Програмата за детегледачките - 6

• 54 955
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Записвам се да следя темата - и мен ме интересува Peace

# 271
Уф, на мен ми казаха, че щяла да работи и съществува програмата, защото парите не били от бюджета, а от фондовете ... но кога, как и защо ... никой не знай, братче!
Здравейте,момичета! Wink Само чета ,чета ама май ще питам и аз. Накратко: Сина ми е на 1,6г. и септември ми изтича майчинството ,т.е. той става на 2г..Но аз смятам още юли да си прекъсна майчинството -да поработя 10-15 дена ,за да ми се актуализира заплатата (учител съм) и да си взема после платената отпуска ,която се е насъбрала 255 дена...

на същия хал съм и аз ...  Peace

# 272
Привет, момичета  Hug
Миналата седмица писах мейл на Агенцията по заетостта. Ето техния отговор :
"Програма „Отново на работа” е на етап - предстоящи обучения за кандидатите за детегледачки. Едва след това ще пристъпим към сключване на договори.

С уважение,

Отдел „АО”

Това е, с дати никой не се ангажира!

# 273
  • София
Привет, момичета  Hug
Миналата седмица писах мейл на Агенцията по заетостта. Ето техния отговор :
"Програма „Отново на работа” е на етап - предстоящи обучения за кандидатите за детегледачки. Едва след това ще пристъпим към сключване на договори.

С уважение,

Отдел „АО”

Това е, с дати никой не се ангажира!

Taka.....освен това и предстоящи обучения.....кога....до...година, може би......

# 274
Сега, да дам малко инфо, че без да искам се докопах. Намерих жена, чието заявление е одобрено още декември 2009 г. и от тогава чака ли чака. Според нея, всичко, което се пишело в пресата било измислица. Нищо конкретно не им било пращано на АЗ/ БТ - нито кога ще започне, нито че началото ще е през месец октомври. Това са и го казали от АЗ, тъй като звъни всяка седмица. Искали да стартират началото на март, ама имало усложнения, държавни поръчки, процедури, пък ги сменили, за да облекчат начина на обучение на бъдещите детегледачки.  Rolling Eyes дали и до колко е истина, не знам ... ОБАЧЕ програмата трябвало да стартира до май 2010 г.

# 275
  • София
  По новата програма да разбирам ли, че ще предлагат само те детегледачки, а няма да може ние да си изберем и посочим такава?

# 276
  По новата програма да разбирам ли, че ще предлагат само те детегледачки, а няма да може ние да си изберем и посочим такава?

Мога само предположения да дам, без нищо конкретно като доказателство ... Sad В смисъл, ако искам аз да си избера детегледачка, тя май трябва да е обучена конкретно по тая програма ...  newsm78 не съм го проучвала, защото просто не съм искала да избирам ...

# 277
  • София
Сега, да дам малко инфо, че без да искам се докопах. Намерих жена, чието заявление е одобрено още декември 2009 г. и от тогава чака ли чака. Според нея, всичко, което се пишело в пресата било измислица. Нищо конкретно не им било пращано на АЗ/ БТ - нито кога ще започне, нито че началото ще е през месец октомври. Това са и го казали от АЗ, тъй като звъни всяка седмица. Искали да стартират началото на март, ама имало усложнения, държавни поръчки, процедури, пък ги сменили, за да облекчат начина на обучение на бъдещите детегледачки.  Rolling Eyes дали и до колко е истина, не знам ... ОБАЧЕ програмата трябвало да стартира до май 2010 г.
Всичко това е истина. Ние сме подали документи още през август заедно с безработна баба на детето. Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане се караха кой да учи безработните, които ще са детегледачки. Правителството излезе с решение за обучението и го даде на социалните.
И аз звънях и в АЗ и в бюрото по труда. Пак били приемали документи, но жената от бюрото ми каза, че още няма стартирала процедура, за да заработи програмата и че ще се обажда много бързо щом й кажат. Беше много мила. Разговорите по телефона го водих преди седмица. Да ви кажа честно, тотално се отчаях. 7 месеца чакаме, то детето, дето се казва, ще стане на 3 г., докато ги чакаме... #2gunfire

# 278
  • София
Днес ни се обадиха от БП и казаха, че формират група за обучение на детегледачки, дали потвърждаваме участие...и аз казах - ДА!!! Peace Допълнително щели да се обаждат за друга информация.  Rolling Eyes

# 279
Днес ни се обадиха от БП и казаха, че формират група за обучение на детегледачки, дали потвърждаваме участие...и аз казах - ДА!!! Peace Допълнително щели да се обаждат за друга информация.  Rolling Eyes

Участие в програмата за гледане или участие - някой (баба, дято, кака, сестра, леля, близък, познат, съсед, роднина и т.н.) да бъде обучен?

# 280
  • Тука, под липите стари...
Много обнадеждаваща новина - благодаря ти, че сподели.
 Hug

# 281
  • София
Днес ни се обадиха от БП и казаха, че формират група за обучение на детегледачки, дали потвърждаваме участие...и аз казах - ДА!!! Peace Допълнително щели да се обаждат за друга информация.  Rolling Eyes

Участие в програмата за гледане или участие - някой (баба, дято, кака, сестра, леля, близък, познат, съсед, роднина и т.н.) да бъде обучен?
Мисля, че съм се изказала правилно - "група за обучение на детегледачки" а не за гледане.  Laughing Може би само не уточних, че се обадиха на мен защото свеки е дала моя телефон за контакти и всъщност търсиха нея.  Peace

# 282
А, таман това ми липсваше като инфо. Wink

Мерсиииииииииииии   bouquet

Де факто, те тепърва започват да набират народ за обучение (или да ги прозвъняват за потвърждение) ...   ooooh!

# 283
Всичко това е истина. Ние сме подали документи още през август заедно с безработна баба на детето. Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане се караха кой да учи безработните, които ще са детегледачки. Правителството излезе с решение за обучението и го даде на социалните.
И аз звънях и в АЗ и в бюрото по труда. Пак били приемали документи, но жената от бюрото ми каза, че още няма стартирала процедура, за да заработи програмата и че ще се обажда много бързо щом й кажат. Беше много мила. Разговорите по телефона го водих преди седмица. Да ви кажа честно, тотално се отчаях. 7 месеца чакаме, то детето, дето се казва, ще стане на 3 г., докато ги чакаме... #2gunfire
и при мен така,още август съм ги подала и се питам докога да чакам,след като сина ми на 02.09 ще си навърши 3 годинки

# 284
и аз се записвам да следя темата - доколкото разбрах коментирате програмата "Отново на работа", а да сте чували нещо ново по старата програма "В подкреба на майчинството" - програмата е заложена в бюджета, но кога ще стартира се интересувам?

Общи условия

Активация на акаунт