Лятно слънце и море, очаква с нетърпение януарското дете!

• 11 901
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
daninceto, може и да не бъркаш никъде. Просто при бебетата често се получава така - ядат нещо и после категорично го отхвърлят или обратното. Не я насилвай. Кърми 2-3дни без да даваш пюре и после опитай пак. Може и да се получи. Peace

Нужна ми е малко помощ от мамите от Младост 1...някъде там около пазара (където строиха метрото) има ли добре зареден магазин за детски храни и къде, че да го огледам, ако има такъв...да си направя едно пазарно проучване Mr. Green

# 196
Честита пета месечинка на Явор, Елица и Николай

Усмихнато, мерси за разяснението  Hug. А стикерите са много добра идея, само днес сутринта докато се разхождахме имаше поне 2 коли, които заслужаваха лепенка Twisted Evil
Мим, на Хип кайсията сериозно ли има захар Shocked, ще трябва да чета внимателно етикетите значи. Много сладко говори Елия, и малчо така прави само че на доста по-висок глас, направо ще ни изгонят от къщи.
Павлина, много се радвам, че Яна е по-добре. А арабската кухня ми е слабост, както и еврейската, въпреки че така са омешани, че понякога е трудно да се каже кое ядене за кого е по-типично
Копривке, как са децата?
denitcheto, бързо оправяне на кака Никол, дано вас двамата с Коки не ви хване  Praynig
Бърборанче, браво на снахата, че така добре си хапва пюрета Heart Eyes. Таман малко и ти да се успокоиш. А блогът ми е съвсем начинаещ още, реших да се захвана с нещо за разнообразие. Hug

Изчезвам, че малчо вика

# 197
Данинце, аз бих я оставила да си почине няколко дни  newsm78
Павлинче, аз съм от Дървеница, но се разхождам често до Младост 1- хубав бебешки магазин тук не съм намерила за сега  newsm78 И другите мами да кажат обаче, защото съм в квартала от 2 години и може да съм пропуснала  Embarassed

# 198
  • София

Нужна ми е малко помощ от мамите от Младост 1...някъде там около пазара (където строиха метрото) има ли добре зареден магазин за детски храни и къде, че да го огледам, ако има такъв...да си направя едно пазарно проучване Mr. Green
Аз живея точно там ,но не се сещам да има подобен магазин.Пак ще разгледам и ще ти пиша

# 199
  • Русе
lubito (+ 1 Скрит/и) и 0 Гости преглежда(т) тази тема.
 hahaha Къде сте всички? На разходки ли? При нас е валежно. Добре, че излязох по обяд. Опитах преди малко да направя пица с кухненския робот, но явно нещо не съм сложила както трябва и не се получи контакт..а набухах всички продукти вътре Close Наложи се хем да мия робот, хем да меся на ръце. Не бях поглеждала опаковките толкова подробно. Говоря за пюретата на Хип. Само гледам, че са от 4 месец и бях сигурна, че са от био продукти и нямат захар и глутен.. Понеже гледам да разнообразявам купих няколко вида. Останали са ми точно синята слива и кайсията. Добре, че ми обърнахте внимание!
Иначе всичко яде с голям апетит с изключение на картофа, но упорито го давам на обед. То повечето отива по лигавника, де.
Мим, много сладко бърбори Елия. Все едно слушам Кари. Аз на това му казвам "делфинските звуци". Дори в момента ги издава.
Ох, ще отивам, че бебето будно, мъжът гладен, пицата изстива и така.
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор
ха, така!

# 200
Леле, колко сте изписали за един ден! много обичам да чета, когато сте писали много! Heart Eyes
Благодарности на всички ви за отговорите по моя въпрос за кърпичките! Това ще ми помогне да редуцирам малко багажа, което може да отиде и в място за някоя и друга дрешка на мама, ако й става де, че гардеробът ми е невероятно ограничен, да не кажа направо беден.  Laughing Даже се замислям дали да не пропусна и памперсите.  Thinking Еспа, обичам такива с ластистичета. Кажи, моля те, какви са им разфасовките  Laughing, Ивка е около 7 кг. Тукашните са с ластици само от страни.
Сладурчеста, благодаря за разказчето ти за полета. И аз мисля да взема и вода, че даже и АМ. Има такова разтворено направо за консумация и празно шише за всеки случай, въпреки, че Ивка до сега не е опитвала такова нещо, но да съм подготвена за всякакви ситуации.  Grinning Никола е голям сладур, майка му не случайно си е избрала този ник!  Grinning (Ей че много повторения се получиха!) Хотелът е наистина супер!

Искам снимки на всички бебоци, които си лапат пръстчетата на крачетата!  Crossing Arms Аз с нетърпение го чакам този момент, но Ивка явно не е стигнала до този етап от развитието си. Laughing Доника, тук правя официално предложение заглавието на следващата тема да е това: Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си ги изпапкат всичките.  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

Барборанче, вчера ми привлече вниманието пюрето с босилек и спанак, правят му реклама в един тукашен суперматкет. Радвам се, че си се успокоила за храненето! Добре звучи хапването на Петя - пу, пу!  Стискам палци за ендокринолога и чакам да чуя за резултата, но ти знаеш и от една друга тема, де! Hug И аз много обичам тиквички, по възможност пържени, но няма кой да ми ги изпържи сега, щото хич не ми се готви, само бузи ми се целуват и ми се гнячи  Laughing бебе!  Laughing
Златна Мери, ако нещо специално те интересува от този сайт, може да преведа, ако искаш, само да не е дълго, че ме мързи.  Laughing
Били, в червната книжка пише, че кърмените бебета от начало качват повече, а после пък бебета на АМ. Ти там може да си провериш как върви кривата на теглото. Каква е тая консултация при вас, бе? Ние на 4 мес. имахме една, а следващата ще е на 8 мес. Иначе, ако имаш желание може да ти премерят бебето всяка седмица. На дължина са мерили Ивка само, когато беше на 8 седм., но тя видимо расте, де. Grinning
Усмихнатата Сиси, Сладурчестата, аз лично не бих заменяла бързо цяло хранене. При сина ми това оказа пагубно влияние върху кърменето, а тук казват, че бебето само ще се откаже от едното хранене.
Моник, аз съм на същото мнение като Мини за черешите. Но и друго ми направи впечатление - че черешите са на твърде едри парченца. Тук препоръчват или суров, пасиран банан, или варени ябълки или круши, пасирани на мноооого ситно, и то след 6-ия месец. Аз лично така смятам да процедирам.
За кърма или АМ в пюретата, тук препоръчват те да се добавят като разредител на пюретата. Peace
Данинце, за харесването на пюретата - и ти да ядеш всеки ден картоф и морков, и на теб ще писне!  Laughing Тук казват, че един вкус трябва да се предложи около 14 пъти, за да го хареса детето.
И накрая да се извиня, че все това тук, иползвам, но и аз сега се уча. За мен всичко е ново, защото синът ми беше захранен със сокове на два месеца и всичко е наистина ново за мен. Надявам се, все на някой да е от полза това, което пиша.  Hug

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 17:55 от yagodka

# 201
  • Бургас
Здравейте!
Минавам набързо да ви поздравя и да не ме забравите, все пак  Wink
Ние сме добре, ходим по малко на плаж /Ники си стои скрит под чадъра в чошчето за кола/, а Мария се опитва да се дави , хич няма страх от водата  hahaha
Ники си има зъбче, което излезе доста леко - не го усетих, всъщност. Вдигна Т 38,2 за кратко само.
На Мария също и никнат кътници, но там ще има зор, докато излязот. Веднага и се понижи имунитета и прекара две вирусни с Т и сополи  Sad
Още не смятам да захранвам, ще почакам да наближи 6 мес. и смятам с оризова каша да започна, защото в болшинството пюрета има ориз.
Целувки на всички бебчета    love001

# 202
  • Русе
Прочетох бурканчетата. Пише в състава захар, но плодова. Дори преди малко дадох няколко лъжички кайсия.

# 203
Здравейте. Аз отдавна не съм се появявала, но нямам много време за форума напоследък.  Интересува ме къде в София се намира магазин Джъмбо.  Казаха ми че е в близост до Пирогов,  но аз не съм много убедена

# 204
daninceto, и според мен я остави 2-3 дена на кърма само да си почине малко
може заради жегите, може да има друга причина- на едно и също място ли я храниш, с една и съща лъжичка, по едно и също време  Simple Smile

# 205
  • София
Здравейте. Аз отдавна не съм се появявала, но нямам много време за форума напоследък.  Интересува ме къде в София се намира Джъмбо.  Казаха ми че е в близост до Пирогов,  но аз не съм много убедена
Ивенце, Магазин Джъмбо се намира на бул. България, до магазин Билла.
Сладурче, страшни снимки Laughing
Гери  bouquet
Ягодка, благодаря ти, мила за съветите, ще го имам предвид за пюренцата:hug: Днес опитвам с круша, след като се отказах от черешите, милото ми опитно зайче Laughing Laughing
Айде, пак ще чета, че сега само отгоре - отгоре прегледах Peace

