Отговори
# 120
  • София
  Вещичке, моята мадама ака съвсееем течно, чак аз се попритесних малко, което ни най-малко не ми пречи да си ползвам многократните пелени и ЕБХ. Пелените ги използвам без хартиената допълнителна подложка, просто защото от седмици вече не е акала в тях. Както и при каките отново откривам, че изхождането още от много по-рано могат да го контролират, за разлика от пишкането. Голяма част от пишкането си е също извън полените, но докато е будна се случва да пишка в тях, но това не ме притеснява. А и мисля че на самата Ели и е по-лесно като я хвана в позата за изхождане, така нито тя се мъчи, нито се цапа и пелените са чисти и аз съм доволна.

# 121
  • Бургас

здравейте, момичета!

отдавна не съм влизала, но днес минах да ви почерпя за рождения ми ден Simple Smile ако това горе ви излиза като линк, значи пак не съм наясно как се слагат картинки. а, да знаете, по принцип е торта - да ви е сладко!!!

ние с бебе Ани сме добре, откак излизаме, не смогвам да влизам във форума - още повече, че и с баткото свикваме - вечер е весело, къпем бебка, ако се е събудила, тя после реве, защото обикновено е спала дълго и се събужда зверски гладна, после се къпе баткото, приказки, кърмене, ние с таткото - вечеря, малко работа на компютъра, душ, и то става време за следващо кърмене, смяна на памперси, приспиване, колики...  с таткото сме като морски пехотинци - още от колата задачите са разпределени и се раздават само кратки команди  hahaha иначе сме уж спокойни - вечер до към 1 и сутрин след 7 до към 10 ни мъчат коликите. което означава малко съм за мама, ама ще наваксваме...някой ден, на стари години  Crazy оправяме се с чайчето на Хипп и с чай Бебезан, но само при сериозни спазми. ползвах и кремчето на Веледа за коремче, без видим ефект.
иначе за две седмици бяхме наддали 600 грама и сега сме 4080 /при рождено тегло 3800, най-ниско тегло 3370, тегло при изписване 3480, и сме 54 см, при 50 при раждането. огромно благодаря на Айла за съветите, продължавам да чета и да се притеснявам, разбира се, дали се храни достатъчно - и аз като Дендри се учудих, че са ми меки гърдите. но онзиден се изцедих, след като я накърмих, и се оказаха 60 мл. което е добре, надявам се. и Айла, и педиатърката ми казаха да не се цедя, а майка ми постоянно повтаря - цеди се, иначе след 3 месеца, 6, 9 няма да имаш кърма. та не знам какво да правя - докато се цедих, напълних 1 чекмедже от фризера с кърма, нямам къде да я съхранявам вече, и в какво - а е грехота да се хвърля... последните дни не съм. и аз минах през бучките - пих лецитин, течности, горещи компреси и душове с масажи+ бебето на гърдата + изцеждане - и се справих - а голям страх брах.
Кремче, мила, с Казабланка дойдохме с бебоците, тя беше проверила - а в списъка ни нямаше, въпреки, че ни бях записала седмица преди мероприятието! решихме да не се разправяме и отидохме в Морската. аз не знаех, че си в Мола, иначе щях да влезна поне да ти кажа, че няма да оставаме. изкарахме си супер под дебелите сенки Simple Smile пак ще повторим, надявам се - в по-голяма компания - Фелина, Дидочка, КрейзиДейна, Маева?
оф, заспивам направо, а млекопиецът всеки момент ще се събуди да папка - още не съм се изкъпала и съм с неоправен педикюр и маникюр, а освен това не успях въобще да насмогна да ви прочета.
стигнах до това, че някой се чудеше за зърното на едната гърда - при мен лявата гърда се оправи със силиконките и помпата, но още от 8-9 ден ги махнахме, сега си папкаме спокойно и от двете - мен още ме боли в началото на кърменето - от налягането, що ли, и тесните канали? newsm78 но после тръгва...
Бебззз - живяла съм 3 пъти с мъж в една къща - с първия 6 години заедно, 2-3 години в домакинство, с втория по-малко, сега с последния от 4 години - та първите двама бяха непоправими - майките им ги бяха поразглезили и нямаше изгледи да пораснат - благодаря на Господ, че не се реших да имам с тях дете и семейство. имали сме жестоки баталии с първия. твоята ситуация обаче е друга, вие си имате малко човече, част от двама ви. и ще не ще, ще трябва да започне да се съобразява. моят мъж Георги, вече единствен и неповторим, при всичките му прекрасни качества имаше много трески за дялане, както казва баба ми, и досега се караме - при две деца, общ бизнес, и нормална възраст - моята 28 (вече), неговата - 25 - и при предишен опит със съжителства. миналата година като ми писнеше, си хващах колата и заминавах - я в командировка, я за София, я за чужбина - празнувах си рождения ден с баща ми в Прага. чак като ме нямаше, се осъзнаваше какво съм за него, къщата, бизнеса и семейството и че съм неотменима част от всичко това. сега се опъва, иска си свободата и излизанията, капризничи, като трябва да се изчисти, но като цяло - къпе децата, простира, закуски прави, помага в готвенето и пазарува, не мога да се оплача, като знам какви случаи има и съм имала  bowuu така че заминавай смело, тук във Варна ще те посрещнем с отворени обятия!!! пък и друго си е да има по някоя баба да се занимава с детето, че да успееш да се изкъпеш, хапнеш, да те отмени в готвене и чистене и така... аз съм доволна засега и от двете баби - имахме си критичните моменти и с едната, и с другата, но за кратко, и като цяло се радвам, че бяха до мен - първо майка ми, после свекърва ми, а в неделя пристига и баща ми - който е страхотен - и в домакинстването, и с децата.  (аз ги разпределих по график  Joy ) та после ще ми липсват, че с двамата не е лесно, нищо, че баткото ни е добричък и слушка и помага.
за слънцезащитната козметика - има на Чико за 0+ - спрей и лосион - доволна съм засега Simple Smile
момичета, извинете за дългия пост - дано сте снизходителни, тъй като съм рожденичка  Crazy
а, и на всички, пуснали линкове, съм ви разгледала съкровищата - да са ви живи и здрави!!! Сиска - момите са разкошни - Божа е красавица, Мина ме уби с онази рокля - а тримата на леглото - всеки в поза - ме изкефиха максимално  Joy аз се ядосвам на себе си, че ги изпускам тия моменти, а ние растем ли растем... утре ще снимам! Мадам Стасита - страшна ви е прическата!!! атрактивни сте много, жалко, че вече сме моми - варненки, не сте ни в региона. виж, отдавна се точим на бебе Ксандър, ама все не можем да се запознаем с Фелинка. с бебе Ани, бебе Диана и бебе Жани разноглед ще стане младежът - все отбрани хубавици  hahaha

лека ви нощ!!! smile3507

# 122
 Айла, проблемът е, че малкият се напъва и реве по половин час понякога, и аз постоянно го въртя в ръцете си. Все се надявам този процес рязко да се съкрати и затова изчаквам с ЕБХ. Освен това има много газове, в резултат на което, на всеки памперс има маркирано. Ще ми се да не беше така, не знам тези пелени как се чистят, но тензухените, които пробвах с каката, ме обезсърчиха. А при течното ако хартиените подложки направо се обезсмислят. Яд ме е на себе си, че с каката съм имала всички шансове за ЕБХ (в началото се изхождаше по време на сукане), само дето аз съм бляла и когато открих темата, вече беше късно и не се получи.

# 123
essivessela ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!БЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА,ЗДРАВА И ОБИЧАНА!!!!!!!!!!

# 124
  • гр.Стара Загора

essivessela  baloni newsm59 baloni

Бъди жива и здрава и много щастлива мама и съпруга  newsm51 smile3525 newsm51

Айде на кафето   food010 аз изгладих, стерилизирах шишета,изкъпах се и започвам да си изправям косата че като се събуди Евелин след около час ще ходим на разходка  Peace

# 125
  • София/Варна
Честит рожден ден на essivessela!

# 126
essivessela честит рожден ден 

# 127
  • вече Пловдив
essivessela, честит рожден ден и от мен!  newsm67  party023 Да си много здрава, щастлива и обичана!

Момичета, чета, че пишете за рядко ако при бебетата. А ние с Бела имаме обратния проблем от няколко дни - доста твърдо и направо тегаво ако. На 2-3 пъти едвам се изхождаше бебето, с много напъни и писъци, но поне до сега не сме пропуснали ден. Забелязах, че тези проблеми започнаха, от както миналия вторник започнах да давам саб симплекс за коликите. Иначе сме на кърма и около 50 - 60 мл добавка Фризовом, който по принцип трябва да помага при изхождането на бебето. Пием и по малко от чая на Хип с копър, но не иска водичка. Можете ли да ми дадете някакъв съвет как да облекча бебето? newsm78

# 128
  • София
Айла, проблемът е, че малкият се напъва и реве по половин час понякога, и аз постоянно го въртя в ръцете си. Все се надявам този процес рязко да се съкрати и затова изчаквам с ЕБХ. Освен това има много газове, в резултат на което, на всеки памперс има маркирано.
   Моите не са тензухени и в началото когато имаше и наакани си се изпираха много добре  и лесно. Отгоре на повечето е полар. Опитай следващия път когато се мъчи и върти, да го съблечеш голичък и да го хванеш в леко сгъната поза, каот му придържаш главичката какот се издръжат големите дечица. При нас страшно помага и става много бързо и лесно, иначе и Елито все още се изхожда поне 5 пъти на ден, но е почти винаги след сън, когато задължително и предлагам да пишка и ака.

