Отговори
# 120
питане към компетентните- Ако майката и бащата нямат брак, но децата са припознати, неговият доход декларира ли се?

# 121
питане към компетентните- Ако майката и бащата нямат брак, но децата са припознати, неговият доход декларира ли се?

Тук ще срещнеш противоречиви мнения.
Аз и преди съм казвала, че една съседка (и приятелка) я накараха да напише и доходите на таткото (с когото нямат брак).
Има, обаче и такива случаи, в които не карат мамите да вписват тези доходи.
Не знам, явно зависи от Общината, или от това дали въпросната служителка е на кеф.

# 122

Категорично не! Доходът на бащата не се има предвид при определяне правото на мес.помощи за деца. Той е баща на децата, но не е съпруг на майката.

Тук ще срещнеш противоречиви мнения.
Аз и преди съм казвала, че една съседка (и приятелка) я накараха да напише и доходите на таткото (с когото нямат брак).
Има, обаче и такива случаи, в които не карат мамите да вписват тези доходи.
Не знам, явно зависи от Общината, или от това дали въпросната служителка е на кеф.

Мненията и кефа на служителите от соц.подпомагане нямат нищо общо със законовата уредба.

# 123
Мненията и кефа на служителите от соц.подпомагане нямат нищо общо със законовата уредба.

Ами, заповядай в Община "Връбница", и го заяви на служителките там.
А и не само там.
Сякаш не знаеш, че сме държава на абсурдите, където всичко е възможно.

# 124
Не. Личен опит.

# 125
интересно ми е какво пише в Закона, з-то отнеха някои предимства на "самотните" майки и имаше бружения Sunglasses

# 126
Ами, заповядай в Община "Връбница", и го заяви на служителките там.
А и не само там.
Сякаш не знаеш, че сме държава на абсурдите, където всичко е възможно.

Ето какво е семейство в допълнителните разпоредби към ЗСПД

ЗАКОН ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА
В сила от 01.04.2002 г.
Обн. ДВ. бр.32 от 29 Март 2002г., изм. ДВ. бр.120 от 29 Декември 2002г., изм. ДВ. бр.112 от 23 Декември 2003г., изм. ДВ. бр.69 от 6 Август 2004г., изм. ДВ. бр.105 от 29 Декември 2005г., изм. ДВ. бр.21 от 10 Март 2006г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.33 от 21 Април 2006г., изм. ДВ. бр.68 от 22 Август 2006г., изм. ДВ. бр.95 от 24 Ноември 2006г., изм. ДВ. бр.113 от 28 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.71 от 12 Август 2008г., изм. ДВ. бр.110 от 30 Декември 2008г., изм. ДВ. бр.23 от 27 Март 2009г.

Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на този закон:
1. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г.) "Семейството" включва съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак).

На служителите от Връбница- http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135441920  да го прочетат, за да са по-информирани.

интересно ми е какво пише в Закона, з-то отнеха някои предимства на "самотните" майки и имаше бружения Sunglasses

Кой Закон по-точно имаш предвид? Какви предимства са им отнети?  newsm78

# 127

Кой Закон по-точно имаш предвид? Какви предимства са им отнети?  newsm78

всъщност имам предвид Закона за семейни помощи...

Съпрузи-ок, ама припознатите деца все пак фигурират в текста, знам ли.

Имам предвид, че много жени , имащи деца без сключен брак, но припознати от бащата, претендираха да са самотни майти, те ползваха предимства за записване в ДЗ, детски кухни и пр. Сага това, мислч, не е така.

# 128
Имам предвид, че много жени , имащи деца без сключен брак, но припознати от бащата, претендираха да са самотни майти, те ползваха предимства за записване в ДЗ, детски кухни и пр. Сага това, мислч, не е така.

За това сега искат актовете за раждане.
Специално в нашата Община, ако на мястото на бащата пише "неизвестен", майката се води за "самотна".
Ако детето е припознато, майката не е "самотна".

Platina 33 , в никакъв случай не оспорвам Закона.
Само казвам, че някои служителки (във всички сфери, не само в Общините) се правят на интересни и могат да ти скъсят живота.
  Crossing Arms

# 129
Съпрузи-ок, ама припознатите деца все пак фигурират в текста, знам ли.

ЗСПД не е закон, уреждащ реда в детските градини. Това за предимствата в ясли, градини,са на общинско ниво. Може би се има предвид промените в Семейния кодекс.

# 130
 Peace

не искам да споря, нито да подклаждам кавги, още повече, не съм навътре в материята.

Лично за мен е странно, майки, чиито деца имат баща, който е поел отговорност към тях припознавайки ги, да се считат за самотни и да не декларират друг доход освен собствения.

# 131
Джуличка,  Peaceтова за спор по Закон, не беше отравено към теб. Става въпрос за соц.р-ци и за това копирах допълнителните разпоредби. Там ясно и категорично е написано.
Затова, че всички служители се правят на интересни, е, тук не съм съгласна. Кеф не кеф, това е, ще работи, ако ли не.......вкъщи на мъжа си да се прави на интересна/ имам предвид служителите, дето си чоплят по цял ден ноктите/. Това е от мен, с пожелания за спокоен ден, а и вечер де, че тя вече е наближила!. Hug

# 132
Затова, че всички служители се правят на интересни, е, тук не съм съгласна. Кеф не кеф, това е, ще работи, ако ли не.......вкъщи на мъжа си да се прави на интересна/ имам предвид служителите, дето си чоплят по цял ден ноктите/.

Аааа, и аз не съм казала, че абсолютно всички са такива.  Naughty
Има и много свестни женички, ама са малко, за съжаление.
Повечето се чудят как по- бързо да им мине времето, или на кого по- злобно да се отядат, или да му кажат, че нищо не разбира, и трябва да отиде в друга служба.
Спокоен ден на всички и от мен.
  Hug

# 133
Незнам дайте съвет моля какво да правя нямам нерви да се ядосвам с тия иначе правя така другия път  #2gunfire  #2gunfire

Напиши доходите, които имате.. да сметнем и тук..  Rolling Eyes Иначе наистина ако има и 5лв. над дохода.. просто няма как да ги отпуснат..

# 134
  • София
Не искам да споря че не мога да смятам затова ще дам точния доход.Съпруга ми бе няколко месеца в болнични и после на борсата за периода Юли 2008 до Юни 2009 бруто има 2718.10лв.За същия период моя брутен доход е 7565.9.И така смятам 2718.10+7565.9=10284 До тук е вярно надявам се.10284 делено на 12 месеца се получава 857лв.Да прави сте сигурно аз не знам как да събера две суми,май съм си пропуснала часовете по математика  newsm78.Ще ме е срам да кажа на професора ми по висша математика че не знам да смятам.Доколкото знам за тричленно семейство дохода които не трябва да се надвишава е 12 600.Дефакто ние имаме 10284  newsm78  #Crazy.А сега ме поправете ако греша Thinking

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 22:12 от Диана Крайчева

Общи условия

Активация на акаунт