Програмата за детегледачките - 6

• 54 978
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Как става точно прехвърлянето на баба пенсионерка.Знае ли някоѝ? newsm78

# 256
  • Тука, под липите стари...
Обърни се към "Човешки ресурси" във фирмата, в която ще се връщаш на работа. От там ще ти дадат няколко документа, които трябва да попълниш и ще ти обяснят процедурата.

# 257
Здравейте,момичета! Wink Само чета ,чета ама май ще питам и аз. Накратко: Сина ми е на 1,6г. и септември ми изтича майчинството ,т.е. той става на 2г..Но аз смятам още юли да си прекъсна майчинството -да поработя 10-15 дена ,за да ми се актуализира заплатата (учител съм) и да си взема после платената отпуска ,която се е насъбрала 255 дена. Е няма да е наведнъж цялата ,но поне 9мес..Майка ми сега я съкратиха и ще се запише за тая програма"Отново на работа", аз после ще я потърся за моя детегледачка.Нали това е принципа? Та основния ми въпрос е : ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЕТЕГЛЕДАЧКА ПО ТАЗИ ПРОГРАМА, АКО СЪМ В ПЛАТЕНА ОТПУСКА БЛИЗО ГОДИНА ИЛИ ТРЯБВА ДА СЪМ НА РАБОТА ,ЗА ДА ИМАМ ДЕТЕГЛЕДАЧКА ПО ПРОГРАМАТА "ОТНОВО НА РАБОТА"???
Благодаря ви предварително!
 Разчитам на вашата компетенция по въпроса!  Simple Smile

# 258
  • Бургас
В документацията по програмата "Отново на работа" не съм срещнала разяснение за платения годишен отпуск на майката. (Всичко което е налично като документи може да се намери на този адрес http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/ … 105/Menu_1105.htm ).

В предишната програма "В подкрепа на майчинството" нямаше проблем с платения отпуск на майката, единствено трябваше и детегледачката да си е на работното място, т.е. да гледа детето. Нямаше право да се взема болничен за детето  и неплатен отпуск по чл. 167а от КТ. Все пак ако държиш да те включат не споменавай за това. Тълкуването обикновено е според зависи - на който както му хрумне (поради липса на информация).

# 259
Благодаря ти много за бързия отговор! Наистина не би следвало да е проблем ,след като и детегледачката (в случая майка ми) си е на работното място.

# 260
Как става точно прехвърлянето на баба пенсионерка.Знае ли някоѝ? newsm78

не може бабата да е пенсионерка, трябва да работи по ТД!  Peace

# 261
Да попитам и аз, кога се подават документите, детето навършва 1 година, лицето е регистрирано като безработно аз започвам работа и чак тогава подавам заявление или първо подавам заявление и ако ме одобрят започвам работа? Защото какво ще стане, ако не ме одобрят, а аз съм започнала работа и няма кой да гледа децата? newsm78

# 262
аз искам да попитам, майка ми е пенсионерка по болест, тя може ли да ми стане детегледачка на детето , защото мисля да се връщам, на работа ?

# 263
Момичета, днес от БТ ми казаха, че чакат някакви инструкции и че програмата реално ще стартира не по-рано от м. Септември.  Sad

# 264
  • София
Аз като гледам на къде вървят нещата с новите мерки на Правителството....май няма и изобщо да тръгне тази програма, че и никоя друго вероятно.  #Crazy

# 265
Момичета, преди малко по ТВ Европа говориха нещо по въпроса за програмата "Отново на работа"...Хванах края! Някой да е чул началото? Кога ще стартира най-накрая?

# 266
запис4е

# 267
  • София
И аз се обаждам ту в Агенцията по заетостта, ту в бюрото по труда - но нищо не мога да разбера.
Там всички са: "Не знам, не чух, не видях."

# 268
явно пак всичко ще остане само на теория...

# 269
И моята свекърва чака да стартира тази програма защото е 59 год. и пред пенсия, а тя гледа деца но не я осигуряват и ако се самоосигурява какви пари въобще ще вземе за този доста отговорен труд. Хубава работа ама българска  Close

Общи условия

Активация на акаунт