Новите ви книги - 3 част

• 21 067
  • 366
  •   1
Отговори
# 150
"Тина и половина" ще да е една от новите.  Grinning Не заради форумска или каквато и да било друга солидарност, или заради рекламата, а защото току-що прочетох откъса от сайта на издателството и съм очарована от естествеността и лекотата. Искам още да чета, и ще поръчвам!  Simple Smile

Блажка, от къде я поръча? И аз я искам много, но не мога да я намеря в наличност.
Тук видях, че я има, поръчвала съм и преди от този сайт за чужбина. Смятам пак да го направя, нямам оплаквания.
http://books.bg/search/?qstr=%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B8+%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 151
doroty02 , "Мръсни номера преди закуска" още не е излязла. Да не си я чела в оригинал или пък ще се окаже, че са я издавали и преди?  Rolling Eyes
Правих й предпечата. Нова е.
Завидях благородно.  Heart Eyes Как бих искала и аз да имам инфо за книгите от първа ръка, ееееех!

# 152
Коментирана е вече, но с две ръце съм ЗА последната книга на Ваня Щерева - Татко, Аз и Ангелът. Има нещо много правдиво и разбираемо в начинът по който описва поведението на героинята, колебанията, желанието за самозаблуда. Има и някои моменти на носталгия от детството - с пастичките Еверест, например - които сякаш се отнасяха до моето детство.
Не ми хареса единствено това, че е издадена на прекалено бяла хартия, ако ме разбирате. Прекалено луксозно, сякаш е Шекспир с твърди корици.

# 153
Тук видях, че я има, поръчвала съм и преди от този сайт за чужбина. Смятам пак да го направя, нямам оплаквания.
http://books.bg/search/?qstr=%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B8+%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Само че това беше преди няколко години, да уточня, защото в момента започнах да правя поръчка за книги от books.bg, и нещата не се развиха според очакванията ми. Избрах книгите, въведох си името и адреса, защото нямам спомен какви са ми били тогава потребителското име и паролата, посочих, че ще платя с кредитна карта чрез Paypal, но НЕ съм въвеждала никакви данни за кредитна карта, и въпреки това получих по и-мейл потвърждение на поръчката с изчислената сума. Много ми е странно, как така, без въведен номер на кредитна карта. Моите смътни спомени са, че сайтът в един момент се свързваше с Paypal системата, и така ставаше разплащането. Освен това и-мейлът за потвърждение беше от helikon.bg.
Реално погледнато, аз не съм платила каквото и да било и не мисля, че имам поръчка. Така ли е нормално да стане? Какво да очаквам като следваща стъпка (ако изобщо има какво да се очаква)?

# 154
  • Казанлък of all places
Приключих тази : Страхотно настроение създава, много умно и с много хумор написана книга. ( на мен ми вървеше малко по-бавно от очакваното, защото само вечер имам време да чета).
Мъжът ми е подкарал "Нефритовата броеница" с пълна скорост; това, което съм пропуснала преведено е "Гробищни истории" : - същият страхотен стил, много различно от историите за Фандорин.

# 155
# 156
Покрай дъщеря си прочетох и аз "Габриела, карамфил и канела". Очарована съм.
Иначе "Нефритената броеница" е на ред. Акунин ми е стара любов  Grinning

# 157
Започнах тази книга. Да имате отзиви? Леко ми е странна...

# 158
  • Belgium

Да аз съм я чела. На мен лично ми допадна, но е доста особена като фабула. До края си остава такава, но на мен точно това различие от масовата литерартура ми хареса.
  Laughing

# 159
Лу, да пишеш дали ти хареса финала на Духless.
Аз много харесвам Сергей Минаев и преводите на Ива Николова. Сполучлива употреба на широк диапазон жаргонни изрази и чисти псувни. 
Ситуацията в Духless натрапчиво напомня атмосферата в българските представителства на международни корпорации - като бивша част от такава, лесно ми е да разпозная типовете образи.
На мен лично по интересна ми беше Медия Сапиенс.  Спомняте ли си форумската истерия с темата за фалита на ПИБ. Имам натрапчивото чувство, че някой беше чел книгата и се опита да провери дали този механизъм ще проработи. А може би просто чета прекалено много книжки  Wink

# 160
  • Belgium
Тай, ще пиша непременно  Laughing

Понеже аз работя в сферата на връзки с обществеността, та шефа ми я да даде тая книга Laughing

Предполагам, че е поучителна  Laughing

Относно примера,който ти цитира за ПИБ и форума, ние отдавна имаме обучения как word-to-mouth подхода, може значително да стъжни живота на големите корпорации и един от даваните примери за България е точно за ПИБ  Wink

# 161

Да аз съм я чела. На мен лично ми допадна, но е доста особена като фабула. До края си остава такава, но на мен точно това различие от масовата литерартура ми хареса.
  Laughing
Фабулата е интересна, но цялото ми впечатление от книгата е като за... липса на стилово единство или пък кофти превод, де да знам. Има потенциал, но някак недоразвит, не е това, което би могла да бъде.

# 162
Записвам се, да Ви следя.
Сега чета 3-тата част на Селектинското пророчество демек "Тайната на шамбала".
Много ми ги похвалиха "селектинското пророчество" на Джеймс Редфийлд- книгите са 4.
Ама още на втората нещо зациклих...нещо не ми върви особено..иначе първата доста ме зариби. Thinking

# 163
Прочетох "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни и "Кафка на плажа" на Харуки Мураками.
Сега съм на "Ема" на Джейн Остин.
А има ли някой отзиви за Мери Хигинс Кларк и "Две малки момиченца в синьо".

# 164
  • София
Отдавна не бях чела нищо трилърско и си взех това

Предполагам става за плажно четиво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт