Магребска лятна предваканционна за 16 път

• 21 912
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Алба, Дидона  Peace- моя човек е без гипс вече , добре е ...забрави вече и щурее . Но интересното беше ,че нито се поду ,нито  беше в големи болки. Но баща му нали е лекар замъкна го за снимка / което аз мислех че е напълно излишно/. И от снимката се разбра ....

Алба ...ти що питаш за срещата във Варна Laughing да не си варненче..? ( в смисъл родом..)
Дидона тъкмо се зачудих за какво ти е желязо....та се сетих ,че бебок чакаш. Хапвай здравословно. Peace

Шакира- ти си имаш малка дама  Heart Eyes, те по не скачат  /уж/. Ама той и моя не е от много бесните де...все на балет го удря като скача и танцува. Laughing   Предполагам , че твоята щерка е по кокетна...така си я представям.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 21:01 от harriet TJB

# 106
Здравейте на всички тук.Аз съм от другата тема, но една дружка на име Паулина  Hug ме покани да видя колко е уютно и хубаво във вашата темичка и хоп се настаних.Ще чета с интерес разказите на всяка една от различните страни.Била съм в Иран и ще се радвам да разменим впечетления.
О ,видях още една позната тук-Шаки привет ,мила.Позна ли ме? а Hug аз съм ния от зачатие Hug
Желая прохладна вечер на всички.Тук в Русе днес е била измерена температура 39.1 градуса.

# 107
...
Благодаря ти Мента!    bouquet
В никакъв случай не се чувствай такава! Hug
Това,че се разписваш рядко,не означава че си гост в темата! Wink
Що бе аз пък да ви кажа то в тая тема е хубаво да си гост. Нема нема па извадят нещо интересно та те почерпят.  Laughing
Хайде тогава,като добра тунизийска домакиня да оправдая казаното от дядо хаджия и да
почерпя по един кус кус.Имайки предвид,че сега са Петрови пости го сервирам постен.

и по един чай за добро храносмилане. Wink

и по един чай от мента за добро храносмилане. Wink
Анито,добре дошла!   bouquet
Хари,ще слушаш доктора друг път! Wink Добре,че е реагирал бързо и сега детенце е добре! Praynig
Шеки,обелихте ли коленцата вече? Heart Eyes Няма как,сега започва,пък ако прилича на майка си.... Twisted Evil

# 108
  • София
...
Хайде тогава,като добра тунизийска домакиня да оправдая казаното от дядо хаджия и да почерпя по един кус кус.Имайки предвид,че сега са Петрови пости го сервирам постен.
...

Тъй тъй моме, да ти дава дядо Боже сто години здраве и живот така да ни черпиш, пък и ние покрай теб да ти се радваме.

# 109
Ей Дидонке нямаш милост с тоя кус кус ,ние пък сме на леЩа smile3534

Хариет  пиши на Марси ,тя Ще ти даде паролата и пусни малко снимки да ви видим ,ти момченце и момиченце ли имаш и по на колко са .А за мойта  малката дама  ,само дет вече взема да се катери по оградите и става опасно  Laughing.

ОООО ,Нйиче(анито) добре дошла мила в магребската тема   bouquet,добре сте там в бг и слънцето ви слънце и плажчето ви плажче  Laughing ние тук по северозападните страни да му мислим .Как е Ели расте ли ?  newsm51

# 110
Леле обожавам кус кус Grinning
Шаки какво слънце бе, то направо не се диша.Ели е добре, вече е на 4г и 5м.Единствения ми проблем е ,че много е палава, а каква кротка  беше  и не разбрах че си имам бебе.Надявам се да е някакъв период да мине замине.

# 111
Леле обожавам кус кус Grinning
Ели е добре, вече е на 4г и 5м.Единствения ми проблем е ,че много е палава, а каква кротка  беше  и не разбрах че си имам бебе.Надявам се да е някакъв период да мине замине.
Все едно,че говориш за моето дете! Grinning
Незнам период ли е какво,но при нас много се проточи. hahaha
Казваха ми тук,че щом е кротко бебе,после ще е много палав и верно така стана. Crossing Arms
Господ да ги пази! Praynig
Шеки,подсети ме за леща,браво!Утре ще сготвя и аз. Laughing
...
Хайде тогава,като добра тунизийска домакиня да оправдая казаното от дядо хаджия и да почерпя по един кус кус.Имайки предвид,че сега са Петрови пости го сервирам постен....
Тъй тъй моме, да ти дава дядо Боже сто години здраве и живот така да ни черпиш, пък и ние покрай теб да ти се радваме.
Чул те Господ!Амин!

# 112
  • Varna
Много вкусна манджа беййй Hug
Благодарско Дидончик. Как е Юначкото със пукнатата глава. Кажи му, че по юнак ще стане така. Не ми се разправя за моят син какво му се случи на 10 месеца и след това години наред влачехме това до 18 годишната му възраст Дидонка. И досега се чувствам виновна въпреки, че не съм. Ама пусто аз съм такава...... Да ти е жив и здрав мила. Важното е, че вече е добре.
Как са другите Юначковци-поминали им поне мъничко???
ПАУЛИНЧЕ-ние сме до 30 във Девин.  Незнам още колко ще се моткаме по Българийка. Ти колко време ще си във Варна? но за всеки случай ще ти пратя мобилния си на лични да ми звънкаш Hug и да се чуем и да се разберем.
Момичета извинявам се, че не ви споменавам поименно но днеска страшно много препусках.  Почнах да приготвям и багажа. Събра ми се и пране, че нали Пенето нещо от нея вода изтичаше и не бях прала. Та пранета та гладенета та тренировки, та манджи и другите неща не ми се изброяват щото вие си ги знаете.
За религиозната тема не смея да се намеся защото аз съм гостенка и във двете теми. Не че нямам мнение имам си разбира се просто броя до колкото трябва,   за да не развалям хубавия тон. Все пак съм гостенка а гостите трябва да се съобразяват със домакините.
За мене най-важно хората до мене да са добри, със добри души, със светли души. Да се разбираме от половин дума и да си помагаме независимо каква религия изповядваме. Моята религия е добротата  и обичта.
Лека нощ Фалашки и Фарашко,  Hug Hug Hug Hug Hug

# 113
Мойте малки юначета слава Богу са по- добре  Simple Smile и майка пристигна днес след обяд  Grinning и сме щастливи  Simple Smile благодаря ви за пожеланията  Hug

Дидонка - мерси за кус-куса , много обичам  eat аз сега си пийвам студено сокче от бъз и вдишвам дълбоко аромата на липа който се носи под прозореца ми  Flutter моят мъж преди няколко дни ходи до Банкя да бере бъз и направи сока, до сега не бях опитвала, хареса ми.

Момичета имам молба, някой знае ли рецептата на един сладкиш- сфуф, прочетох че е Марокански ...- Марси, или Невена ?, сладкиша го видях в един форум, но за съжаление нямаше рецепта  Sad а искам да го направя   chef

Шакира аз успях да видя твоята принцеска  Wink ама много сладка къдрушка ти е тя  Heart Eyes и е пораснала  Simple Smile

Лека нощ   sleepuu

# 114
Делтичка,надявам се,каквото и да е било да е минало и да е само един лош спомен! Praynig
Дано са ни здравички децата и не само нашите,а всички дечица по света!  Praynig Praynig Praynig
Приготвяш багажа,това е хубаво,че предстои почивка. HugДано да си изкарате хубаво! Peace
Близначе,сока от бъз е много подходящ при кашлица. Peace
Значи сега сте щастливи?! Heart EyesЩом (мама и баба) е при вас, а и малките сладури са добре. Party
Ох, да спират вече болестите, ooooh!че то тази година много боледуваха всички! Praynig
Паулинче,честито ти отпуска!Хайде събирайте се  с момчето и право към морето! Wink
Аз да ви споделя ,много съм разсеяна. EmbarassedОдеве,когато ходихме до аптеката,отидохме пеша
и на връщане,минахме през един магазин до нас да напазаруваме нещо за вкъщи.
Една торбичка от покупките,както винаги остана в магазина. hahaha Embarassed
По едно време(след около 2часа)  Twisted Evilтърся млякото,няма го....
Та в 22ч.се върнахме и жената от вратата,ми каза,че ми я е прибрала. Crazy
Пак се изложих,  hahaha не ми е за първи път. Sick
Лека нощ!     bouquet

# 115
  • Paris, France
Привет,

Почвам отзад напред.

близнаците,  Hug. Гот е с баба. Искам и аз сироп от бъз! Моля се и ние скоро да видим нашата. Рецептата за сфуф или (селло, земита, ткаует в различните области на Мароко) я бяхме давали и коментирали във втора или трета тема. И точно марси или аз бяхме я пуснали, по-вероятно марси, защото аз я правя на око, но няма проблем да преведа или адаптирам рецептата. Ако марси я е пуснала на френски, нали е франкофонка, пусти мактуб (съдба), кажи да ти я преведем! Дадената в темата е за сфуф на трохи, а не оформен като сладкиш както се поднася на сватби, например. Оформянето, мисля, го обсъждахме и ако не ще ти обясня как. Ако не я намериш, кажи, ще я публикувам!

Дидонка, как се радвам, че сте добре. Само 3 шева, то нищо не е! Дано повече да няма!
Цитат
при нас също го има зеления сапун. Казват му сабун ляхдър.Използва се за всичко.Прави се по същата технология. Пере петна,действа чудотворно при кожни заболявания,но не е ароматизиран
- не знаех за кожните болести, добре, че ми каза. За петната също не знаех  Embarassed. Наистина ли? Щото аз по 2 пъти въртя калните дрехи и не се перат, пусто! А тунизийките ме лъготят, че там не перат с домашен сапун. Зеленият магребски сапун е без лаврово масло и съответно без миризма на дафина. Алепският сапун е първият (документиран) твърд сапун в света. По състав тунисийският е като повечето средиземноморски растителни сапуни кати нашия Марсилски, Севилския, древния Наблуски (Наплузки? от Наблус, но палестинския, не тунизийския) итн.Технологията не е същата, с което не искам да ти опонирам. Тоест, същата е, доколкото се загрява мазнина за да се разгради на глицерин и натриева сода........ няма да продължавам със подробности, че Алба (подозирам не само Алба) я заболява главата. Според технологията ( температура, продължителност итн) глицеринът остава в сапуна или се отделя (по-рентабилно). В алепския сапун количеството глицерин е в пъти по-високо от средиземноморските му събратя. Глицеринът, заедно със лавровото масло са виновниците за към омекотяващите и подхранващи свойства. И друго, алепският сапун се суши и зрее почти година. По този начин "омеква", намалява се алкалността. Ако те интересува, мога да задълбая.

Сапун, глицерин, Сирия...... МУФИДА, няма ли да се разпишеш? Има ли такъв сапун в Зарата? Как са Джеси и Сашко?

Алба, с икономика се занимавах и финанси. Суха работа. Но иска точност. Може би затова все се референцирам и статистически обосновавам. Парфюмерията и козметиката, готварството и лингвистиката са хобитата ми. Споменавала съм го. От там индиректно химията и ботаниката. Икономиката е хм, неточна наука. В тази връзка, ей тва:

а друг въпрос ми идва в главата. нали жените сме повече от мъжете. нали казват,че една част от мъжете са гейове, е тогава как има толкова самотни мъже и висящи по сайтове?! нали уж на 1 мъж се "падали по" 5 жени. (като брой население и съотношение).
- ми идва в повечко.

Поли, вие статистика не учите ли? А анализ на данни?
Цитат
докато моя човек се е оправял да излизат (а това си е дълъг ритуал: бръснене на глава, оформяне на бакенбарди, катинарче, след това седи известно време с пяна на лицето
- бързо чатнах какво е катинарче, помогна ми бръсненето на бузите. За пръв път чувам израза. Хубаво е бабичка, пардон, човек като мене, да общува с млади за да е в час   bouquet

За мъжете в сайтовете: Да, Мента, права си, профилът на съседката в който се е указала омъжена и по-възрастна е най-търсен. Във всички сайтове има повече мъже, отколкото жени и по закона на търсенето и предлагането се определя и цената. Затова са тези сайтове платени за мъже и безплатни за жени. Мъжете плащат за да намерят жени. За да платят трябва да има регистрирани жени, които пък едва ли биха платили за да се регистрират. И така...
Цитат
...плюс това моя човек си е пишел само с момичета от София, защото живее там.....
- повечето мъже не желаят да губят време и да пътуват за едното.... Жените още по-малко. Факт.

Цитат
Това,че живота ме е събрал с мъж от друга различна от моята религия,с нищо не
може да промени моите възгледи.Това,какви ще бъдат децата ми,аз също
мисля,че е много егоистично от страна на родителите да налагат дадена религия.
Така,както много от момичетата в арабската тема са сменили религията си,а и не само те(при родители християни)
защото така са го почувствали,и решили,че това е техният избор и са го направили,смятам,че е редно особено,когато
единия родител е християнин,няма нищо грешно в това детето да изповядва религията на майката,в случая.
Мъжа ми има чичо във Франция,който е женен за французойка.Имат 4-деца.3-ма са католици,само едно момиче
- точно така мисля и аз и не бих се сърдила ако децата ми изберат друг път или религия. Аз съм атеистка (засега). Тук много мюсюлмани приемат християнството. До нас има кабилска църква и там чувам служби на арабски език. в Близкия изток нещата не стоят по този начин.

Дала, къде си бе, човеко? Дай да си чукнем телефонна среща! Видя се, че нема да се сликаме.
Цитат
Невена-аз закупувам един течен черен сапун-от арабите на Барбес.Прави кожата-като бебешка
- в течния сапун има парабени и други вредности и канцерогени. Иди го обясни на децата, обаче! искат си него!

Делта, днес изпрах 3! перални. Главата ми бучи.

Лека и лек ден

# 116
Добро утро !

Заповядайте, закуската и кафенце  Party

Невена  Hug пожелавам ти и вие по-скоро да се видите с твоята майчица и да сте много щастливи заедно  Heart Eyes
За сфуф, намерих рецептата, във втората тема, точно ти си я пуснала  Simple Smile преписах си я, мерси .

Момичета забравих да ви кажа че аз при родителите ми нямам нет  Sad  и най- вероятно ще се " видим " чак на есен , живот и здраве......

Бягам сега по задачки, че имам да свърша толкова неща преди пътуването.. Crazy

Приятен ден   bouquet

# 117
Привет кокичета   bouquet

Невенке я разкажи за тази  Кабилска църква ? Интересно ми е !

За сапуните-  и аз ползвам също  без парабени , парфюми , и другите вредни химии вътре.
Аз съм фенка на олио  за мазане ....ама пак чисти... без химии вътре. Арабките мажат ли се с олио много?

# 118
........ няма да продължавам със подробности, че Алба (подозирам не само Алба) я заболява главата.
Продължавай, продължавай,  Grinning не ми мисли главоболието. Peace
С икономиката се знаем, но виж с химията не си симпатизираме.  Heart Eyes
А ти кaтинарче ли не знаеш какво е? newsm78 Наваксвай с модните тенденции (поне за Бг) и черпи инфо от извора, докато ти се е паднало. Naughty  Laughing
Хари, радвам се, че само спомен е останал проблема с ръката. Peace Друго си е с тати специалист. Wink
Нямам ни роднинска, ни друга връзка с Варна, освен сърдечната  Heart Eyes и си правя едни планове за морето, та ако сме наблизо, когато евентуално се осъществи срещата- защо да не кривна към вас. Wink
Близначе, браво на юнаците. Hug Бъз много обичам и аз и редовно в къщи консумираме.
Далка, престани да го изживяваш вътрешно тоя форум- гледай си детето и влизай тук да се забавляваш. Hug Противопоказно е задълбаването.  Naughty
Мента, никакъв гост не си, а си част ти. Peace
Нали се казва, че думите говорят много- няма нужда от форма, за да ти се изясни картинката. Wink
А що се отнася до Шакира- нейният чар е в ''говорещият'' й стил на писане, който специално мен много ме забавлява. Laughing Реагира първосигнално и както казваш ти- изказва своето. Peace
Делта, намеси се, кака, да чуем кво ти се върти из алената главица. Wink За каква гостенка говориш, след като направи година сигурно тук? newsm78 Иначе подкрепям последните ти изречения. bowuu
Шеки, готвачке,  chef искаме снимки и доказателства тук, Crossing Arms не само хвалби какво си наготвила. Хайде, че да не се излагаме пред Хаджията, че току-виж ни тръгнала приказката. Laughing
Колената... ами крайно време беше. Party
Дидонка, разбрана си, спокойно...а и как иначе, така хубаво си го обяснила. Hug
Анито, добре дошла.  bouquet

# 119
  • София
...
Невенке я разкажи за тази  Кабилска църква ? Интересно ми е !
...

И мен ме заинтригува това християнско течение. Да не става дума за коптска църква.

Общи условия

Активация на акаунт