Програмата за детегледачките - 6

• 54 980
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Интересно ми е, ако искам да се възползвам от програмата след октомври, дали трябва от сега да подам документи?

# 241
това не го ли премахнаха за детегледачките заради "кризата"?

# 242
  • Тука, под липите стари...
Да побутна малко темата...
Момичета, някой знае ли кога ще започнат да действат в бюрата по труда по тази програма. В смисъл, че сега събират документи, но кога ще ги разглеждат?

# 243
това не го ли премахнаха за детегледачките заради "кризата"?
стига бе,аз все още си живея с надеждата,че ще ме ,,огрее"

# 244
Да побутна малко темата...
Момичета, някой знае ли кога ще започнат да действат в бюрата по труда по тази програма. В смисъл, че сега събират документи, но кога ще ги разглеждат?
подала съм документи август 2009,неофициално ми съобщиха,че съм одобрена и все още чакам да се обадят,между другото съм почнала работа,а малкия след 2 дена ще направи 2,6 год.

# 245
  • Тука, под липите стари...
одобрена, но по коя програма - В подкрепа на майчинството или Отново на работа. Мислех, че Отново на работа е съвсем от скоро.

# 246
Какви документи се подават от родителите? Иска ли се Декларация до НОИ, с която се прекъсват изплащането на 50% от мин.раб.заплата от работодателя?? Ами ако по програмата "Отново на работа", не те одобрят какво става, нито 120-те лева, нито 240 на детегледачката?? Правилно ли разсъждавам??

# 247
одобрена, но по коя програма - В подкрепа на майчинството или Отново на работа. Мислех, че Отново на работа е съвсем от скоро.

Отново на работа

# 248
Какви документи се подават от родителите? Иска ли се Декларация до НОИ, с която се прекъсват изплащането на 50% от мин.раб.заплата от работодателя?? Ами ако по програмата "Отново на работа", не те одобрят какво става, нито 120-те лева, нито 240 на детегледачката?? Правилно ли разсъждавам??
такава мъгла е,че нямам думи
при нас -представихме трудов договор+служебна бележка от работодател за работния ти статус(двамата родители) и човека,който ще гледа детенцето да е регистриран като безработен

# 249
  • Бургас
Иска ли се Декларация до НОИ, с която се прекъсват изплащането на 50% от мин.раб.заплата от работодателя?? Ами ако по програмата "Отново на работа", не те одобрят какво става, нито 120-те лева, нито 240 на детегледачката?? Правилно ли разсъждавам??

Споко, не разсъждаваш правилно.
Декларацията до НОЙ се подава след подписване на договора от детегледачката. Едва тогава имаш промяна на обстоятелствата (т.е. нает е човек да гледа детето по програма) и трябва да ги уведомиш. Преди подписване на договора няма промяна на обстоятелствата - върнала си се на работа преди детето да навърши 2 години - следователно ти изплащат 50% от майчинството, нямаш наета жена по програма и нямат повод да ти ги спрат.

# 250
На мен ми казаха, че от март започват да разглеждат документите, тоест от днес, но още нямали мн яснота по въпроаса.

# 251
Здравейте,не можах много да разбера каква е тази програма...
Аз се регистрирах в бюрото по труда сега,детенцето ми е на 2 год.Мога ли аз да кандидатствам за детегледачка на собственото си дете или не е разрешено?
И къде да попитам за изискванията ,на които трябва да се отговаря ?
Благодаря   bouquet

# 252
не можеш,нали трябва да се връщаш на работа,за да имаш нужда от детегледачка

# 253
А как се казва тази програма с която можеш да дадеш на майка си примерно майчинството и ти да се върнеш на работа?

# 254
А как се казва тази програма с която можеш да дадеш на майка си примерно майчинството и ти да се върнеш на работа?

такава програма няма! можеш да прехвърлиш Отглеждането на дете до 2г на баба, дядо, баща!

Общи условия

Активация на акаунт