# 129
essivessela  bdbaloni

# 130
Честит Рожден ден Есивесела  newsm51  Party Time Gift

Преди няколко дни някоя мама спомена, че има капки Инфакол, които не и трябват. Моля ако още не ги е продала да ми пише на лични, че искам да ги купя.

При нас иначе вече започват новите неща - от няколко дни Ивко се заглежда в играчките на шезлонга и се закача с тях, иска да ги хване, но още не го слушат ръчичките Simple Smile Днес сме на консултация, дано е наддал колкото трябва, за да съм спокойна, че хапва добре.

Сигурно аз съм единствената мама, която излиза рядко на разходка - предимно вечер с таткото, ама смятам да се организирам по-добре и да излизаме и сутрин преди жегите, че като му е топло плаче миличкия.

# 131
Здравейте мами .
Само ви информирам какво е положението при нас.
В петък ни направиха операция,зашото има глаукома на едното око и налягането беше високо.
Проблема обаче е по-голям. Лилия се е родила с диагноза Аниридия- липса на ирис. Много рядко се случва,но ето че се случва.
лекарката каза ,че хората по света слагат импланти и сега търсим къде , кога и колко ще ни струва.
 Ами това е от нас . Приятен ден ви желая.

# 132
Таняб, сърцето ми бие за вас с Лили.  Two Hearts Two Hearts Two HeartsКазах ти какво мисля в Скайп. Когато имаш нужда ми пиши.
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts :

Момичета блгодаря з а снимките, вече имаме 18 броя бебета в колажа. Хайдеее другите да не се ослушват, ами да слагат по една в албумчето. Дори и в голям размер не се притеснявайте - аз ще ги оправям. Герибг, ако още имаш затруднения да си пуснеш снимката ми я прати по Скайп - dendrinna съм. Иначе колажа е супер опростен и аматьорски, не ми се смейте много... Че то аз до вчера нямах Фотошоп. Mr. Green
Марсия честит рожден ден, на патеричка. nbirthday newsm38
Бъди здрава, щастлива, обичана и нека адаша Дени Heart Eyes те радва и усмихва винаги.
essivessela и на теб Хепи Бърдей мила! Laughing Да си жива и здрава и всичко най- най- хубаво! newsm59 Тортата е супер, мерси за почерпката. Wink

Ваня1975, от доста време исках да ти кажа, че Бела е страхотно име. newsm76
 За срещите в Южния парк и аз да се извиня, че давах зор да се видим, а крака не ми е стъпвал там от една седмица. Не мога да се организирам и предпочитам да се разхождам в близкото паркче, което е много хубаво и спокойно. До Южния все пак ми трябва кола, а аз не съм шофьор - мъж ми ме кара. Two Hearts Иначе имам огромно желание да се видим с всички близки и далечни съседки - Лоранхол, Вайза, Катринка, Раличко, Ани Борисова, КайРен, Аркси, Geraldine... сигурно има още, но вас ви разконспирирах хахахааа Twisted Evil Може би трябва даорганизираме официална среща за да се наканим сериозно и да се видим най накрая. Много обичамда пия бира в градинките Blush с приятна компания.... Hug
И накрая, честито на мамата, която е родила на същата дата като мен. 24 май! Тъкмо мислех, че скамо ние с Рада се изхитрихме да действаме тогава. Да и е живо и здраво бебчето.  newsm51

# 133

newsm59ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕСИВЕСЕЛА!!! newsm59

Този дребния явно мисли да ме побърква днес... ooooh!

# 134
taniab,м, искрено се надявам съвсем скоро да намерите къде да се извърши тази операция и малката Лилия да се възстанови бързо и лесно Hug newsm17
Честит рожден ден на essivessela - много здраве,любов и уважение newsm51
♥...Luni4ka...♥, изобщо не си единствената ,която не извежда бебето сутрин Party- и аз като теб не смогвам Embarassed...Имайки предвид,че ми плаче почти по цяла вечер и се успокоява,а и ние ,чак към 6-7 сутринта, сърце не ми дава да го будя,преобличам и приготвям за разходка,а и аз самата съм като ударен хеликоптер. #Crazy. Алтернативата ни е - от 08 до 11 спи на  терасата- новата му количка му харесва и си спи там с голямо удоволствие, а и педиатърката ме успокои ,че на терасата е все едно навън, на сенчица:) Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт