Примерна схема на захранване (16)

• 30 392
  • 470
  •   1
Отговори
# 165
Колко време след започване на захранването се въвежда закуска и какво трябва да е? Не бързам да въвеждам, но да си попитам и да знам  Grinning

Ето това съм копи/пейстнала  от Косе Босе ...

1-ви месец захранване = 1 път дневно храна + кърмене
2-ри месец захранване = 2 пъти дневно храна + кърмене

Ако са минали 2 месеца от захранването – може трето хранене за деня.
По принцип с третото хранене няма смисъл да се бърза много, защото това остават основните хранения до 1 год., само се добавят още 1-2 междинни, ако и когато детето желае. Освен това третото хранене невинаги се въвежда лесно при кърмени деца, обикновено по-бавно се отказват от кърменето за закуска за сметка на повече твърда храна. При въведени 3 твърди хранения е по-трудно да се дава достатъчно кърма (дори кърменията да не са заместени), в този случай нощното кърмене е предимство и по-скоро не трябва да се маха.

# 166
Момичета, в тази връзка да ви питам: давам зеленчуково пюре на обяд и каша следобяд. Въпросът ми е: мога ли да давам плодовото пюре (125 мг) сутрин между храненията или да го добавям към кашата? Или пък да го разделям на 2? newsm78 Плодовете сутрин броят ли се за самостоятелно трето хранене или само за междинно? захранвам от месец и половина. Благодаря ви з аотговорите Hug

# 167
Шада, мерси много  Hug Аз тъкмо тази седмица въведах пъпеш, киноа и амарант  Grinning А коприва не съм виждала да продават тук  Thinking За патладжан си мислех и аз, ще взема и леща. А кашкавал давала ли си или по-нататък мислиш?

# 168
Shada  Благодаря  Heart Eyes Аз не смятам да бързам..нека си папка кърмица  Mr. Green

Ей добре че сте вие  Hug  Hug  Hug

# 169
Дъщеря ми е на 1 годинка. Мога ли да й давам вече малини? А касис?

# 170
Галче,ето за малините от Косе Босе.
За касис нямам нищо записано.
Малини
* пресни = след 1 год.
* пюре или каша = преди 1 год. (8-10 м.)
* въвеждане на малини = въвеждане на ягоди = въвеждане на къпини # въвеждане на боровинки

Малините и къпините са от едно семейство с ягодите – няма разлика от гледна точка на алергенния потенциал. Възрастта за пресни малини е след 1 год., също могат да провокират реакция от типа на хранителна чувствителност поради киселинността си. Проблемът в малините и къпините са и семките, които биха могли да дразнят храносмилането и да предизвикат задавяне. В пюретата и кашите самите плодове са добре обработени, така че от тази гледна точка могат да се включат преди 1 год., например на 8 или 10 м. според различни схеми. Боровинките са от друго семейство и се считат за слабоалергизиращи в повечето случаи.

# 171
kupa, кашкавал съм давала инцидентно 2-3 пъти от нашето ядене, но не му харесва. Периодично му давам да опитва, но го плюе. Мисля си че може да му хареса запечен на сухарче  Rolling Eyes като оздравее ще пробвам пак. Просто кашкавала все още не ни е на дневен ред  Wink
Някъде бях чела, че може да се рендоса на ситно и да се добавя към пюрета и супи.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 16:24 от Shada

# 172
  • Бургас
Привет!
Тъй като ще замествам вече обедното хранене. Обърнах първо да давам пюре, а след това да кърмя, но той почти не суче, а и водата не иска. Питанката ми е да слагам ли обезсолено сирене в готовото пюре, че иначе ще му е безмлечно храненето и какво количество?
Мерси!

# 173
Привет!
Питанката ми е да слагам ли обезсолено сирене в готовото пюре, че иначе ще му е безмлечно храненето и какво количество?
Мерси!
Е как, сирене на тази крехка възраст  ooooh!.Само кърма, за предпочитане 30 минути преди пюрето.

# 174
  • София
Недей да бързаш със сиренето. Едно безмлечно хранене за деня при положение че се кърмите , според мен не е проблем. Или ако се притесняваш по-добре му прибавай АМ към пюрето.
Попадна ни царевичен флейкс на Нестле. Дали мога да му дава за закуска, залят с горещо АМ и плод? Състава му е : Царевица98%, сол, захар,декстроза,малцов екстракт от ечемик,регулатор на киселиността,вит Ц,ниацин,пантотенова киселина,вит В6,тиамин В1,рибофлабин В2,голиева киселина,вит В12 и желязо ?

# 175
Моля за отговор на въпроса ми Peace

Момичета, в тази връзка да ви питам: давам зеленчуково пюре на обяд и каша следобяд. Въпросът ми е: мога ли да давам плодовото пюре (125 мг) сутрин между храненията или да го добавям към кашата? Или пък да го разделям на 2? newsm78 Плодовете сутрин броят ли се за самостоятелно трето хранене или само за междинно? захранвам от месец и половина. Благодаря ви з аотговорите Hug

# 176
# 177

Според мен е рано  за междинна  закуска, дори и тя да е плодово пюре. Слагай плодове към кашата. Плодовото пюре не се брои за самостоятелно хранене. Ще ти цитирам мое мнение с инфо от Косе Босе. Хубаво е да се ръководиш от него за заместването на храненията. Защо бързаш, още сте много малки ? Rolling Eyes Peace

1-ви месец захранване = 1 път дневно храна + кърмене
2-ри месец захранване = 2 пъти дневно храна + кърмене

Ако са минали 2 месеца от захранването – може трето хранене за деня.
По принцип с третото хранене няма смисъл да се бърза много, защото това остават основните хранения до 1 год., само се добавят още 1-2 междинни, ако и когато детето желае. Освен това третото хранене невинаги се въвежда лесно при кърмени деца, обикновено по-бавно се отказват от кърменето за закуска за сметка на повече твърда храна. При въведени 3 твърди хранения е по-трудно да се дава достатъчно кърма (дори кърменията да не са заместени), в този случай нощното кърмене е предимство и по-скоро не трябва да се маха.

# 178
Shada, благодаря за информацията. Не бързам да замествам, така или иначе кърмя преди твърдата храна и нощем. Исках да разбера дали плодовете се броят за самостоятелно хранене и как процедират другите  Simple Smile

# 179
Момичета, дали не прехранвам детето си-имаме две твърди хранения на ден и отскоро започна да изяжда по 150-190 грама на хранене (30-40 минути след кърмене).Струва ми се множко, освен това започна и едно акане-по няколко пъти на ден.Иначе си е фин, няма признаци да дебелее.
Не знам колко да му давам, а той изяжда всичко, което му предложа-няма значение количеството и вида на храната.

Общи условия

Активация на акаунт