Епилепсия-тема 8

• 47 917
  • 626
  •   1
Отговори
# 90
Пепи, какви са били първоначалните пристъпи на детето ти, преди да започне лечението с Трилептал? Тези, които са се появили сега нов вид ли са? Възможно ли е пристъпите да се видоизменят? Питам, защото се страхувам да не пропусна нещо при сина ми. При него започна със схващане и треперене на лявото краче и един голям припадък. След започването на лечението това не се повтори, но притесненията ми остават.

# 91
Здравейте, момичета.
tedka*  Hug, съжалявам за лошото ЕЕГ, дано кортикостероидния курс ви повлияе положително. И ние сме почти като вас - започнахме 6 дни на Урбазон, след това два дни с хапчетата, но ни доставиха Синактена и започнахме с него /още го инжектираме/. Също е на Ривотрил, Депакин и Кепра.
Сега да ви се пооплача малко и аз  Sad Ели леко подкашля и е с грубо дишане, започнахме да й даваме Проспан и ако се влоши ще включим и антибиотик Sad . Също така очичките са възпалени и събират секрет, та слагаме и капки Цилоксан по 4 пъти на ден, а вечер слагаме и Фуситалмик. А, щях да забравя, на всичкото отгоре има и гъбички в устата и след всяко хранене я мажа и с Фунгостатин. От две седмици започна да прави и пристъпи /около минута/- понякога по два на ден - сутрин и вечер, дори онзи ден успях да заснема един, а докато бяхме в болницата само втренчваше поглед за секунди....   Вече направо ще лудна.....  #Cussing out Имам чувството, че де що има, на нас се е лепнало...  Sad Още преди месец престана да прави и малкото неща, които умееше, престана дори да се обръща от гръб по корем, а преди да започнем лечението се опитваше сама да сяда...
Напоследък все си мисля за постинга на Сара преди време  /ще ме извините ако беше на някоя друга мама/, та иде ми да изкрещя с цяло гърло "ИСКАМ В ИТАЛИЯЯЯЯЯЯ, МРАЗЯ Я ХОЛАНДИЯ".

# 92
  • гр.Гоце Делчев
sqq при нас първоначалните прстъпи бяха,че за 1-2 минути заставаше на едно място и не можеше  да ти отговори,но те чува и разбира.Случваше и се  1-2 пъти да се изпуска.След започване на лечението с Трилептал 3 години нямаше никакъв пристъп и сега пак се появиха 1 преди нова година,1 април и сега 2 в един и същи ден.В момента като получи пристъп той е за секунди даже може и да не разбереш ,че има пристъп ако не разговаряш с нея.В момента на пристъпа ти отговаря,но все едно заеква.А това с изтръпването на лицето и ръката се случва за пръв път.Така ,че възможно е да се видоизменят иначе не мога да си го обясня.Дано при вас пристъпите да не се повтарят повече.Танита съжалявам ,че и при вас нещата те са много розови ,дано малката се пооправи по-бързо от настинката. Hug Hug Hug

# 93
  • София
Здравейте. Миналата седмица бях в Свети Наум. Правиха ми ЕЕГ и се установи възбудно огнище вдясно и пароксизми по време на хипервентилация. Увеличиха ми дозата на Неуротопа на 1200 мг. Вижда ми се много, но серумното ниво беше ниско - само 22, а казаха, че трябва да е 30. През октомври искат пак да отида, за да се опитат да включат второ лекарство. То при мен това са си направо "опити", тъй като съм алергична към доста лекарства. Но все пак се надявам, че ще се намери някое подходящо.
Последния ми пристъп беше в началото на юни и се бях отчаяла, но вече започвам да се обнадеждавам, че имам шансове за пълно излекуване (както и всички боледуващи от това заболяване). Само трябва да се улучат точните лекарства и дози, много търпение и спазване на подходящ режим. Simple Smile
Поздрави на всички и да се чуват само хубави новини вбъдеще! Simple Smile

# 94
tanita, аз специално питах в неврологията в Св. Наум дали има някакво забавяне в развитието от синактен , но доц. Димова беше категорична - никакво забавяне и никакво рушене на нервни клетки нямало да има, това ставало само и единствено по време на пристъп. Ние успяхме да се сдобием с този синактен, но сега не мога да намеря мед. сестра, за да му го бие, искам да е близо  до нас, питах една, но тя ми отказа, защото Боби е много малък. Дано при вас всичко да се развива по- добре за напред, за да не се притесняваш. ? Желаем ви здраве и успех  bouquet
PS. :Сега ще се обаждам на друга сестра, дано се съгласи и да го започнем от утре , че времето си минава.

# 95
Здравейте. Veronika* при нас също се получи алергия от първоначалното лекарство - нуеротопа, при всеки е различно. Сега пием депакин и ривотрил. Днес ходих за зелената рецепта на ривотрила от личния лекар. Но утре ще купувам лекарството. Самата рецепта е валидна седем дни.

# 96
еленита, ако не е тайна от къде се снабди със синактен? Може и на лични да ми пишеш. Аз не съм много наясно, но при Уест почти всички са минали през него, а на нас не ни го препоръчват, въпреки че ни е лошо ЕЕГ-то. Та искам да съм подготвена ако ни го предпишат. То май на последното ЕЕГ почти нямало хипсаритмия, та може и да не сме точно с Уест, ама нищо не ми казаха .... само ни добавиха ривотрила. Записали са ни за 15-ти юли пак за влизане, но още се чудя какво да правя. Ти последно в Свети Наум ли се спря?

# 97
Момичета много съжалявам че се получава така при вас,търпение милички sgg при нас пристъпите се видеоизмениха първоначално бяха само очите с ръчичките,после с изтласкване на тялото ръчички и крачета и главата с очите премигваше и устата я правеше като риба,абе беше нещо кошмарно имало е случай по 17 гърча на денпо 2-3 минути през това време постоянно сменяхме лекарства,и накрая когато вече сменихме и улучихме лекарствата конвулекс,топамакс и радедорм почнаха да намаляват пристъпите и  правеше ги за секунди и само с премигване на очичките и накрая слава богу спряха.Тедка съжалявам за лошото еег,дано всичко се нареди при вас.Танита и на мен ми се случвала същата ситуация като ти дойде проблемите на главата,всички лоши неща накуп се случват кураж и стискай зъби миличка всичко ще се оправи.Пепи дано това са последните два пристъпа,абе майчета пожелавам ви един ден нещата да се наредят и всичко да остане зад гърба ви. Hug

# 98
  • София
Утре със синът ми отиваме в СВ.Наум .Приготвям се за голямо чакане, защото утре е и главната визитация.Ако има някой , който утре ще ходи там да ми пише , ще се радвам да се запознаем.Дано и времето да се пооправи, че ако продължава така да вали децата, ще луднат в коридора на отделението. Praynig
Танита Hug Hug Hug

# 99
Крисики успех утре мила на визитацията дано се върнеш с добри новини. Hug

# 100
За протокол при  Ривотрила, спомена представителя ни за Шумен ,когато бяхме в София ,на него са му поискали в аптеката! #Crazy

Желая на всички през новата седмица проблемите ни да се поуспокоят и да се разпишем с добри новини! Hug Heart Eyes

# 101
Благодаря момичета, че сте съпричастни  Hug
 krisiki , успех утре на прегледа, целувки на Марти  Heart Eyes  
 iva i и ние ще ходим в "Св Наум" на 15-ти юли, може да се видим там.
еленита, дано скоро да намерите сестра, която да ви поставя синактена. Аз водя Ели в болницата при личната лекарка и там й бият инжекциите, ако сестрата отсъства, винаги има някоя дежурна. Та за това се налага да изхвърляме остатъка от ампулите, това го пише изрично и в епикризата, за по-голяма сигурност. Резервния ми вариант е, че съседката ми е мед. сестра и никога няма да откаже. А колкото за това дали Синактена ни действа по този начин, вярно, има редица странични ефекти, но си мисля, че от приемането на всички тези лекарства накуп се получава така - тя е като дрогирана, мускулатурата много й отслабна, погледа й е блуждаещ и т.н. Всъщност всички странични ефекти /нежелани реакции/ на лекарствата са описани в листовките и за това си правя тези изводи.  
Емче  Hug, скоро ще те потърся на скайпа.

# 102
krisiki, и от мене успех, дано имате хубави резултати, всяка една от нас знае какво е да чака докато излезнат резултатите, успешна седмица  Hug Hug Hug

# 103
tanita, май няма много - много да се чудя, ами ще потвърдя за 15-ти за приемане, така че ако се видим ще се радвам много.

# 104
Танита от постоянното пребиваване в педиатрията съм виждала как реагират деца на които бият синактен,пример ти давам Кевин на  кеви-гери детенцето постоянно беше унесено и спеше,Гергана едвам го хранеше той също беше унесен и много кротичак гласчето не му се чуваше но резултата беше положителен и спряха им гърчовете,имаше друго детенце Мони на Лора от Плевен то беше другата крайност постоянно мрънкаше,плачеше майката се беше побъркала 10 дена ден и нощ детенцето плачеше това им беше трети курс с синактен и пак не им помогна още детенцето прави гърчове.Затова да не те плаши това отпускане после ще се нормализира,само да има оправяне и да спрът пустите гърчове.Успех Hug

Общи условия

Активация на акаунт