Епилепсия-тема 8

• 48 065
  • 626
  •   1
Отговори
# 345
Зравейте мамчета,ние почнахме вече с Трилептала и постепено увеличаваме дозите. Септември месец искаме да пуснем малкия на децка градина,но разбрахме че там не поемали ангажимента да дават лекарства през следобедните часове,все още не сме казали че сме с епилепсея и не знам дали изобщо ще ни вземат. Вие сблъскали ли сте са с този проблем?

# 346
  • Варна
Момичета аз съм мома, англичанка. Вчера бях на гости на мама и оставихме там Иренка до неделя. Ама сега ми е много кофти, скучно ми е, няма кой да ме ядосва. До сега никога не съм я оставяла някой да я гледа и корема ми е на топка, не че майка ми няма да я гледа идеално се разбират двете, но имам чувството че са скъсали нещо от мене  Sad. Не знам дали ще издържа до неделя бе нея или утре извънредно ще ходя пак на гости на мама  Embarassed.

# 347
Така е аз миналата неделя същото изпитах като Диян излезна на разходка с баща си и двамата си дядовци в парка за 2-3 часа място не си намерих вместо да си почина изчистих си апартамента и като дойдоха бях като парцал,незнам толкова съм привързана към него че ако не е до мен ще полудея.

# 348
siqna.muk, emа-диди, моми англичанки, гасете компютрите и се опитайте да измислите какво може да се прави, когато дечко не е в къщи. Включете съпруга, приятелките... Лято е!
Аз нали наближавам бабинската възраст, вече си фантазирам как един ден ще си вземам внучетата с преспиване. И то не защото моите деца не са ходили при бабите, а точно защото са ходили... Младите майки имат нужда от това, според мен.

emа-диди, другия път да ги организираш "баща му и двамата дядовци" на смени - всеки един по 2-3 часа = 6-9 часа. Те поне са мъже, ходили са в казарма и трябва да знаят как се дава наряд ли беше или нещо такова.

# 349
  • гр.Гоце Делчев
Момичета ние бабите много обичаме внуците аз с радост гледам моя и когато го няма покрай мен ми е много скучно.Писатева много е хубаво да имаш внучета карам го навсякъде с мен ,но колкото повече расте пък иска да е повече с майка си.Иначе не се чуствам още в бабинска възраст,просто моята голяма дъщеря реши да ме направи по-рано баба. Joy

# 350
  • Варна
Е аз купонясвам  Party, имам гости, но въпреки всичко през 5 мин звъня на майка и тя каза, че няма да ми вдига вече и спрях. Чакам тя да звънне.

# 351
Момичета ние бабите много обичаме внуците аз с радост гледам моя и когато го няма покрай мен ми е много скучно.Писатева много е хубаво да имаш внучета карам го навсякъде с мен ,но колкото повече расте пък иска да е повече с майка си.Иначе не се чуствам още в бабинска възраст,просто моята голяма дъщеря реши да ме направи по-рано баба. Joy
Все едно слушам майка ми как говори за сина ми. Майка ми също е от младите баба  Wink
pepi1963 ако съм те засегнала с това извини ме   bouquet

# 352
Зравейте мамчета,ние почнахме вече с Трилептала и постепено увеличаваме дозите. Септември месец искаме да пуснем малкия на децка градина,но разбрахме че там не поемали ангажимента да дават лекарства през следобедните часове,все още не сме казали че сме с епилепсея и не знам дали изобщо ще ни вземат. Вие сблъскали ли сте са с този проблем?
Здравей, didi! Допреди няколко месеца не бях си и помисляла за ясла на близнаците ми, защото правят гърчове и при най-малкия дискомфорт и стрес (болка, уплаха, преумора...) и не съм сигурна, че дори обучен персонал ще реагира адекватно в ситуацията (все пак в детските заведения работят педагози, а не медици). Но от два месеца посещаваме център за рехабилитация, където осигуряват на деца със заболявания и "дневна грижа". Кандидатствахме там за прием, защото вече познават момчетата ми и знам, че те ще получават там необходимото внимание. В т. нар. "нормална градина" (не знам как да я нарека newsm78) не бих ги пуснала, защото съзнавам, че "специалните" ми деца имат специални нужди.
Моето мнение е, че е задължително да съобщиш за епилепсията да детето ти и да се увериш, че при инцидент можеш да разчиташ на персонала.
Успех!

# 353
Писатева Hug умна идея, но ако ги оставя да гледат поотделно за по 2-3 часа никой няма да се наеме много е див Laughing
Пепи аз не те възприемам като баба има много хляб още в теб,знаеш за какво говоря. Mr. Green hahaha Joy Joy Joy
Сияна пий едно и за моя сметка приятно изкарване на вечерта.  superuu Joy Joy Joy

# 354
Добро утро момичета, надявам се че ви намирам всичкив добро настроение без и капка  неприятности но искам да ви попитам нещо  доста се притесних а и личната ни невроложка  не е на работа и затова се обръщам към вас.Вчера на моят син се схвана лявото краче и лявата ръка беше си адекватен но казваше че не може да ги движи   явно е имало пристъп но досега не се е случвало такова нещо и доста се уплаших при вас имало ли е такова нещо защото  ми минаха какви ли не мисли през главата до  понеделник ще се побъркам всичко беше за около половин час  не съм много сигурна защото  него го беше и страх да  ги мърда да не го боли  но  ох незнам много съм притеснена.Благодаря ви и лек ден.

# 355
Здравей galini,много се притеснявам за тая децка градина и знам че винаги има сестра там но синът ми като усети че му става лошо търси някой да го гушне и като му мине пак си продължава да играе,незнам дали там ще има винаги някой който да е до него просто ще полудея вече от мисли.

# 356
ЗДравей диди , не мога да ги разбера що за хора са в тази детска градина и как така не се ангажират да им дават лекарствата и изобщо с такива деца та моят син е ходил в детска градина и просто не сме имали проблем и никога не са ми казвали че няма да го приемат напротив нащте деца трябва да бъдат сред  здр авите дечица  нали непрекъснато се говори за масови  детски градини и училища.

# 357
Здравей nonchetoo,и аз се чудя как така не поемат такива ангажименти толкова ли е трудно да се даде едно лекарство или те не искат да отговарят за нищо за да не са ангажирани защото може и да забравят да го дават. Незнам сигурно аз трябва на обяд да ходя да го давам за да съм по спокойна.

# 358
това също е вариант стига да ти е близко и да имаш тази възможност ,  боже моят син ходи в масово училище и да не кажа голяма дума но е един от любимците на  учители и  персонал

# 359
  • гр.Гоце Делчев
Тед  въобще не си ме засегнала.Сиянче прекара ли си добре вечерта.Еми знам за какво пишеш,та аз съм си с младежки дух и не се чуствам стара.Нонче миличка съжалявам,че детенцето е получило пристъп дано всичко отшуми. Praynig Hugна всички  майчици.

Общи условия

Активация на акаунт