Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е общото между сватбите и подаръците?
Какви са разликите в традициите за сватбите между България и Израел?
Какви са някои обичайни практики за подаръци на сватби?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е общото между сватбите и подаръците?
-
Какви са разликите в традициите за сватбите между България и Израел?
В дискусията се споменава, че сватбите в Израел се организират по различен начин, тъй като местата за сватби работят само за такива събития и предлагат различни възможности за оформяне на тържеството. Освен това беше отбелязано, че в Израел е обичайно да се канят гости без деца и изборът на покривки и салфетки за маси.
-
Какви са някои обичайни практики за подаръци на сватби?
-
Какви теми се обсъждат в публикациите?
-
Какви са различните гледни точки относно сватбите?

. Мерс за сладоледа 

, чак ми се обаждаха след като той тръгна да ми пратили такси да дойда( защото той казал, че нямало място за мен
, тогава още нямахме кола ).
. И аз накрая склоних мърдане нямаше, нови тоалети и т.н. Сватбата беше много хубава, традиционна, храна имаше и като шведска маса и после допълнително си имаше основно меню, мнооого храна. Дадохме им чек за 600 шекела( той питал моя мъж и шефа му казал толкова максимум, защото знае, че не работя). Даже самия чек не беше за датата на сватбата, а за след месец( може и така да се прави). 
). Пътувахме около 3 часа до там, че беше, четвъртъка преди шавуот и много задръствания (разбрах в последствие, че после тези,които не са отишли са се оправдали, че им е далече
, и много месища. Аз си открих салата с киноа и не останах гладна
Мястото на сватбата беше супер, ама май само това. На тях им оставихме 400 шекела, защото мъжа ми се обиди, че не са ни записали в списъка с гости( впоследствие се оказа, че на поканата пише да се потвърди по телефона, ама кой да чете..., в смисъл, че не било вина на младоженеца). И така около тия две сватби 1000шекела за подаръци и 800 за дрехи и т.н.
Ох, стана много дълго :о:
Аз обичам Арома особенно закуските им

Така е - когато ти предстои нещо голямо, само то занимава; някак не можеш да изискваш от човека да си мисли само за неща, които и на теб са ти интересни 
Човек се променя
Поканата
Плика
Подаръка за гостите