Програмата за детегледачките - 6

• 54 943
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
Питах една много любезна жена в Агенцията по заетостта СФ. Ако искаш мога да ти дам тел. да попиташ.
За неплатеният отпуск каза, че не може или поне не повече от няколко дни.
За платеният каза че може да се ползва, но е желателно да съвпада с отпуска на гледача, който има право на 20р.д годишно.
Посъветва ме когато искам да започна работа месец-два преди това да си подам молбата.
Нищо друго не мога да кажа.

# 316
Да, тези отговори и на мен са ми известни, но не са много информативни. За телефона, няма нужда, сигурно е същия, на който и аз звънях, има го на страницата на Аз. Ако сега започне все пак тази програма, когато дойде време да подаваш документи, вече ще са достатъчно информирани. Успех

# 317
Да, тези отговори и на мен са ми известни, но не са много информативни. За телефона, няма нужда, сигурно е същия, на който и аз звънях, има го на страницата на Аз. Ако сега започне все пак тази програма, когато дойде време да подаваш документи, вече ще са достатъчно информирани. Успех

Еми да, аз питах това което мен ме вълнуваше. 
Успех и на теб, дано е по скоро. Peace

# 318
Момичета, получух отговор от НОИ,че няма да ни спират 120лв. обезщетението за работещи майки, ако безработно лице се включи по програмата.
Ако има мами от Свищов да подадат документи,че не може да се сформира група за курсовете за детегледачки.Трябват поне 2 мами с деца.Има желаещи детегледачи,но липсват мами.

# 319
  • София
Момичета, получух отговор от НОИ,че няма да ни спират 120лв. обезщетението за работещи майки, ако безработно лице се включи по програмата.
Ако има мами от Свищов да подадат документи,че не може да се сформира група за курсовете за детегледачки.Трябват поне 2 мами с деца.Има желаещи детегледачи,но липсват мами.
Ако си включена в "Отново на работа" 120-те лв. не се спират. Това го обясняват и от БТ. "Отново на работа" е с пари на ЕС основно, а не от държавния ни бюджет. Явно това е причината да не ни спират парите...

# 320
Здравейте,

някой случайно да знае колко ще се плаща на детегледачките на близнаци. И ние подадохме документи (гр.Габрово) и другия петък (23.04) започва обучението на избраната от мен жена.

# 321
Ако си включена в "Отново на работа" 120-те лв. не се спират. Това го обясняват и от БТ. "Отново на работа" е с пари на ЕС основно, а не от държавния ни бюджет. Явно това е причината да не ни спират парите...
А мен специално ме предупредиха от работата, че ако не си пратя декларация за промяна на обстоятелствата за спиране на тези 120 лева, после ще ги връщам на куп. Били имали подобни случаи, но като се има предвид, че тази програма сега стартира, може за нея нещата да са различни.

# 322
TanqT ти по коя програма си била, за да ти кажат това? Писах писмо до НОИ да видим какво ще отговорят по въпроса с половината майчинство!

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 18:52 от Desert_rose87

# 323
Ето писмото от НОИ за 120 лв. майчинство:

Подател: NOI <NOI@nssi.bg>     
Относно: Re: запитване във връзка чл.54, ал.3 КСО   
Дата: Петък, 2010, Април 16 12:21:39 EEST   

Във връзка със запитването Ви отговарям следното:

Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” – “Отново на работа” е
с финансови средства, съфинансирани от Европейския социален фонд и
националния бюджет, а не от средствата на Националния осигурителен институт.
Поради това няма проблем детето Ви да се отглежда от безработно лице по тази
програма и Вие да получавате парично обезщетение по чл. 54 от КСО. Не е
необходимо да подавате декларация за прекратяване изплащането на паричното
обезщетение, тъй като това не е обстоятелство, което води до прекратяването
му.

Ем. Иванова

----- Original Message -----

To: <NOI@nssi.bg>
Sent: Thursday, April 15, 2010 9:27 AM
Subject: запитване във връзка чл.54, ал.3 КСО

Здравейте!
Много Ви моля за компетентен отговор на следния въпрос:

Предстои ни безработно лице да се включи в програмата "Отново на работа" и
да отглежда детето ми.Какви документи следва да представя в НОИ на основание
чл.54, ал.3 КСО, за да ми се прекъсне изплащането на обезщетението по чл.54,
ал.1 КСО с приложение № 12 по чл.14, ал.1 от НИИПОПДОО.

Надявам се на незабавен отговор от Ваша страна, за да подам документите
своевременно.
Предварително Ви благодаря!

# 324
Благодаря за публикувания отговор, n_alex76.
Както писах, тази програма е нова и администрацията няма опит с нея, може за това да са ме заблудили. Това ми казаха след като поисках служебна бележка, за да си подам документите за включване в програмата. Още си нямам детегледачка и за това нямах представа как точно стоят нещата.

# 325
Едно голямо благодаря и от мен n_alex76, чудех се дали има смисъл да се връщам на работа! Толкова е хубаво това, че не вярвам, че е истина  Laughing

# 326
  • София
Благодаря за публикувания отговор, n_alex76.
Както писах, тази програма е нова и администрацията няма опит с нея, може за това да са ме заблудили. Това ми казаха след като поисках служебна бележка, за да си подам документите за включване в програмата. Още си нямам детегледачка и за това нямах представа как точно стоят нещата.
Във фирмата, в която работиш, сигурно имат опит с "В подкрепа на майчинството". По нея в 3-дневен или 5-дневен срок, не си спомняма точно какъв беше, трябваше чрез работодателя да се подаде уведомление, че е наета датегледачка по програмата. Лятото за мен това 100 пъти ме предупреди нашата ЧР-ка.
Освен това, прикандидатстване по "В подкрепа на майчинството" се представяше документ от НОИ, че се получава 1/2 от средствата за т.нар. отпуск за отглеждане на малко дете - това са въпросните 120 лв. Аз нали и по тази програм акандидатствах, та си чаках въпросния документ 1 седмица, преди да мога да подам всичко при социалните.   

# 327
Kia, срокът за подаване на приложение № 12 е 3 работни дни, но за нас не важи защото сме по друга програма. Simple Smile
Ако някой има проблем с личен състав не ми е проблем да Ви изпратя писмото и с e-mail.Само ми пишете на лични. Hug

# 328
Здравейте! Аз съм от Самоков и от утре нашата баба е на курс за детегледачки  Peace Казаха, че след това ще скючим договора. А за 120-те лева мислех, че ще ги спрат и затова не съм питала в Бюрото по труда, но е обнадеждаващо писмото от НОИ  на мамата по- горе. Само не знам какви документи още трябва да се подават, казаха ми че трябва да им занеса заповед за прекратяване на майчинството от работодателя, но това след като свърши курса. Ако разбера още нещо ще пиша. А що се отнася до отпуските, казаха ми в БТ , че няма проблем да си ги взема,но трябва да работя 15 дни за актуализиране на заплатата ( учител съм) .Успех!

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 19:08 от deskata77

# 329
  • София
Kia, срокът за подаване на приложение № 12 е 3 работни дни, но за нас не важи защото сме по друга програма. Simple Smile
Ако някой има проблем с личен състав не ми е проблем да Ви изпратя писмото и с e-mail.Само ми пишете на лични. Hug
Знам, че за нас това не важи. просто уточнявам защо се бъркат във фирмите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт