Какво мислите за хората, които не желаят да имат деца?

• 13 590
  • 419
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Евала, Богинята, че си признаваш, че го осъзнаваш, че не цвъкаш челяд, която да расте под крепките грижи на баби, детегледачки и др., а ти да клечиш тук и да даваш акъли как се гледат и възпитават деца!   bouquet

Права си, но да уточня, че майките пласирали детето на  баби и детегледачки дори и не помислят да цъкат тук, а камо ли да дават акъл. Поне тези, които познавам. Те цъкат на съвсем други места, доста далеч не само от теми за деца, но и от интернет. Wink

# 271
  • Тайна, майна
Евала, Богинята, че си признаваш, че го осъзнаваш, че не цвъкаш челяд, която да расте под крепките грижи на баби, детегледачки и др., а ти да клечиш тук и да даваш акъли как се гледат и възпитават деца!   bouquet

Права си, но да уточня, че майките пласирали детето на  баби и детегледачки дори и не помислят да цъкат тук, а камо ли да дават акъл. Поне тези, които познавам. Те цъкат на съвсем други места, доста далеч не само от теми за деца, но и от интернет. Wink

Ей това имах предвид по-горе като коментирах конкретика и личности.
Ти говориш за тези, които познаваш. Не за всички, не по принцип.

'Щото мен ,от пишещите тук, сигурно никой не ме познава, за да ми лепи етикети, диагнози и съжаление като ме набутва в някакъв кюп. И да ми пробутва Кант, океана, приливите и отливите.

И, за да не бъда разбрана грешно, използвам цитата заради болднатото. Нищо лично. Peace

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 20:40 от Shonny

# 272
  • София

Права си, но да уточня, че майките пласирали детето на  баби и детегледачки дори и не помислят да цъкат тук, а камо ли да дават акъл. Поне тези, които познавам. Те цъкат на съвсем други места, доста далеч не само от теми за деца, но и от интернет. Wink

Не се равняваме по твоите или моите познати. Въпросът е принципен, не бъди ССФ.

# 273
  • София

Не се равняваме по твоите или моите познати. Въпросът е принципен, не бъди ССФ.

Повдигнах въпроса от любопитство, защото на живо не съм срещала такива, но може да цъкат и да не признават.  newsm78 Знае ли човек. За равняването- хич не се равняваме по нищо, а само си разговаряме. То и познатите ни не са представителна извадка от населението. Wink

ПП ССФ не съм, защото се опитах да спечеля необявения конкурс за майка на годината, но сина ми започна да яде бисквити и ме прецака. Mr. Green

# 274
  • София
....

ПП ССФ не съм, защото се опитах да спечеля необявения конкурс за майка на годината, но сина ми започна да яде бисквити и ме прецака. Mr. Green

newsm09

И след този провал ще родиш и второ, нали?!  Mr. Green

# 275
  • София
....

newsm09

И след този провал ще родиш и второ, нали?!  Mr. Green

Тц.  Mr. Green Ще си ядем заедно бисквити и няма да допускаме и още хора да ни подяждат, че е криза, все пак. Wink

# 276
всеки си има право на избор

# 277
# 278
Разбрахме де, нямаше нужда да го повтаряш  Mr. Green

# 279
познавам 2 такива жени, които са решили да нямат деца, поради една и съща причина и двете са най-големите сестри в семейства от по 5 - 6 деца. И двете ми казаха, че толкова им е било писнало от ревове, недоспиване, сменяне на памперси и т.н покрай следващата ги челяд, че за нищо на света не желаят собствени деца, НО голямото НО, това в никой случай не означава, че не обичат децата. Едната - приятелката ми от Крит цял живот е помагала на деца в нужда,а сега реши да го направи и като професия влезе да следва за социален работник, а другата мойта зълва, която пък страшно ми помага в отглеждането на моите диванета. За това, за този им избор и затова, че са напълно в мир със себе си ги уважавам и обичам.

# 280
  • Brokenpromiseland
Харесва ли ни, или не, както у всяко  друго  живо същество природата е заложила  у нас инстинкти, на които ние съзнателно или несъзнателно  се подчиняваме. Ако тези инстинкти  ги нямаше, сигурно човешкият род отдавна  да  беше се свършил ThinkingА за хората, които   съвсем съзнателно не искат да имат деца- ами просто  при тях инстинктът за  продължение на рода не е сработил, или пък, ако е сработил, не е бил достатъчно силен.

Или пък има нещо от материално, емоционално което ги възпира.
Останах с впечатлението, че много от вас не разбраха същността на употребеното от мен "психични отклонения"....и едва ли не ме обявиха за най-големият звяр във форума.
Не ставаше дума за "лудостта" като позната ни болест, а като психически стопер на заложеният в нас инстинкт за оцеляване.
Само по себе си това не е болест, а някакво субективна причина човек да не иска деца....и то в смисъла не "Не искам сега", а "Не искам никога". Причините могат да са най-разнообразни...страх от загуба на нещо ценно за нас (кариера, отношения,външен вид), страх от непълноценност при изпълняване на родителската роля, страх от физическата болка при раждането, отвращение и фобия по отношение на бебешките "неща" и т.н...всеки сам знае за себе си.
В този смисъл, това са пречки (осъзнати или не)...
Никой не се ражда готов родител...това се учи...още от самото ни раждане..от примера които ни дават нашите близки и семейства...и когато ние нямаме адекватен пример за семейни и родителски отношения, ние нямаме матрица по която да се водим...и съответно да възпитаваме свои собствени деца....за това и част от родителите не са пълноценни....а кръга се повтаря ли повтаря.
Лошото родителство не е характеристика на биологичният организъм "човек", а на личността, която се изгражда през годините....

Бижу, благодаря за откровеността ти, но смятам, че примера който даде със себе си не е конкретно по темата, защото ти вече си имала едно дете...Ако възрастта между децата беше по-голяма, щеше ли да мислиш по същият начин? Реакцията ти не е ли била проява на страх и несигурност, неувереност във възможностите ти, страхът от риск за живота ти.
( Инстинкта за оцеляване е по-силен от този за размножаване, особено когато  има едно потомство).
......Всъщност може и да не ми отговаряш... Wink

Иска ми се да напомня, че основната тема е за децата въобще...без значение дали са собствено родени, или осиновени.
Не мога да приема че желанието и нежеланието за деца са всъщност две форми на чист егоизъм...родителството не е егоизъм....нежеланието за такова в някой аспекти също...
А ако го приема за егоизъм, то следва такъв да бъде и любовта...
Спор няма, че всеки има право да прави каквото си иска в живота си...и тук не е мястото където съдим, а мястото където обсъждаме и изказваме мнението си "Защо мисля така".
Никой не е длъжен да ни чете и да се съобразява с нашето мнение, нали?"

Ейнджъл Уингс, много си зле! Лабелла, ти също.
Не знам, може би Ейнджъл уингс ще обясни най-добре, мъдростта просто капе от ушите й. Аз бих я помолила да ми каже също дали одобрява евреите, гейовете и негрите. Важно ми е!

За моята незнам, ама качеството на твоята си личи от самолет.
А по въпросите ти....пусни тема и ще разбереш....
...това, че толерираме различието не означава, че го приемаме за нормално...ако беше така много обществени теми никога не биха били повдигани.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 11:15 от Angel^wings

# 281
Аз не познавам такива хора. Rolling Eyes

# 282
Колкото и да сме открехнати, в жената е заложено да бъде майка.  Ако прочетете мъките на жените, които не могат. В момента май след рекламата това е най-печелившото. 

# 283
  • Brokenpromiseland
Трещерица, и аз си мисля, че агонията на тези момичета по никакъв начин не може да се сравни с яда към поредната беля на детето ни, или пък вечно оаканият памперс...
Ако инстинкта не беше толкова МОЩЕН, смятате ли че на хората щеше да им пука, мислите ли че жените щаха да изтърпяват  толкова МНОГО в името на детето.
Приятно ми е - Богиня, откровено казано не мога да повярвм, че предпочиташ физическата болест пред това да имаш дете... Shocked

# 284
  • София
...
Ейнджъл Уингс, много си зле! Лабелла, ти също.
Не знам, може би Ейнджъл уингс ще обясни най-добре, мъдростта просто капе от ушите й. Аз бих я помолила да ми каже също дали одобрява евреите, гейовете и негрите. Важно ми е!

За моята незнам, ама качеството на твоята си личи от самолет.
А по въпросите ти....пусни тема и ще разбереш....
...това, че толерираме различието не означава, че го приемаме за нормално...ако беше така много обществени теми никога не биха били повдигани.

Кой бе, Калин@ ли е некачествена личност??? Верно си мега зле...

Общи условия

Активация на акаунт