Програмата за детегледачките - 6

• 54 869
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Р_73: "Аз обаче мисля от 1 юни да си взема отпуските, може би около два месеца. Не можаха да ми кажат може ли да съм в отпуск, когато се сключва договора."

От Бюрото по труда за отпуска: Ако си взема годишните отпуски, се водя, че съм прекратила майчинството и съм на работа. А още не знаеха дали мога да съм на работа, преди да сключа договора /щели да ми отговорят на това след 5 юни/. Отпуските се съгласували с детегледачката - когато аз излизам в отпуск - и тя трябвало да е в отпуск.

# 406
За деня на издаването - сигурно се презастраховат #Cussing out! Работя на 50 км от града, много зор ще видя!

# 407
  • Тука, под липите стари...
Били подали запитване до София дали може да се върна на работа, след като кандидатствам /и преди да е сключен договорът с детегледачката/, но още нямали отговор!
Момичета, а не може ли директно ние да отправим запитване за това дали майката може да се върне на работа след като е получила одобрение, но още не е сключен догово? И към кого точно трябва да се обърнем?

# 408
Да, така ми казаха, че моята отпуска и на детегледачката трябва да съвпадат. Аз обаче имам 34 дни отпуск, а тя - 20дни. Какво става в такъв случай?
Днес разбрах, че ако дететгледачката е в болничен до 10 дни, трябва да се спасяваме както можем. Ако са над 10 се осигурявало друга детегледачка, но засега излишна, обучена детегледачка няма. То всъщност и договори няма, де. Вчера служителката на БТ ми каза, че е направила справка и със сигурност мога да се върна на работа, защото детето ми навърши вчера две години. И днес се върнах, но договорът ще се сключи най-рано в края на месеца.

# 409
Искам пак да попитам... Със сигурност ли ще плащат само 240лв на детегледачките на близнаци?????  Shocked

# 410
Изчетох всичко и пак ми е мъгла ooooh!, връщане на работа, отпуски....
Имам конкретен въпрос и ще съм благодарна ако ми отговорите: в неплатен съм 6 месеца за отглеждане на сина ми - мога ли да кандидатствам или изобщо да не се лутам Thinking

# 411
Изчетох всичко и пак ми е мъгла ooooh!, връщане на работа, отпуски....
Имам конкретен въпрос и ще съм благодарна ако ми отговорите: в неплатен съм 6 месеца за отглеждане на сина ми - мога ли да кандидатствам или изобщо да не се лутам Thinking

Според мен няма проблем да кандидатстваш, нали целта на програмата е да се върнем на работа .Все пак попитай. Успех! Ние все още чакаме да подпишем договора. Cry

# 412
Променили са една клауза в заявлението, преди беше : "Ползвам отпуск по майчинство" а сега вече е : "Ползвам отпуск по майчинство и до навършване на 3 годишна възраст на детето".
Това значи ли, че след изтичане на неплатеният отпуск на майката тя не може д асе върне на работа докато детето не невърши 3 години?
И аджеба кому е нужна тази програма ако майката не работи и си гледа детето защо и е детегледачка ooooh!

# 413
  • София
Сенди, не питай кое кому е нужно. Просто гледат да ни прецакат всячески. Точно заради това, че трябвало да съм в отпуск по майчинство, а не да съм се върнала на работа, уж, бяхме одобрени по програмата, а после се оказа, че вече не отговаряме на условията. Бясна съм. Писна ми да се боря.

# 414
Момичета, има ли някой, който вече е подписал договор? Ще се радвам да разкажете повече Simple Smile

# 415
Аз съм детегледачка и от 21 май съм назначена на работа по програмата

# 416
Моля те, кажи нещо повече за договора. Има ли нещо особено в него, колко време след приключване на обучението го подписахте?

# 417
Киа, какво се промени при вас, че вече "не отговаряте на условията"?!  newsm78 Направо сме на нокти, докато чакаме дребния да навърши 1 год., че да кандидатстваме Sick

# 418
naна 30 април приключих курса след десетина дни получих сертификата .На 15 май подписах договор който изпратиха  в София и от 21 ме назначиха

# 419
Сенди, не питай кое кому е нужно. Просто гледат да ни прецакат всячески. Точно заради това, че трябвало да съм в отпуск по майчинство, а не да съм се върнала на работа, уж, бяхме одобрени по програмата, а после се оказа, че вече не отговаряме на условията. Бясна съм. Писна ми да се боря.
Kia, ти получи ли по някакъв официален път отказа? Аз съм в същото положение и при последния телефонен разговор поисках такова и ми казаха че до седмица ще го получа по пощата, но нищо не получих. Да не би по официалните статистики такива като нас, които незнайно как бяха одобрени и в последния момент се оказа че не отговарят на изискванията, да се водят всъщност неявили се?!?

Общи условия

Активация на акаунт