Програмата за детегледачките - 6

• 54 885
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Samuel. За приоритетно участие в програмата, доходите на теб и съпруга ти не трябва да надвишават две средни месечни заплати за страната. Ако примерно си сега в майчинство, трябва да изискаш от работодателя бележка с последната ти месечна заплата, преди да излезеш в майчинство. Защото ако е към сегашния момент, въпросната бележка ще съдържа сума Нула, тъй като не взимаш пари от работодателя, а от НОИ.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 23:32 от Мечка Малинарка

# 481
  • Тука, под липите стари...
Това сега ли са го въвели като условие? Пише ли го някъде да го прочета? В първоначалните инструкции нямаше никакви изисквания за дохода на семейството. Ако това е вярно, направо съм бясна - изгубиха ми 6 месеца напразно - отложих връщането си на работа заради програмата, а сега не отговарям на условията. Не мога да повярвам какво се случва в тази наша държава.  ooooh!

# 482
Самюел, в документите за родителите пише: "приоритетно ще бъдат разглеждани тези семейства, които са с този доход"

# 483
  • Тука, под липите стари...
Дано наистина става дума само за приоритет, а не за категорично отпадане от програмата на семейства с доход над този. Благодаря ви момичета, че ме осветлихте. Това наистина го бях пропуснала.   bouquet

# 484
Редактирах си поста. Извинете Embarassed
Не пише никъде в заявлението, че тези родители са с приоритет, но е логично, щом самотните родители и тези с деца с увреждания (или някой от родителите е с увреждания) се ползват с предимство.

Ето го сайтът http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/ … 105/Menu_1105.htm Сигурно по-назад сте го публикували, де Grinning

А що е то многодетно семейство? Семейство с над 2 деца предполагам Rolling Eyes

# 485
Уважаема г-жо , има промяна на обстоятелствата, че програмата
"Отново на работа" е аналогична с програмата "В подкрепа на майчинството".
Предложена е промяна в разпоредбите на чл. 53, ал. 4 и чл. 54 от КСО,
соято ще бъде одобрена от Нардното събрание.
Ем. Иванова

Е,тази г-жа е за съд. #Cussing out
Как може да пише, че нямаме право на майчинство, при условие, че няма нормативен акт влязъл в сила за това? Това предложение за промяна, докато се одобри и се обнародва в Държавен вестник може да стане след половин година. Crossing Arms

# 486
Здравейте. И аз смятам че промените в КСО няма да станат скоро,за това засега ще получаваме тези 50 %- или поне се надявам да е така.
Да ви кажа че от 10-ти този месец имаме вече договор с детегледачката.Обадиха се вчера да ни кажат, че най-накрая са пуснати и вече са в сила. Laughing

# 487
Да, и аз съм на това мнение   и се надявам да ни ги изплатят. Затова мисля, че нямат право ( поне засега) да ни спират 50-те %, нямат основание за това  Crossing Arms. Ето защо докато не го гласуват няма причина да не ни ги изплатят! Ние от 7.06 имаме договор и от тогава ходя на работа, а баба гледа детето. Успех на всички останали! Peace

# 488
Деската и Цвети, честито!  smile3501Живи, здрави и успешно гледане в къщи! Бихте ли ми казали колко време мина от кандидатстването до сключването на договора?

# 489
Благодаря ти den 17 .
Ние бяхме пуснали документитие още ноември миналата година.
Толкова чакане и мотаене беше,че мислех да се откажа,но добре че вече всичко е наред. Надявам се така да е и занапред.

# 490
Благодаря и аз! Аз бях подала документи декември или януари месец, вече не си спомням кога точно. Успех на всички останали! Peace

# 491
Samuel, "приоритетното" и нас ни притеснява, защото сигурно не се включваме в тази категория, но много се надяваме да стане...

# 492
Здравейте.
Аз отново искам да попитам майките които вече имат сключени договори и получават 50 % от майчинството.Подавахте ли някакви документи в нои за промяна в обстоятелствата след като сте наели детегледачката.
Аз в момента съм на 50% от майчинството като работеща майка и незнам какво да правя.Въпреки че смятам че имаме право да получаваме тези пари, още не съм получила отговор от нои.  Звъня но няма кой да ми отговори компетнетно на въпроса.Мисля да оставя нещата така,защото само ме размотават с различни предположения.
При вас как стоят нещата.

# 493
cvety_80 , аз също чакам отговор от НОИ от миналата сряда и като получа отговор ще пиша.Но докато няма нормативен акт влязъл в сила нищо не може да направим.
Накрая може да приемат промени със задна дата и да ни принудят да връщаме пари с лихви. Sad

# 494
Ще чакам да пишеш какво са ти отговорили от нои.
Аз мисля че нямат право да приемат закона със задна дата.Предполагам ако го приемат ще се водим заварено положение, поне до момента на приемането му.Ще чакаме и ще видим, ама вече нищо ново няма да ме учуди. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт