Отговори
# 105
  • София
Aila ,все се каня да ти пиша ама да го споделя и тук.
Когато лежах в реанимацията и бях самичка в стаята нямаше нито ТВ,нищо.Единствено имаше някакви стари списания "9 месеца" и подобни.И в едно от списанията те видях,имаше статия за кърмене на близнаци,беше се снимала с малките и тогава ми стана едно мило като четох за теб.
И си виках ох един познат човек Laughing
Малко сантиментално,ама тогава в онези моменти човек изкуква

# 106
Привет и от мен! Аз тъкмо успея да попрочета какво сте написали и а-ха да почна да пиша и моя младеж ревва, дано сега успея #Crazy

Дендри
, аз не сколасвам много с времето, но с Фотошопа се разбираме добре, така че мога да помагам за колажа, да знаеш Wink

Аз още правя опити да стимулирам лактацията, за съжаление с променлив успех и вече направо ми писна. Ту се обнадеждя, че има успех и ще се получи и после хайде хоп - няма кърма, няма нищо. Пробвам да кърмя, после давам добавка (при нас "добавка" не е точната дума, щото това е основното), после, ако Михаил не реве и не сменям памперси по 100 пъти - цедя и то хоп - става време за следващото хранене. Поради тази причина и не излизаме почти навън. И искам да се извиня, че агитирах за разходки в южния парк миналата седмица, пък никаква не се явих Embarassed Надявам се да успея скоро да се реванширам.
Айде приятна вечер от мен, че дългът ме зове Simple Smile

# 107
Здравейте и от мен!
ЧРД Марсиа! Всичко най-хубаво ти желая!
Аз доста време не съм писала защото нещо все не можех да се организирам досега - все ми се спеше нещо, имах проблеми и с кърменето - не че и сега нямам, но вече съм се примирила че ще е смесено храненето - по малко кърма и повече АМ.
 Да се похваля вече съм си в Варна - че досега си бях на Балчик при родителите ми, че нали и там раждах и докато се пооправя малко от операцията и отначалото се нуждаех и от повечко помощ докато вляза в ритъм, пък и баба и дядо да му се порадват и те.
 Да ви питам Еспумизана запича ли, че аз на моята принцеса и давам против коликите от няколко дена и ми се струва че се запече нещо?

# 108
Катринка!~ Браво за пътешествието!!!! smile3501Как прекарваш?

Мигла на всекиму пожелавам като мен да се чувства тези дни. Simple Smile В Добринище е рай! Малкия е спокоен, като иска разходка - хайде в дворчето. Сега баба му го разхожда по улиците да събира парички  Laughing Laughing Laughing - тук им обичай като видиш бебе да му оставиш някой лев, та събираме за кафета.  Peace
Днес ходих на плаж със сестра ми. Тя на масата с двете деца /тя има детенце на годинка/ аз ходя да плувам и после съхна при тях. Simple Smile
Чудно е  Heart Eyes
Спокойствието тук определено е безценно, направо не ми се връща в София даже и за ваксината...

# 109
  • София
Момичета да питам вие как сте с коремите? Имам предвид прибраха ли се и върнаха ли се в състоянието преди да забременеете? Аз нямах никакъв корем тогава, а сега 1 месец след раждането все още изглеждам като бременна в 5ти месец? По време на бременноста напълнях само на корем, ама сега не мога да го сваля. Е, оплаках се и аз...

# 110
  • София
Aila ,все се каня да ти пиша ама да го споделя и тук.
Когато лежах в реанимацията и бях самичка в стаята нямаше нито ТВ,нищо.Единствено имаше някакви стари списания "9 месеца" и подобни.И в едно от списанията те видях,имаше статия за кърмене на близнаци,беше се снимала с малките и тогава ми стана едно мило като четох за теб.
И си виках ох един познат човек Laughing
Малко сантиментално,ама тогава в онези моменти човек изкуква
  Ох да сещам се за коя статия става въпрос. Авторката има момченца близнаци и се знаем тук от близнашкия подфорум. Ужасих се като видях коя снимка ми е избрала с малките, ама нищо  Simple Smile Аз също само заради това си бях купила този брой на списанието, но малките му видяха сметката  Simple Smile

# 111
И ние се присъединихме към албумчето за фотоколажа  Peace Съжалявам, че размера не съответства на желания, но съм на "Вие" с подобни фото-техники   Crazy

Хубава вечер и спокойна нощ на всички   bouquet

# 112
Аз пък не можах да си кача снимката, която искам Sad CryНякой ще ми помогне ли, че била много голяма?

# 113
и аз имам проблем с качването - избрах снимка и настиснах да се качи обаче не я намирам в албума  newsm78 и ако случайно и трябва време да се качи - да знаете че не съм я надписала  Rolling Eyes

# 114
  • София
Ох, май имам нужда от съвет!! Качих температура - около 38.5, и на едната гърда имам зачервено място; близо до него има и болезненост. Със запушване на канал ли съм се подредила?? Днес май правихме по-големи паузи в кърменето, може би е от това... Ама какво да го правя това калпазанче - или суче юнашки, или спи на мен и нищо не върши.
Одеве изцедих колкото можах с помпата, сега пих Парацетамол, четох, че на два часа бебо трябва да суче. А с другата гърда какво правим? Цедя ли я, предлагам ли я? Компреси да слагам ли и за колко време? Въобще, ще съм благодарна за съвети!!!

# 115
  • София
Ох, май имам нужда от съвет!! Качих температура - около 38.5, и на едната гърда имам зачервено място; близо до него има и болезненост. Със запушване на канал ли съм се подредила?? Днес май правихме по-големи паузи в кърменето, може би е от това... Ама какво да го правя това калпазанче - или суче юнашки, или спи на мен и нищо не върши.
Одеве изцедих колкото можах с помпата, сега пих Парацетамол, четох, че на два часа бебо трябва да суче. А с другата гърда какво правим? Цедя ли я, предлагам ли я? Компреси да слагам ли и за колко време? Въобще, ще съм благодарна за съвети!!!
  Погледни тези статии - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0
   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1594
   Съветите са точно това което правиш. Топъл компрес преди кърмене или цедене. Много е важно гърдата често да се изпразва, ако не става с бебчо е хубаво да цедиш ти независимо на ръка или с помпа или ако бебето не е успяло хубао да я изсуче да доизцедиш ти. Задължително е ако не кърмиш бебчо от другата гърда да я изцеждаш, за да не възникнат и при нея проблеми. След кърмене е хубаво да си сложиш студен компрес за намаляване на болката и възпалението. Не натискай силно мястото. Ако до 24 часа няма подобрение и Т не е спаднала е задължително да се свържеш с лекар. В повечето случай обаче тези мерки които си предприела наред с повече почивка и достатъчно течности са достатъчни за преодоляване на проблема. Пиши как се развиват нещата.

# 116
  • София
Благодаря, Айла, сега ще го будя малкия да видим ще благоволи ли да изсуче нещо.   bouquet
А ако, не дай си Боже, се наложи, на какъв лекар трябва да се обадя? Гинеколог, педиатър, личен? newsm78 newsm78

# 117
  • София
  По принцип трябва мамолог да те види. Предполагам, че трябва на джипито си да се обадиш първо. Но е хубаво лекаря да е за кърменето, така че ако искаш ако се стигне до там ми пиши да ти попитам кой биха ми препоръчали. Имаш ли все още Т, как е бучката? Ако бебчо не иска да суче, може да си вземеш един топъл душ и да се опиташ да изцедиш гърдата, като леко масажираш.

# 118
 Здрасти!
 И аз да отговоря на въпросите, които съм запомнила, че съм хептен разсеяна и луднала напоследък.
За морето - идеята беше да ходим септември към Синеморец. Само не съм решила дали да вземаме палатка ако не си харесаме квартира, или да търсим друго място. Ако има пари, и Джулай морнинг може да посрещнем, че то ще рече и концертите да се уважат...
За рядкото/втечнено ако - и малкия е основно така, особено през жегите. На втората седмица след изписването открихме сезона на походите, и оттогава е акал образцово само няколко пъти. Иначе се надува и плаче доста време докато свърши нещо; абе отказа ме от прилагането на ЕБХ. Чакам да се пооправи малко, че да пробвам многократните пелени.
За слънцезащитна козметика преди 6 месечна възраст - мисля да проверя дали Веледа имат нещо подходящо за целта, зехтинът май също има такива свойства.
За кърменето навън - само първият път ми беше леко притеснено ...май. От опита ми с каката смея да твърдя, че да я накърмя навън понякога не се забелязва в сравнение с варианта да НЕ я накърмя. Имаме един момент, когато тъкмо беше проговорила: бяхме в центъра на града, госпожицата огладняла, ама решихме да се приберем първо. Значи, подтичвам аз към колата, мъжът носи малката и препуска след мен, а тя реве и крещи с пълно гърло "Циииицииииии"

# 119
  • София
Мда, малкият е много заспал и почти нищо не свърши... Сега отивам да си взема душ и да се опитам да се поизцедя - всъщност и от двете гърди, нали? Температурата от парацетамола явно е поспаднала, 37.6 е сега. А бучка не усещам, и самата гърда не е особено напрегната  newsm78 Интересно ми е как ще се организираме нощес с тези компреси и събуждания...
Благодаря ти за съдействието още веднъж!! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт