Израел 40

• 19 973
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Наинка ,аз съм пушила трева!Бандитки сме с Бубето ... newsm08 newsm08

ох,кърмя и не мога да пиша .....

# 181
Тали,бързо  да се оправя Меди Praynig,а тя сега сама ли е,ти като работиш?

Не обичам злато,свързвам го с цигани Mr. GreenЕле,като се накичат,като коледни елхи!
Ама бяло злато обичам Mr. Green,но повечето ми бижута са от сребро.Камъните и те много ,не са ми по вкуса,харесвам старини бижута,или ръчна изработка!

Добър ден.

Гледам, че захващаме бижутерията та да ви попитам, знаете ли, че има хора които са алергични към златото. Даже съм чел някъде, че и някои скъпоценни камъни могат да предизвикат алергия. Виж за среброто не съм чувал такова нещо.
Само към диаманти,май никой няма алергия! Mr. Green

Танче,и как е тревата? Laughing

# 182
И Саги днес си е вкъщи - не му беше много добре сутринта ....  Rolling Eyes Сега - бива!

За  алергиите :
http://zonazdrave.com/content/view/617/36/

"...има хора, алергични и към златото и среброто?
- Има, но в повечето случаи става въпрос за алергии към примесите, които се влагат в златото и среброто при тяхната обработка."

# 183
  • T"A
Стига си работила!От работа не се забогатява само се става гърбав  Crazy

Това изречение на Борянка ме подсеща за една тениска, която донесоха подарък на мъжа ми, на нея пише (на полски) - "По-добре бирено шкембе, отколкото гърбица от работа" - това, защото той работи страшно много, а пък бира изобщо не пие  Mr. Green

И аз обичам бяло злато и предимно такова нося  Heart Eyes

Тали, бързо да оздравява нашата меденка-любимка  Heart Eyes Hug Не ти е лесно в този сезон  Confused
Искам да ти кажа, че белият чай, който препоръча във форума, страшно ни хареса  Peace  Попитах и за елдата - свекърва ми я прави, както ти казах и по-рано, нищо особено като приготовление, но хапнах в тях и ми хареса  yes Сега взех трицветна киноа от органик щанда и ще експериментирам и с нея  Party

Голямо пазаруване падне и бързам с някои отзиви  Flutter Взех си албума на Ахиноам Нини и Мира Ауад - много е сполучлив  Peace Има и комбинация - съвместния им албум + албума на Мира Ауад (издала е нов) на арабски, но нещо не бях сигурна дали ще ми е по вкуса и не рискувах. Но това момиче има глас, пълни душата, сега им слушам музиката  Hug

Бях в Стеймацки, нали отварят Седмицата на книгата и кой знае колко смешна съм изглеждала от страни - харесах си една книга и после търся втора, която да е от същата мивца  Crazy Защото миналия път си взех 2 и те от различни мивци, т.е. никаква отстъпка не ми направиха, но този път не се минах  Mr. Green Взех и много симпатични чехли на Бен Ишай и сега тъкмо съм ги обула, защото едната ме стяга, та да я опъвам  Blush Уф, хем обичам нови обувки, хем не  Crossing Arms

# 184
  • Някъде там...
Мента,титхадши  Grinning Само не видях снимката на обувките,но предполагам,че ще се корегираш  Mr. Green

# 185
  • София-България, Израел - където си поискам
Мента,титхадши  Grinning Само не видях снимката на обувките,но предполагам,че ще се корегираш  Mr. Green
Честито и от мен Peace

# 186
  • Някъде там...
Как да се разхладим лятото:
Вземаме 3-4 лимона,10 листа мента,1-2 лъжички захар и много лед.Сока от лимоните и всичко останало се поставя в кухненския робот и се разбива докато леда стане на сняг.Сервира се със сламка  Mr. Green Пожелание може да се прибави и няколко капки бял ром  Peace (което ми напомня,че трябва да купя)

Опс,забравих и малко водичка Simple Smile

# 187
  • T"A
Борянче, ами това е лимонана  Peace

Аз бях давала рецептата в кулинарния, сега те хванах, че не си я следила  Crossing Arms
Шегувам се  Mr. Green

Нямам снимка на чехличките, но в Интернет намерих други модели на същата фирма: 1-2

jakinik, а при вас какво ново?

P.S. Не знам дали знаете, но Ахиноам Нини пее песента във филма "Животът е прекрасен" (La vita è bella на Бенини):
http://www.youtube.com/watch?v=cqgKKoJaPwM това научих тази вечер...

# 188
  • Някъде там...
Ааааааа следя я аз и понеже си направих а темата беше заседнала та викам да я раздвижа  Grinning
Много сладурски модели...ако се науча да нося отворени обувки бих се замислила на нещо подобно  Peace

# 189
  • София-България, Израел - където си поискам
Мента, нищо ново или поне не толкова хубаво , днес сме си вкъщи Cry Роби го боли гърлото, едната сливица му е станала двойна Sad.
и Стефи няма да ходи на Рударци, че вали дъжд, утре дано се оправи времето Peace.
Дядо Хаджия, аз имах колежка, която имаше алергия към среброто и не носеше такива бижута.
Аз нямам алергия към него, но предпичитам златото бяло и жълто Peace
Хайде на всички болнички, бързо оздравяване Hug.

# 190
  • T"A
Ама, какво им става на децата? Все едно едно от друго са се заразили, а пък даже живеете в различни държави  ooooh!
Бързо оздравяване и на вас!

Борянче, ако си няколко часа навън (дори 1-2), не ти ли става твърде топло на краката?
Аз специално за затворени места, където има и климатик, нося обувки, но повечето време е ходене навън в жегите. Даже сега излизаме по-малко, заради контузията на мъжа ми, но иначе вечер най-редовно си правихме разходки в квартала или в парка, пикници или плаж в уикендите, отделно отскачаме до свекърва ми веднъж в седмицата... Даже до Б"Ш, като пътувам, ходя с открити обувки, въпреки че във влака е студено, но имам повече ходене навън и с това се съобразявам. А за влака си взимам нещо да си наметна и даже съм си носила чорапки  Laughing свалям обувките, слагам чорапи и чак на слизане се преобувам  Mr. Green

Вярно темата замира  Rolling Eyes Освен да кажа, че Амос Оз има нова книга - разкази, събрани в едно малко сборниче "Картини от живота на село". Но не знам дали ще я преведат на български  Thinking

Какво ли става с Цани? Дали се е върнала в Израел?

# 191
Моми4ета попаднах на една доста интересна книга,тя е преведена на немски,написана е от двама евреи,които твърдят или по скоро отри4ат доста неща от Библията като истина.Всъщност вси4ко се свежда до това,4е неща ,които не са нау4но доказани не може да се приемат за истина,дори да са извадени от библейски контекст.
И една доста интересна сентенция/като такава/ 4овек най трудно се бори с предразсъдъците  и предубежденията си.
Ина4е малката Ели расте,ве4е издава звуци като ОХ и АЙ,малко расте пове4ко на висо4ина,ама все пак бащата е висок,дядото тоже.А мен ме мързи да си смъкна 4 кг в плюс,които съм ка4ила от бремеността.
Лек ден

# 192
  • T"A
Да ви разкажа как работят в тази страна, като се сменя Интернет услуга.

Значи, до сега сме били с Нетвижън, но на някаква промоция (мивца, де), която изтича. И мъжът ми се обажда вчера и иска да му подобрят условията (т.е. да сме на по-бърз ъплоуд) и те му предлагат за 215 ш"х на месец. Той се обажда на Хот и от там му предлагат по-евтино. Връща се към Нетвижън и им казва да свалят цената. Междувременно му се обаждат от Хот да го убеждават с ново предложение за цена. Той пак се пазари с Нетвижън и достигат до цена 150 ш"х.  Laughing И от горе на всичко ни носят подарък днес - диск он ки. Питам го "Какъв е този подарък, бе, човек?", а той ми обяснява, че понеже изтъквали колко им е добро обслужването и той им казал, че не е чак толкоз добро, защото много бил чакал на телефона и си поискал подарък  Shocked И аз бях страшно учудена, че си иска такова нещо, ама той - много учуден от моето учудване, защото винаги давали подарък (повече килобайти, отколкото си поискал, месец безплатно ползване, по-голяма кутия и т.н.).  Леле, добре, че не отговарям аз за Интернета - нито подарък бих могла да договоря, нито да сваля цената от 215 на 150 шекела  ooooh! А от Хот пак му се обадили с конкурентно предложение - 140 ш"х, но той нямал вече нерви да се разправя и казва "Бях затворил вече сделката с Нетвижън"  Confused Ами, щом са навити за такива понижения, значи първоначалната цена им е просто страшно надута, за да има накъде да се преговаря  Thinking

Е, това е - който си го може, си го може. А аз съм отговорна да ходя да се разправям с Общината, че не ни пращат сметките навреме.  Crossing Arms Като не мога да се пазаря, ми е поверено да се разправям за нередности  Laughing

Криси,   bouquet радвам се, че се включи  Hug Ще си върнеш старата форма, сега най-важното е, че Ели е добре  Grinning
Всякакви книги и твърдения се вадят тук, иначе каква свобода на мисълта би имало  Wink

# 193
 Криси, "евреи,които твърдят или по скоро отри4ат доста неща ..."  Joy ...Виж , на! Ако и те знаеха какво искат да кажат , пак добре ...  Mr. Green (шегувам се, не съм запозната ). Да ти е  жива и здрава Ели , а то с тези 4 кила отгоре пак си клечка ! Я , стиха ! С нас  за диети ще говориш - срама нямаш ли  Joy ! Не е ли започнала да вика "АГУ" ? Поздрави! Peace

Мента, хубавки чехлички си показала! Аз предпочитам през петата нещо да минава ....Незнам , иначе ми шляпкат като джапанки. МОже да е до походка  hahaha Хубави са ! За отстъпките и подаръците-  Mr. Green свикнах им и даже си ги търся ! Всеки път на излизане от супера  питам - няма ли подарък ? (За големи суми дават подаръче на излизане).Последния път имаше - чадър за плаж  за 10 шекела  - бива , кво...  Whistling  Снощи моят мъж  донесе  една чанта с  3 броя пица семейна голяма, джахнун ,малауах , бурекас ...и к'во ли не - подарък, защото пак нещо дедоволствахме за някакъв техен продукт(на  дадената фирма производител). Викам си - супер подаръче ....А той казва - а, обадиха , се че  забравили една пица още - ще пратят .  hahaha Когато майка е тук се смайва с тия неща , но аз  вече  свикнах . Сделки с отстъпки за обаждания  до Бг имаме пак така с пазарене. Сега и ние сменихме нета с по-бърз , но не знам  с кого и какво  е  уговарял. Каза 120 шекела някъде - много бе , няма начин ...пак ще се разправяме  Whistling . Да ти кажа  -  не всички се пазарят , затова   си позволяват да свалят . Масата народ си плаща кат' нормални хора  Mr. Green . Най-големите  пазарлъци са с телефоните - за  цени, за видове телефони. Имаме още една  година със  смахнатите да си изкараме , защо ли ми е повече ...после  тач  скрийн - нали по едно време и тука обсъждахме  тия телефони. Мента , на джи пи ес-а ще слага новата версия 9  - да видим каква е. Тъкмо сложи 8 ...сега ще слага 9.

Саги утре има "Прощално парти" в градинката , нали излизат във ваканция. Една трета от  децата горе долу остават (и той включително)  в същата градинка и  другата година. Събираха по 15 шекела  на дете  за партито и в плюс  - всеки нещо носи. На нас се падна диня. Сложила съм я в хладилника и утре ще я нарежа преди градинка  в  един панер. Танц  са репетирали децата , програма ще има , то  си е сериозна дейност !

Тали, ако четеш , скицо ....  я кажи ... колко малко децата тръгват на разни спортове ? Мисля  на 5 г. ?  Плануваме  , мислим си ние ...Има  вереме , но ... За момченцата какви са спортовете - джудо ? От колко годинки е  джудото? То са принципни неща, не че  в Холон ще идваме .Не знам къде въобще. Ей така, от ранко си  поразпитвам . Има начини къде да се  разбере , но сега ми хрумна - що да не те питам пък.  И друг  ако знае - може да каже. Дайте да обсъдим децата и спорта . На какво ги учи, искате ли да  спортуват , на каква възраст ви се вижда подходящо . Какво ви влече или тях  ако са по-големки ? Плуването за бебета също влиза тука  Mr. Green ....

Хайде лек ден !

# 194
Петя квото и да пишеш ...така го пишеш ,че и да ми е никакво ми идва настроението  , що не си ми съседка Laughing

Запиши го на плуване бе...  Crossing Arms
Моя малък мъж иска на футбол и на танци ./ по скоро аз искам  на танци ..и то балет! /  познати м и се смеят че щяла съм да го направя гей...глупости. Crossing Arms  най малката я глася за водна рибка ..да видим .

Това лимонана популярно ли е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт