Програмата за детегледачките - 6

• 54 889
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Доколкото разбрах, в моменат се готвят промени, според които ти спират тези 120 лв дори детето да е прието на ясла (не седмична или на пълна държавна издръжка, а на обикновена целодневна), та няма да се учудя да ги спрат и тук. А всъщност програмата не е аналогична, защото по предишната можеха да се наемат и пенсионери.
Права е n_alex76 да си търсим правата и да не приемаме неаргументирани отговори! В крайна сметка администрацията за това получава заплати, за да са наясно със всички действащи нормативни документи и да ги спазват, а не да се правят на врачки какво ще влезе в сила след време!

# 511
Напълно съгласна съм с предишните 2 коментара! Никъде не е посочено точно и ясно, че майките нямат право на тези пари! Мисля, че има още една разлика между програмите - "Отново на работа" се финансира от ЕС, а "В подкрепа на майчиството" от българските фондове! ТРЯБВА ДА СИ ТЪРСИМ ПРАВАТА МОМИЧЕТА! Приятен ден!

# 512
Никъде не е посочено точно и ясно, че майките нямат право на тези пари! Мисля, че има още една разлика между програмите - "Отново на работа" се финансира от ЕС, а "В подкрепа на майчиството" от българските фондове! ТРЯБВА ДА СИ ТЪРСИМ ПРАВАТА МОМИЧЕТА! Приятен ден!
Права си!
Когато сключим договор/много се надявам/ по програмата, при връщането на работа ще подам документи за 50 % майчинство и само ще следя законодателството. Ако не запишат промяната черно на бяло в закона, че не ни се полагат 50%, нямат право да ни лишават от тях! И мисля да спрем да питаме, защото от НОИ сами почнаха да творят закони! #2gunfire

# 513
Здравейте, момичета.
Трябва да се похваля, че след повече от 6 месеца чакане, вчера детегледачката ми сключи договор и от днес е на работа.
Пожелавам на всички вас успех!

# 514
  • Wolwedans
Мили мами, извинявайте че нахлувам така в темата, но наистина нямам никакво време да изчета всичко с това малко зверче, за което се извинявам. Въпроса ми е такъв: Искам да се върна на работа , когато синът ми навърши 1 г., т.е., когато изтекат дните , в които ни обезшетяват на 90%. След това малкия трябва да го гледа гледачка. Знам че имам право на тия 50% от МРЗ, но мисля че другия вариант- с програмата "отново на работа" е по-изгодно- поне ще си спестявам 240лв/около 1/2 от заплата на една гледачка във Варна/. Доколкото ми е известно обаче почти никой от Варна не се е класирал по нея. Ако някой е успял нека да сподели опита си- какви документи се искат, къде се ходи, гледачката, която наема трябва ли да прави нещо или всичко се прави от мен. Синът ми скоро ще навърши 10 месеца и май трябва да действам, а въобще не успях да се ориентирам сред законите и алинеите. Благодаря предварително!

# 515
  • Wolwedans
Здравейте, момичета.
Трябва да се похваля, че след повече от 6 месеца чакане, вчера детегледачката ми сключи договор и от днес е на работа.
Пожелавам на всички вас успех!
Р_73, моля те помагай- ти направо ме изуми-6 месеца!!!  Praynig Praynig Praynig
Какво трябва да направя за да се класирам по тая програма?

# 516
Ally_t, най-добре отиди в БТ и там ще ти обяснят всичко.Късмет! Hug

# 517
  • Wolwedans
Ally_t, най-добре отиди в БТ и там ще ти обяснят всичко.Късмет! Hug
Извинявай, но не знам какво е БТ Embarassed

# 518
  • София
 Ally - Бюрото по труда в района ти на живеене.

# 519
  • Wolwedans
Ally - Бюрото по труда в района ти на живеене.
Благодаря ви момичета Hug

# 520
Ох,момичета и аз се записвам,малката ще навърши една година през януари,а аз съм в стрес как ще я дам на ясла и детегледачката ми изглежда подобря вариант от частната ясла.
Утре ще отида в БТ в Надежда и се надявам да извадя късмет и да намеря някой който да ми разясни всичко................
Темата е страхотна!!! Heart Eyes

# 521
А знаете ли, че срока по цялата процедура от приемане на документите до сключване на договора е 45 дни #2gunfire, но това все пак е България - 6 месеца ooooh!
Нашата детегледачка изкара курса и вчера успешно положи изпита, сега да видим колко време ще ни мотаят още Whistling
Момичета, правят ли някакви удръжки на тези 240лв.?

# 522
От днес е в сила договорът на моята детегледачка след 8 месеца чакане!Изпита беше в края на м.05.
На 240 лв. се правят удръжки и чисто ще получават около 188 лв.Естествено ще доплащаме, но по-малко в сравнение до сега. Simple Smile
Кураж, момичета! Пишете за себе си! Hug

# 523
  • София
 n_alex76 8 месеца чакане от кога? От както подадохте документите или откакто ти казаха, че си одобрена и почна да тече цялата процедура. Това е много важно да се уточни какъв е периода. Защото ако аз чакам 8 месеца малкия ще стане на 3. Mr. Green

# 524
dama, 8 месеца от подаване на документите.Хриси е на 1г. и 8 мес. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт