Програмата за детегледачките - 6

• 54 870
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, и аз се интересувам от темата за детегледачки - август евентуално се каня да се върна на работа, ако си намеря детегледачка и ме одобрят по програмата. Ходих до БТ да питам какви са условията и да подам заявление. Служителката ме попита дали имам осигурена детегледачка. Аз и обясних, че се идвам да видя какво трябва да подготвя като документи по програмата. И тя ми отговори, че документите се подавали едновременно с тези на детегледачката, защото нещата били свързани  Thinking и по-добре било аз да си намеря детегледачката /за което съм съгласна/.
Моля отговорете ми тези от вас, които са подали  заявление - какви документи са искали от тях и казвали ли са им, че трябва да подадат документи заедно с детегледачката или първо ги одобряват и тях все пак по програмата?

# 421
Днес са ми пратили служебна бележка от счетоводството, но по чл.167, какво да правя момичета да подавам ли или да искам по чл.164?

# 422
naна 30 април приключих курса след десетина дни получих сертификата .На 15 май подписах договор който изпратиха  в София и от 21 ме назначиха

А може ли да попитам от къде си? Че вече мина доста време откакто нашата детегледачка получи сертификата.

# 423
аз съм от град Нови пазар

# 424
  • Тука, под липите стари...
Момичета,
днес ми обясниха, че докато не сключа договора с детегледачката не трябва да се връщам на работа - трябва или да съм в платен отпуск или в неплатен. А първоначално казаха, че това условие трябва да е изпълнено към датата на подаване на заявлението. Не мога да ви опиша колко ме е яд  Close
Моля някой от вас, който поддържа контак с БТ, да зададе същия въпрос, за да видим дали и отговора ще е същия. Почвам да се съмнявам в компетентността на служителите.

# 425
Да, точно така Peace
Днес бях и ми обясниха същото, докато не се сключи договора трябва да си в неплатена и това да го отбележиш в заявлението и подкрепиш със служебна бележка.
След сключване на договора веднага трябва да започнеш работа... следват проверки и ако всичко е точно превеждат и пари Peace

# 426
Сенди, благодаря ти.
Поредната глупост - как да държа в напрежение работодателя, като той иска да знае кога точно ще се връщам на работа. Бясна съм.

# 427
Сенди, подавай документи.Няма как да си по чл.164 от КТ, защото детенцето ти е над 2 години.
И побързай, защото трудовите договори на детегледачките трябва да са най-малко за 3 месеца.
На мен ми казаха, че не е проблем, че съм започнала работа след подаване на заявлението. Явно всеки тълкува казусите по свой начин. Детегледачката ни от вчера е на курс във В.Търново.
Браво на Нови Пазар!Отличници по програмата! Grinning

# 428
Писмо от АЗ

Posted At: Monday, February 15, 2010 6:28 PM
Posted To: az
Conversation: въпрос към програма "Отново на работа"
Subject: въпрос към програма "Отново на работа"

Здравейте!

Имам следният въпрос:

"Подала съм документи по тази програма миналата година, като ползвам отпуск по чл.164 КТ.
Ако ми се наложи да започна работа преди да ме одобрят, отпадам ли от програмата?
Детето ми ако започна работа ще го гледа безработното лице, което също е подало документи по тази програма."

Предварително благодаря за отговора.

Уважаема Госпожо,

Комисията разглежда заявленията с декларираните от Вас обстоятелства към датата на подаване на документите.

С уважение,

Отдел „АО”

# 429
  • в 1001-та нощ
Привет,

бих искала да попитам - детето може ли да посещава - ясла, градина, ако се ползваме от програмата?

# 430
Категорично не - губи се смисълът.

# 431
Привет,

бих искала да попитам - детето може ли да посещава - ясла, градина, ако се ползваме от програмата?

Не. В такъв случай гледачката какво ще прави?  Thinking

# 432
  • в 1001-та нощ
Благодаря Wink,

спорихме по темата и имахме нужда от арбитър  Peace

# 433
  • София
  Може ли да попитам само следните документи ли се изискват или има нещо допълнително?
   1. Попълнено заявление от родителите - http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP1105/Zaiavlenie_1105.pdf
   2. Копие от акта за раждане на детето
   3. Служебна бележка от работодателя удостоверяваш трудовия статут - Това и от двамата родителя ли се изисква?
   4. Копие на личната карта - От двамата ли отново?

Още няколко въпроса? Ако не сме женени, но таткото е припознал детето ,не се водя самотен родител нали? Многодетни с колко деца се водят?
   Как се постъпва ако искаш да наемеш конкретно безработно лице? То трябва да изкара курса, но някъде може ли да се посочи, че именно него искаш да наемеш по програмата?

# 434
  Може ли да попитам само следните документи ли се изискват или има нещо допълнително?
   1. Попълнено заявление от родителите - http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP1105/Zaiavlenie_1105.pdf
   2. Копие от акта за раждане на детето
   3. Служебна бележка от работодателя удостоверяваш трудовия статут - Това и от двамата родителя ли се изисква?
   4. Копие на личната карта - От двамата ли отново?

Още няколко въпроса? Ако не сме женени, но таткото е припознал детето ,не се водя самотен родител нали? Многодетни с колко деца се водят?
   Как се постъпва ако искаш да наемеш конкретно безработно лице? То трябва да изкара курса, но някъде може ли да се посочи, че именно него искаш да наемеш по програмата?

Служебните бележки са от двамата и в тях трябва да е отбелязано " да послужи за програмата "Отново на работа"."
Копията от личните карти - също от двамата (трябва да се носят оригиналите за сравнение, както и акта за раждане).
Ако детето е припознато, си се води с двама родители, независимо дали имат брак.
На последния въпрос не мога да отговоря, защото още не съм стигнала до там, а и ни приеха на ясла и отпадаме от програмата.

Общи условия

Активация на акаунт