Програмата за детегледачките - 6

• 54 862
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От социалните в Надежда , казаха миналата седмица че програмата временно не работи ........... newsm78Моми1ета вие ме хвърлихте в лехата ..... Аз имам още 4 месеца де докато малката навърши годинка , но питах уж от по-рано ..... Къде на друго място да е консултирам??????
За програмата питай в Бюрото по труда. То е към Агенцията по заетостта, а не към Агенцията за социално подпомагане. Социалните няма нищо да знаят.

# 391
Момичета, защо никой не пише? Не се ли случва нещо ново при вас? Моята детегледачка вече преключи с курса и чака сертификат. Казали са им, че като го получат и си приготвят всички документи за започване на работа, веднага ще се сключат договори.
При вас има ли развитие?

# 392
Днес са раздали сертификатите на нашите детегледачки и са им казали, че трябвало 15-дневен срок за обработка на документите  newsm78 и чак тогава щели да им се обадят за повече информация, т.е скоро няма да сключим договор  Sad

# 393
Да ви попитам, тъй като нищо не мога да разбера от всичко което прочетох до момента.

Големия ми син ходи на градина, малкия го гледам вкъщи/на 10м./ сега се водя в отпуск по майчинство, като отново съм бременна и ще родя преди да стане време да се върна на работа.

Мога ли да се възползвам от програмата в подкрепа на майчинството?  newsm78 Praynig

# 394
Програмата В подкрепа на майчинството не функционира вече, сега има друга - Отново на работа, а при нея трябва да се върнете на работа ако ви одобрят, а при условие, че сте бременна нещата стоят по друг начин. Но попитайте в Бюрото по труда, може пък да стане  Peace

# 395
  • София
И аз се записвам да ви следя. Иска ми се да се включим в програмата, защото септември трябва да се върна на работа. Детето ми не го приеха в одз, за яслата още не се знае. Работя на график, т.е. съботите и неделите са ми почти винаги работни. Не мога да разчитам на баба и дядо, които да го гледат, а моите баби са вече твърде възрастни и сами си казват, че не могат. Доколкото прочетох може да се вземе за детегледачка и външен човек. Ще се хващам да ги чета.

# 396
Момичета, дано някой прочете скоро това и сподели дали и при него има подобен проблем! Вчера ме шашнаха отново /за кой ли път????????/. След като всичко с обучението премина, получихме сертификата, подготвихме всички документи, ИЗНЕНАДА! Не се знае какъв статут трябва да имам в момента на подписване на договора!!!!!!!!!! Детето ми днес навършва 2 години и от утре трябва да съм на работа. Оказва се, че май трябвало първо да си взема отпуските за двете години майчинство и чак тогава да се подпише договора!!!!!!!!!! Какво общо има моята отпуска, след като аз съм я уговорила вече с работодателя си???????????? На всичко отгоре работя на смени и вече съм включена в графика и ако сега се наложи да вземам отпуск, просто ще полудея. Как ще кажа на шефката си, че няма да отида на работа? Тези хора не са със всичкия си! Спирам да пиша, защото ще изляза от рамките на добрия тон. Когато разбера още нещо, ще пиша.

# 397
  • Тука, под липите стари...
Явно до послесно ще ни държат в напрежение. Аз пък попитах изрично дали сега след като получа одобрение, дори още преди да съм подписала договор мога да започна работа и отговора беше категорично ДА.

# 398
samuel, и на мен така ми казаха.Под статут се разбира майката да не си е загубила работата преди подписване на договора.Важното е да не си безработна и детето да не е на ясла или детска градина. Peace

# 399
  • Тука, под липите стари...
ОХ, дано наистина този път не променят условията.
Момичета, има ли движение при тези от вас, при които курсовете на детегледачките завършиха?

# 400
Да, сега се връщам от Бюрото. Казаха, че няма проблем да започна работа преди да сме подписали договор. Аз обаче мисля от 1 юни да си взема отпуските, може би около два месеца. Не можаха да ми кажат може ли да съм в отпуск, когато се сключва договора. А за мен ще е голям проблем, като си пусна отпуските, в един момент да трябва да ги прекратя и да започна пак работа. Зададох куп въпроси и отговорите пак са уклончиви. Тези неща щели да се решат в процеса на работа. Много ми се искаше да съм наясно с нещата, но  уви... Някой знае ли когато майката е в отпуск, детегледачката трябва ли също да е? Защото моята отпуска освен, че е натрупана повреме на майчинството, по принцип е 34 дни, а на детегледачката е 20 дни.

# 401
доколкото разбирам-някои мами тук вече се готвят да се върнат на работа или са се върнали и въпреки това са им казали,че могат да разчитат на програмата.на мен пък преди един месец ми се обадиха и ми казаха,че не съм одобрена,понеже вече съм се върнала на работа-то и детето другия месец ще навърши 3 години Crazyказаха ми,че от програмата могат да се възползват майки,на които им предстои да са "отново на работа",т.е.не им е изтекло майчинството.
та,ако трябва да обобщим,навсякъде плямпат каквото скимне и междувременно нашите деца си навършват възрастта-всеки се оправя както може ooooh!

# 402
...
та,ако трябва да обобщим,навсякъде плямпат каквото скимне и междувременно нашите деца си навършват възрастта-всеки се оправя както може ooooh!
Абсолютно.  Peace

# 403
По повод "Отново на работа": Преди 2 дни от Бюрото по труда /Пловдив/ ми казаха, че "трябва да не съм на работа в момента на подаване на документите". Можело да кандидатстваме на другия ден, след като детето навърши 1 година, въпреки, че нямало да са изтекли  410-те дни. В деня на подаването на док.искат да донеса удостоверение от работодателя, че се водя на трудов договор, да е издадено в деня на кандидатстването и в документа да пише също, че към този ден не съм почнала работа. Били подали запитване до София дали може да се върна на работа, след като кандидатствам /и преди да е сключен договорът с детегледачката/, но още нямали отговор!

# 404
В деня на подаването на док.искат да донеса удостоверение от работодателя, че се водя на трудов договор, да е издадено в деня на кандидатстването и в документа да пише също, че към този ден не съм почнала работа. Били подали запитване до София дали може да се върна на работа, след като кандидатствам /и преди да е сключен договорът с детегледачката/, но още нямали отговор!

Вече просто се чудят какво да измислят. Кажете ми как по точно ще стане това при мен при условие, че HR са в София, а аз съм в Бургас.  Crossing Arms Може би ще трябва самолет да си хвана и да им занеса бележката в същия ден. Луда работа.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт