Епилепсия-тема 8

• 47 893
  • 626
  •   1
Отговори
# 75
привет, дружки по съдба Hug
сядам за малко да ви драсна кво става покрай нас, а по-късно ще чета Rolling Eyes

снощи късно се върнахме от Сф... с лоши новини.
ЕЕГто ни е лошо, с 2 огнища.
бяхме на кортикостероиден курс с Урбазон- 5 дни на системи, а сега ще пием Преднизолон на хапчета, постепенно намалявайки дозата.
освен системите, ни добавиха и Ривотрил... та сега сме на Конвулекс, Кепра, Ривотрил и Преднизолон Cry ooooh!
надявам се да успеем да направим след седмица-две ново ЕЕГ и да видим дали има резултат от новото лечение. Rolling Eyes

исках да ви попитам, колко струва Ривотрила и поема ли нещо НЗОК? разбрах, че се изписва със зелена рецепта... с какво е по-различна тя, от др рецепти? пак ли всеки месец се изписва и заверява ли се в НЗОК? минава ли се комисия? newsm78

# 76
Здравей Тедка Hug
съжалявам за резултатите,ние сме с теб и бебка,и всичко ще се пооправи
Ривотрила не е скъп около 8,50лв,зелената рецепта се взима от Личния лекар и до 7дни(ако не се лъжа)се взима от аптеката
тук в темата някой мами писаха,че радедорма е същотото като ривотрила ,но е вносно и по-добро
ако има кой да ти го купи от Румъния ще е добре,тъй като вноса за България е спрян
Зелената рецепта е рецепта за определени лекарства

# 77
  • гр.Гоце Делчев
Тедка съжалявам за лошите новини стискам палци новото лечение да даде по-добри резултати. Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 20:01 от pepi1963

# 78
Тедка мила много съжалявам. Надявам се че всичко ще се оправи Hug Hug Hug
МИРО И ПОЛИ вноса на Ривотрил ли е спрян и от кога  newsm78

# 79
благодаря за подкрепата, момичета Hug
доста нерви изхабих в болницата и по пътя Бс-Сф-Бс ooooh!
днес цял ден релаксирам и чистя Simple Smile да вляза в ритъм, че иначе ще лудна...

забравих да ви кажа, че се срещнахме с plamak в Св.Наум.... но незнам кога ще ги изписват... Rolling Eyes

МИРО И ПОЛИ вноса на Ривотрил ли е спрян и от кога  newsm78[/color]

аз доколкото разбрах, вноса на Радедорма е спрян.

за съжаление нямам близки в Румъния или дунавските градове, но ако нашата невроложка каже, че наистина е по-добро от Ривотрила, ще намерим начин да се снабдим. Crossing Arms

# 80
Тед,вноса на Радедорм е спрян

# 81
  • София
Тедка  Ривотрил - 50 таблетки от 0.5мг. скоро  купих  на цена 5.40лв. На нас Божинава ни изписа зелената рецепта и с нея от първата аптека, която го имаше без проблем го купих.

# 82
Да внеса малко разяснение: От 1ви юни РИВОТРИЛА за епилепсия е със протокол и напълно се поема от здравна каса!
Това трябва да го знае всеки невролог ,работещ със здравна каса!

# 83
Да внеса малко разяснение: От 1ви юни РИВОТРИЛА за епилепсия е със протокол и напълно се поема от здравна каса!

ми хубаво Ванче, ама явно Славкова от Св.Наум е пропуснала този факт. ooooh!
аман вече. за кво са те д-ри, като ние си се самоинформираме от интернет. половин д-ри станахме вече ooooh!

в понеделник ще питам тукашната ни невроложка да видим кво ще каже, каква рецепта и колко пари ще ми трябват за тоз Ривотрил. Tired

# 84
Тедка,а кой ви е диспансеризиращ лекар,той изписва протоколите!

# 85
Здравейте момичета,
ние също бяхме в Свети Наум, там се запознах лично с tedka*. При нас еег е същото както преди месец.Пием депакин, а сега също така ни добавят и ривотрил. Искам да благодаря на tedka* , която ми въздейства много положително.   bouquet

# 86
Здравейте, момичета! Сетих се, че имам ноотропил(пирацетам), една опаковка сироп, който не сме отваряли изобщо, защото казаха, че не е за нас, но ние вече го бяхме купили, та ако трябва на някой с радост го подарявам. Ако искате ми пишете тук или на лични. Това е за сега, чао!

# 87
Тед,вноса на Радедорм е спрян
извинявайте не съм разбрала  Embarassed Rolling Eyes
Ванче аз юни месец взех ривотрин 0,5мг и ме се даде без никакъв протокол, а директно със зелена рецепта и така и взех от аптеката  Thinking
След като си дадох документите за Кепра-та на чист български пишеше за ривотрила ,но не ми се изписа никакъв протокол, къде го пише това че вече с тези лекарства ще лудна. Приложение в ЗК им занесох като преди това невроложката ми кажа за първи път ми се иска такова нещо.
Ако ти не си следиш нещата си загинал тотално в бюрократщината #Cussing out #2gunfire

# 88
Тедка,а кой ви е диспансеризиращ лекар,той изписва протоколите!

тук в Бс, ни е д-р Петкова. мн съм доволна от нея, мн мила и разбрана е, винаги отговаря на е-мейлите ми, и най-хубавото е, 4е се консултира с доц.Божинова и доц.Димова....
снощи й писах пак мейл, и сега проверявам за отговор, та да знам утре на къде ще ме отвее вятъра. при личната доки или в НЗОК. ooooh!
зелената рецепта я дава личната доки, не диспансеризиращия ни лекар, нали? Thinking

Здравейте момичета,
ние също бяхме в Свети Наум, там се запознах лично с tedka*. При нас еег е същото както преди месец.Пием депакин, а сега също така ни добавят и ривотрил. Искам да благодаря на tedka* , която ми въздейства много положително.   bouquet
   Embarassed Blush Embarassed радвам се, че съм помогнала.  Hug  bouquet

След като си дадох документите за Кепра-та на чист български пишеше за ривотрила ,но не ми се изписа никакъв протокол, къде го пише това че вече с тези лекарства ще лудна. Приложение в ЗК им занесох като преди това невроложката ми кажа за първи път ми се иска такова нещо.
Ако ти не си следиш нещата си загинал тотално в бюрократщината #Cussing out #2gunfire[/color]
аман вече,наистина.
и ние взимаме Кепра. сега на 15.06. трябваше да вземем за 2рия месец.
утре ако трябва да ходя за протокол в НЗОК за Ривотрила, пак ще ми се разместят датите.
тъкмо ги направих на 15то число да взимам Конвулекс и Кепра, а сега зарад Ривотрила ще отиде на 30то сигурно чак. ooooh!

# 89
а Ривотрила не може ли да се закупи без протокол само със зелена рецепта  newsm78 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт