нужда и от други хора да го чуя. Наистина мисля да лъжа педиатърката , за да не страда после детето. За жалост живея в малък град и малкото педиатъри тук са една стока, така че няма с кой да я сменя. Не четат ли тия хора, не се ли ограмотяват, незнам просто. Как може да практикуваш лекарската професия и да не се интересуваш от новостите, а да караш по методите от 20-ти век. Нямам думи просто.
Благодаря ви много на всички! Продължаваме да ви четем, а като стигнем до захранване ще питаме!!!  bouquet

# 188
Моимичета, искам да ви помоля за съвет. Случая е следния: Захраних дъщеря си на 4,5м., ядеше каша сутрин и пюре на обед, но никога повече от 50гр. От седмица отказва лъжицата- или стиска устата , или гризе лъжицата и не мога нищо да и сложа в устата. Отдавам това поведение на един случай с докторката ни- искаше да и види устата, а тя стискаше и щчупи шпатулката в нея и според мен прави някакава аналогия. Сега сме само на кърма и съм решила пет дни пълна почивка от пюрета и каши. Правилно ли постъпвам и това време достатъчно ли е да забрави лъжицата? Приемам съвети всякакви.

# 189
здравейте моето бебче е на 4м. и е захранена с плодови и зеленчукови пюрета. бих искала да знам дали млечния протеин който се съдържа в някои зел. пюрета е вреден. ако е така от кога да започна да ги давам.

# 190
Мога ли да дам лозови листа на детето? Купих днес от един човек. Каза, че не са пръскани с нищо и сега им се чудя newsm78  Изобщо имат ли някаква хранителна стойност? Мисля да ги сложа в супа, че детето предпочита по-течливо  Simple Smile

# 191
JeniB, не сам наясно с хранителната им стойност. Не се сещам и как може да направиш супа от тях, аз ги правя предимно на сърмички, но ги слагам в гювеч за да омекнат максимално. Иначе остават жилави.
Само да ти кажа, че в БГ, няма такова чудо "непръскана лоза", всички пръскат  Naughty Баба и дядо на село са оставили една специално за лозови сърмички, но те правят така всяка година. Вземай само от познати, не им вярвай на случайните.  Peace

# 192
Ами идеята ми е да ги нарежа на ситно и да направя нещо като сърмички на супа Laughing В смисъл същите съставки, но под форма на супа.
Иначе господина ми обясни, че там от където ги е набрал било доста запустяло. Изрази се, че било като в джунгла Simple Smile

# 193
Идеята ти за супа е чудесна   Peace
Иначе за другото сама си прецени. В крайна сметка, ако се изкиснат няколко пъти, дори и да има нещо ще падне  Rolling Eyes

# 194
  • София
Кажете ми, моля ви, как приготвяте белената леща на бебчовците?
Приготвихме я с малко морков, става гъста като каша, обаче на бебо не му хареса. Добавих повечко морков - е, повърна едната изядена лъжица.

Общи условия

Активация на акаунт