# 206
Пак накратко от мен, че работа ме чака..

Мериголд, мерси за линковете, аз уж знам откъде да чета, ама мнооого ме мързи бее  Blush

Павлина, браво на Яна!  Hug

Моник, много готин твоят планинар Преслав Wink

Ягодке, и аз не искам да замествам бързо. Май ще следвам съветите на вашите лекари  Laughing Ама сериозно трябва да прочета онази книжка, дето са ти я дали. Аз я бях почнала и дребното се размрънка и до там беше  Rolling Eyes

А за слузта - не ми се притеснявайте, момичета! Аз нещо май съм се шашкала излишно, понеже педи ме успокои като ми каза, че всъщност това било нещо доста често срещано, нещо съвсем не страшно и опасно, така че няма от какво да се притеснявам Wink Но все пак дано излезе чиста пробата (тогава пък ще се чудя всъщност защо има слуз  Thinking). Както и да е, хайде чао от мен, че багажи ме чакат  ooooh! Как мразя да приготвям багажи  Crossing Arms Ама няма как. Утре бягаме от столицата и си отиваме на село в дълбокия прованс. Така че скоро включване от мен не чакайте, може да ви пусна някоя и друга снимка да гледате как се люлеем до реката под някое дърво  newsm53, ама нетът там е много скапан и много бавно ми зарежда и надали ще имам нерви да ви чета (освен ако не е тотална жега и няма кво друго да правя  hahaha)

Хайде, чао от мен и да слушате  Naughty  Crazy

# 207
Хелоу!
Анчето е значително по-добре, вече не вдига температура, още има сополи, но те по-трудно минават.

Днес ходихме до Джъмбо, накупих и една камара дрешки, много сладки.

Усмихнатата ги видя, наложи така върху Калата една рокличка, да види дали му стои розово и отбеляза, че Анчето е пораснала много от срещата в Борисовата.
Калата е голям пич и има изкусителна трапчинка на брадата, но розовото не му стои добре, той си е мъж отсякъде

Установих, че Анчето определеноси пада поморкови. Днес много ентусиазирано яде (отново) морков с ябълка. Ябълката обикновено не я долюбва много, но виж с морков...сама отваря устата

Данинце, не мисля, че бъркаш някъде, може да е въпрос на настроение, или от жегите...или просто иска нещо съвсем различно, за разнообразие..

# 208
Ягодке, Памперс 4 ка е за 7-18 кг, 3 ката е за 4-9. Малчо е 7,5 кг и 4 ката му е супер, 3 ката пропуска. Ластичетата са само на краката на кръстчето са еластични лентичките за залепване. Аз ползвам опаковки от 22 броя на 3 ката и 20 на 4 ката, големи не съм купувала и не знам по колко броя са. Хъджиса също са много хубави и те са с ластиче на крачетата и с еластична лента на гръбчето, килограмите са като при памперс, Сами беше на 3 ка, но му умаляха, 4 ка не съм взимала още. 3 ката е в опаковка от 52 броя.
Благодаря ти много за инфото, което споделяш за захранването при вас, много ми е полезно  Hug
Алина, честито ви зъбче  tooth
Ивенце, Джъмбо се намира тук
http://bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=c1448870e379d … 0e25f955915ec4813
Усмихнато, приятно изкарване

# 209
Еспа, благодарности за изчерпателната информация за памперсите! Hug
Усмихнатото Сиси, тая книжка и аз като я чета много лесно ми изглежда всичко, но времето ще покаже... Има още месец и половина да маам гащи и да мисля с какво и как да започна. Laughing
Копривке, ето да видиш тук колко струва една такава торта, от тез, дето ги правиш. Grinning http://media.snimka.bg/3364/012983494-big.jpg И по-скъпи има, да знаеш!  Grinning
Златна  Мери, много ящен този Оливър, от филмчетата!  Laughing Ама да ти кажа, те холандците нямат много проблеми със захранването, щото през деня сандвичи ядат, а вечер яденето им се състои от варени зеленчуци, някакво месо и варени картофи, ориз или паста. При такова меню, приобщаването на бебето никак не е трудно според мен.  Laughing
Хайде, на всички пожелавам ей такива ящни да са ни дечицата! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт