Магребска лятна предваканционна за 16 път

• 21 873
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
да не превръщаме темата в "скептични и вярващи" ,но аз вярвам само когато ми се кажат неща,които са вярни за миналото и настоящето и ако започнат да се сбъдват пророческите изказвания. има толкова много шарлатани,че не можеш да се довериш на никой и да приемеш думите му за чиста монета. мен лично много ме успокояват посещенията при хора,на които имам доверие (както комшийката ми-гледачка туркия). тя понякога много точно описва хора,които никога не е виждала,а друг път не описва, а само казва ситуации,които пак са верни. ама както и да е де!

та ако някой има телефон, адрес или др на този ясновидец,да ми пише.

# 76
  • София
Ми значи боза може спокойно да се направи и в домашни условия. Тука в кулинарния тая тема бая е обсъждана. И баница може да с направи в домашни условия. Изглежда обаче по арабските страни или климатичните условия не го позволяват или просто няма традиция. Щото като гледам какви хлебари за арабите просто се съмнявам да не могат да извъртят и една баница.

# 77
  • Egypt
Aaa, дедко, не мой така:) Хлебари са те, ще ти снимам като отида в Египет да видиш какви чудесии правят. Баница не съм виждала, верно, аз си я правех в нас, но пък какви други тестяни закуски, още преглъщам като се сетя за един магазин, имаше поне 50 вида, сутрин ги вадеха в 4-5 часа  smile3508
А това, за което говори Марси, и му викат боза, ама не е нашата боза, го продават на ей тая количка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=377050&pid=12945080
Там от тия чашки се пие, премиват ги от едно шише с вода, сипват въпросното нещо, поръсват с канела, и се яде с лъжичка.
Само набързо се разписвам, че наближава отпътуването, и съм в средата на хаоса. Момичета, билетите ни са еднопосочни Wink

# 78
Simple Smile Бела, можехме да пийнем по едно мохитце, аз си търсех компания, но ти не се обади... Не искаш да се видим и това си е  Sad
Не знаех, че перла е Нур. Не че ще мога да го гледам... ама се радвам че го дават. Simple Smile

Алби, от Плевен съм по принцип. Уча (учех) в София. Сега съм малко пътник - ту тука, ту там.... Crazy

Далка, с колегите свикнах, и работата ми харесва, нищо че гълта цялото ми време... За колегите - нивото е по - различно, не е както в София, но.. нагаждаш се и така. Липсва ми София и живота ми до сега - ставам сутринта и решавам, че днес ще пия кафе на Пловдив, автобусчето и съм там.. Утре ми е кефче да си седя в нас... с приятели насам - натам. Сега съм машинално от вкъщи на работа и обратно, почти никъде не ходя, а Пловдив е мираж... Не знам колко време мога да издържа. Едното за сметка на другото, но понякога ми се иска да си имах времето...

За врачките аз съм споделяла и преди - никой до сега не ми е познавал. Ходила съм при такива, които на всеки друг казват с точност и адреси дори, на мен - нищо. Все едно имам бариера. Не ходя вече, няма смисъл. А и нищо не е преднаписано, всичко си зависи от нас. Живота е такъв, какъвто си го направиш.

Файма, така се радвам, че са ти еднопосочни билетите... От кога мечтата ми се крие в точно тези 2 думи  Cry
Да пийнеш една собиа май беше името... и да хапнеш кушари Simple Smile Simple Smile
И... да ми пратиш една картичка  Cry Cry Cry

Hug

# 79
  • Varna
ДАЛЧЕ-миличката ми ти Hug
Как бих искала да ти завъртя един тиквеник със точени кори сегааа, ама си далечеее. А и тиква не съм се сетила като Марселинкините роднини да сложа във фризера. И да, слагам канела, доста канела, обожавам канела. Слагам я във сутрешното си прясно мляко задължително. Да е живот и здраве да се видим ще ти сготвя нещо българско каквото си пожелаеш. само да не е шкембе чорба, че не я обичам и така и не се научих да я правя Joy
ПАУЛИНЧЕ-не съм чувала за това момче Христо да приема във Варна. То във надписите много често пишеха, че е от Търговище. Ако чуя нещо ще запиша за тебе. Пък си ме усетила, че съм шантавела ейййй Joy Незнам дали споменах, но на 19 тръгвам за Търново а след това гоним Девин, така, че ще бъда близко до Пловдив Wink 10 дена ще съм във него район ако не и повече. Така, че може и да се видим но ако дойдеш във Варната след това задължително да се обадиш. Ще опитаме да направим кекса на баба ти със канелата Joyще пробваме може и да улучим Wink Шегувам се разбира се  bouquet
Отивам аз да пия бозичка сега и идвам да си довърша поста Wink А колкото за Русалката Ариел, тука отдясно имам един страхотен химикал който завършва със нея и едно розово пухче което я е обкръжило и когато пиша и химикала свети Joy детска радост ама му се радвам де Joy Бозата е страхотна ейййй Wink
ФАЙМААА-еййй, какво означава еднопосочен, да не би да ни изоставяяяяш Sad Права си страхотни хлябове има във Египет. Винаги съм се чудила защо казват, че хляба е наша национална храна. То май не е наша, че ние до скоро дето се казва имахме три вида хляб. А там толкова много и толкова разнообразен и вкусен, вкусеееен. То във Филипините има калабалък видове хляб та се чудех навремето как уж хляба наш насущнийй национална храна а във страна където ориза национална храна а имат толкова много и различен хляб.
Ох, омахах бозата и трябва да затварям компютъра, че да не ми ръмжат Sad
На всички ви пожелавам лека и спокойна нощ Hug Hug Hug

# 80
Здравейте!      bouquet
Днес тъкмо се съфирясах малко и ново премеждие. Rolling Eyes
Алекс да падне в училище и да си спука главата,та се обадили на баща му.
Тъкмо се приготвях да излизам и мъжа ми се обажда,че го взел и ще го води с него в работата.
А той го завел в Клиниката да му я шият.Горкия,изплашил се ,че ще умре и ще му изтече мозъчето. Sad
Добре,че са ми спестили обаждането на мен ,че сигурно щях да се шашна много.
Слава Богу само 2-3 шева.Държал се е мъжки.Предупреди ме да не го пипам по раната,че
100 на 100 имам микроби и ще му инфектирам главата. Grinning
Блъснали се едно момченце,а то доста едричко и той паднал и си ударил главата на вратата
на класната стая,а те са от алуминиева дограма и с остри ръбове,та така.Имало да става. Rolling Eyes
Много интересни теми сте отворили!
Аз за съжаление не съм компетентна за чат историите.Никога не съм си писала с никой.
Имаше един период,в който получавах разни покани за разговор по Скайпа,но ги отклонявах.
Бях писала,че живея в Тунис,та за това.Сега съм ограничила информацията относно себе си,
та нямам  никакви оферти. hahaha
Шеки,видях я малката принцеса.Много е сладка! Heart Eyes Пу,пу! Wink
Паулинче,много апетитна хапка си! Wink Много е права Шеки. Grinning
Много приличаш на арабка,наистина!Не само в косата,а въобще.
Марси,честита годишнина!   bouquet
Дано всичко това,което си си пожелала,да бъде от твоята уста в "Божиите уши"!
Бъдете здрави и щастливи!
  bouquet
До къде стигна с документите,твоите и на Линда?
Близначе,Елипче,сигурно вече сте при баба и дядо и всички сте много щастливи?! Hug
Алби, Hug   bouquet
Далка,радвам се ,че "малкия-голям" мъж е добре! Hug
Пращай,пращай дъжд,че много ни е жега! Grinning
Белбейка, Hugслагай тапите,или още по-добре,прави се ,че не ги разбираш. Wink
Не се заслушвай ,какво ти говорят! Laughing Гледай си детето,както ти си решиш! Wink
Невена,направо си енциклопедия!  Hug Възхищавам се на знанията ти!  bouquet
Делтичка-Ариел, Winkбраво!Ти си добра душа! Hug
Дано да ти се връща 100кратно,добрината,която си намислила да правиш!  bouquet
Фаима,  Hugкога ще пътувате?Това означава ли,че оставате там? Grinning
Мария,ако решите да се срещате в Тунис,обади се да се видим! Wink
Предполагам,че ще някъде тук около нас. Grinning
Дедко,направо ме разби с твоите манджи!Имай малко милост! Praynig
Браво!Рядко се срещат такива кулинари ,като теб! Peace
Белче,умната! Wink "Парен каша духа!"
Рали,Мина,Мента и всички останали,които не съм споменала Hug
Леле,много дълго стана! Crazy
Хайде да ви прочета сега на спокойствие. Wink

# 81
  • София
Aaa, дедко, не мой така:) Хлебари са те, ще ти снимам като отида в Египет да видиш какви чудесии правят. Баница не съм виждала, верно, аз си я правех в нас, но пък какви други тестяни закуски, още преглъщам като се сетя за един магазин, имаше поне 50 вида, сутрин ги вадеха в 4-5 часа  smile3508
А това, за което говори Марси, и му викат боза, ама не е нашата боза, го продават на ей тая количка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=377050&pid=12945080
Там от тия чашки се пие, премиват ги от едно шише с вода, сипват въпросното нещо, поръсват с канела, и се яде с лъжичка.
Само набързо се разписвам, че наближава отпътуването, и съм в средата на хаоса. Момичета, билетите ни са еднопосочни Wink

Точно това твърдя и аз - че са добри хлебари. Сега за това питие или и аз не знам какво (предполагам, че трябва да гледам втората снимка от албума) - та как точно му е името на това нещо ?

# 82
А сега!Боза,тук,като няма,а на мен ми се припи! Crossing Arms
Леле,имайте милост! Praynig Шегувам се! Wink
Има и други неща,които ми се дояждат, Sad но ги няма тук,така ,че спокойно!
Тук тиквата се използва ,само за готвене на манджи.В никакъв случай за сладкиши. Simple Smile
Канела,почни не се употребява.Сега се сещам,че се използва в едно нещо,
което е подобно на кремче,със сив цвят,прави се от ръж и се казва дрооа.
В нея по желание се слага канела.

# 83
Аз се чудя кой ми липсва днес ,то ето кой бил Дидонка   bouquet много лошо се ударил малкия ,дано да му мине по-бързичко и да не го боли ,за кашата духа духа и то яко  Confused

Ра ,пожелвам да те сполети съдбата на Файма и някой ден да ни зарадваш и ти с един еднопосочен билет накъм твоя край  Wink  Hug

"Перла"-та е турският сериал "Гюмюш"/незнам как се пише с "у" или с "ю"/ ,по известен като Нур ,сега го коментирах с един познат и ми разказа че предизвикал много разводи в арабският свят ,аз преди четох че е забранен в Саудито,а в Мароко някаква жена се развела защото видяла че мъжа и си сложил за дисплей снимката на главната героиня,щях да падна ,ужас ,то бива ревност и простотия ама това ме разби,да се разведеш заради една снимка от тв сериал.

Делта  права си за младежа,навсякъде пише Търговище/Варна.

# 84
  • Paris, France
Ахлан,

Първо да поздравим Марси и да и пожелаем още поне 100 години любов.
Да сте живи и здрави и само по-богати и щастливи!

Дидона, съжалявам за случилото се. Надявам се да е за последно (ама едва ли съдейки по сина ми) Дано по-бързо да мине! Колко шева има и къде е? Много да го пазиш да не се отвори!

Такаааааа, тази вечер сме на сирийска вълна. Точно за алепския сапун, той е за мене идеалния тоалетен сапун. Обожавам го! Повечето от този вид сапун, продаван в Европа е нискокачествен, макар и не лош. Рецептата е простичка - зехтин, лаврово (дафиново) масло и поташ (луга) и е непроменена от хилядолетия. Произхожда от Месопотамия. Този сапун е предшественика на прословутия марсилски сапун. Истинският халебски (алепски?, тъй и не знам кое е правилно) сапун изглежда така:

Бежово-кафява кора и светло до тъмно-зелена сърцевина. Алепският сапун се произвежда само в Сирия така както шампанското - само във Франция. Другоземни напитки, които приличат на шампанско са пенливи вина, но не и шампанско. Сапуни, произведени извън Сирия може да са по рецепта на алепски сапун, но не са алепски сапун. Аромата на сапуна е от лавровото масли. В него не се добавя парфюм. Качеството на алепския сапун зависи от съотношението зехтин/лаврово масло и качеството на зехтина. Колкото е повече лавровото масло, толкова е по-висока себестойността на сапуна и съответно цената. Зехтина трябва да е зимен, пресован през студените месеци. В миналото лугата се е добивала от пустинното растение вълмо или Salsola kali. От арабската дума за растението Ал кали произхожда думата алкали, алкален. Пепелта от вълмо съдържа голямо количество натриев карбонат (Na2CO3).

За черния сапун не мога да се изкажа, защото, мързел, даже не мога да го видя добре на снимката. Да не е катранен сапун? Едва ли е мароканския "черен сапун", с който се мажат преди да се ексфолират и който е смес от черни маслини, зехтин, сол и луга. Има африкански черен сапун. Цветът му варира от кафяв до черен и се дължи на съдържаните в растенията от които се получава лугата багрила. "Осе дуду" (черен сапун) е най-популярния в Бенин, Того и Нигерия.

Има го по пазарите, но не винаги е оригинален. В Лондон купувах един с мед и без парфюм. Беше страхотен.

Белла, за оранжевата сирийска подправка, оранжевия цвят е от голямото количество червен пипер и канела. Никой не може да ти каже какво точно и в какви пропорции има вътре, но без съмнение има: сладък червен пипер, лют червен пипер, бахар, канела, индийско орехче, черен пипер итн. 
Нещо такова ли беше?

http://www.epiceriefleur.com/products_kitchen_detail.php?product_id=4

Мързел, ако не те мързи, би ли хвърлила едно око на надписа пред оранжевата подправка?

http://travel.webshots.com/photo/1255208429063482560ILTIzK

За мъже не ми се говори
Лека

# 85
Приветка момичета и деденци. Далече бях от мисълта да обиждам мъжете, просто си писах личното мнение. Има и свестни мъже, но те не влизат в такива сайтове, а и са женени. Д а ги оставим на мира мъжете и те са хора.
  ЧЧестито годищнина Марси. Пожелавам Ви много здраве, щастие и нека щастието никога не ви изостави. Много, много любов и разбирателство.
  Надявам се да има още такива радостни поводи.
  Винаги съм се радвала на хора, който празнуват годишнина от сключване на брак. Въпреки, че моят живот протече по съвсем друг начин. Омъжих се на 20 години, на 30 се разведох официално. И от този момент за мен мъжът който ме интересуваше, остана сина ми. Много бях наранена от бившият си съпруг и физически и психически. За да не потъна още повече започнах да уча икономика.
  Дидонче, не се притеснявай, всичко лошо идва и си отива. Днес детето паднало, утре си пукнало главата, а другият ден те запознава със бъдещата си съпруга. Ако не са тези перипетии с тях, няма да усетим как порасват. След някоя година ще пишеш как момчето е споделило за първият влюбен поглед, за първата целувка и няма да се сещаш за сцепената глава. Предстоят ти толкова приятни емоции с децата. Не се претеснявай, главите им са здрави, а и нали са едни малки мъже.
   Моят син на 4 г го удари една люлки и на две места ченето му беше счупено. 20 дена беше със шина в устата, ядеше със сламка. Всичко мина и вече е един голям мъж / 185 см / и бъдещ съпруг. Очичките му блестят от любов.
   Идеята за Тунис ми даде Цецифло, но предпочитам да обмисля всичко много внимателно. Да пресея плюсовете и минусите и тогава да реша. Все пак това е свързано със разходи. А не съм дъщеря на Доналд Тръмп. Ако реша непремено ще се обадя, все пак ще имам нужда от човек, когото смятам за приятел.
   Момичета и ти момче, престанете със вкусотииките, баба ви Мария ще става СВЕКЪРВА и иска да си запази фигурата. Само като гледам красотите в чиниите пълнея. Изглеждат невероятно и съм убедена, че са много вкусни. Само дето се пълнее от тях. Joy Joy Joy
  Лек и спорен ден, момичета.

# 86
Здравейте момичета и момче!!!
 Честит празник със закъснение на тези които са празнували но нямах възможност 2 дена да пиша и да поздравя навреме.
 Шакира права си че някои рядко пишат ама може би нямат възможност по-често. Ето например аз на 2 дена един път но пък винаги чета с интерес. И когато имам време пиша.
Питаше каква беше моята история - ще ти кажа въпреки че явно няма да получа парола но явно има някой против  но поне ще мога да чета. Та запознахме се по скайпа преди година(ето едно доказателство че все пак там пишат и свестни мъже понякога) но все още  не сме се виждали на живо.Дори напоследък само по телефона си чуваме и смс-и.
 На всички лек и усмихнат ден.

# 87
Привет на всички .

Марси- Честита Годишнина!  Още дълги години изпълнени с любов, разбирателство и щастие !

Далка- прочетох за песента, за превода- искам и още как  Flutter ще чакам, когато имаш възможност.

Невена- възхищавам ти се   bouquet

Дидонка- не сме заминали още, малките са ми болни , в неделя вечерта Теодор вдигна висока темп. след няколко часа и Йоанка  Crazy брей..този път се озорих....егати и упорития вирус  ooooh!  Tired  лошо се е ударил Алекс, миличкия , малък герой ти е той  Heart Eyes да минава бързо раната .
За пътуването мислим да е в събота, дано до тогава вече всичко е наред  Praynig  аз няма да тръгна без да ви се обадя и да си взема чао с вас  Peace

Дядо Хаджия- много ти благодаря, и на твоята дъщеря също  Hug

# 88
  • София
...
Дядо Хаджия- много ти благодаря, и на твоята дъщеря също  Hug

Ако е онова, за което си мисля - благодарностите са за прабабата на зайчето (жена ми).  Laughing

Да живеят бабите ! Много често техните съвети сами помагали !

Е радвам се наистина, че и ние сме помогнали с нещо.

# 89
разписвам се бързичко.....

Шеки-тук ,поне в тая тема.......Всеки има Право да си каже мнението-макар Друг да не е съгласен...
Ако се преплетат Шпаги-им извинение...Аз-съм го поднасяла на някой от Вас Hug...други Дами-също са го Правили

Не е важно да се Изтъкваме-нито колко ни е умственния багаж,нито колко са  ни познанията......
А да се подкрепяме,да си обясняваме нащата БЕЗ Ирония.
Никога няма да могада се отблагодаря на Марси,Рали,Свеар.....че когато на мен яйцето ми беш на Д-то....те ми звъняха ЗА Тяхна сметка...и ме съветваха,изслушваха и обясняваха....
Никога не мога дасе отблагодаря и на Незабравимка...че не веднъж ме е изправяла-Само с две изречения-от Земята
На Невена,че ми обяснява ,Чрез опита си,как ,къде ,какво ...тук не ми е лесно-нито с арабите-арабка,нито с французите-французойка...а българи-няма!
Вообще  на Всяка една от  Вас...че чрез личната си история ,която разказвате ежедневно ...и аз направих своите изводи-намерих отговор на Съмненията си,на въпросите се

Монетата има две лица......
макар Винаги да пада на Едната Страна

Нека не се Нападаме,като.....се къпем в Една баня  bouquet
Всеки използва различен Сапун....ама Местото е едно!
Пиши си Шеки-казвай си пак така Каквото ти е на Съце и уста.....Аз уважавам Позицията и мението ти!

Невена-аз закупувам един течен черен сапун-от арабите на Барбес.Прави кожата-като бебешка
Алеповския още не съм пробвала....ама ще пробвам

Дидонче-е,лоша работа...ама момчешка му работа.Моя син  същия е....и даже и глава  пукнахме-Беше ужасно!Още сънувам...

Ники-не съм съгласна с теб....откъде ти хрумна че няма да получиш парола...то-много готини сме даже !Споко!Знаеш как  е-децата,къщата....не остава време да се концентира човек...затова и пита понякога?Аз помня твоята история..и ми е интересна каква ще е развръзката.
Не ти е леко.....знаеш ли -била съм в подобноположение...Адски страдах.И досега имам усеането,че Пропуснах-от Страх...нещо важно в живота си,нещо Съдбовно.
Това,че си омъжена..не означава,че Сърцето ти не може а заговори наново.....както е станало пи Теб
Пиши на Марси..а паролата-тя ще  попита Тук
Дори и да има Някой  -няма да  Против...а просто ще е Застой.Да те опознае ,още малко....чрез още някой друг твой пост.
но Не се Самонавивай-Против е ...силно казано Peace
Аз съм-ЗА

....ще продължа после-ивинете.....
Задълженията ме зоват

Общи условия

Активация на акаунт