Епилепсия-тема 8

• 47 938
  • 626
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.Гоце Делчев
Крисики успех и от мен мила утре дано,след това се похвалиш с добри новини. Hug Hug HugДано тази седмица да пишем само добри новини,стига с тия лошотии.

# 106
krisiki, желая ви успех! Дано резултатите ви са добри!
tanita, ние също ще ходим в Св. Наум към средата на юли, ако ни дадат дата около 15 може да се видим. Там случайно се запознах с iva i ще се радвам ако се запозная и с теб. Дано имате по - малко странични ефекти от лекарствата и да ви подействат положителни скоро да се похвалите с добри резултати!

# 107
Здравейте, мами!
От мен една лоша новина - вчета едното бебе след лек удар направи гърч. Мислех си, че повече няма да се случва, ама не... Увеличихме дозата на конвулекса след консултация с единствената детска невроложка в Русе. Не знам дали от това, но днес беше много нервен, хленчещ, целия свят сякаш му беше крив Sad
И за капак - в нашето голямо село Русе вече няма апарат за ЕЕГ на малки деца Shocked. Моля за мнение - задължително ли е да направим ЕЕГ след гърча? (досегашните ни ЕЕГ-та, които сме правили около 10 дни след всеки гърч са ок).
Ванче, срещнах се с Анелия от АРДЕ. Чакам да ми се обади за теста с детската психоложка за нивото на развитие на бебетата. Мерси Grinning
поздрави на всички и да се похвалите с добри резултати от лечението:hug:

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 23:52 от galini

# 108
  • гр.Добрич
Здравейте мили майчета. Преди ви  следях редовно, но сега вниманието ми се насочи към други неща. Племеницата ми е с епилепсия от 12 години. След толкова години лутане накрая и сложиха диагноза Синдром на Ленокс Гасто. Наблюдаващ лекар и е Димова в Св. Наум. Пила е какво ли не за тези години, но като цяло е много изоставаща и умствено, а и физически се поизкриви. По Коледа бяха в София пак за прегледи и техен роднина, който е неврохирург във Франция им предложи да се консултират с лекари от Св. Иван Рилски. Там им обяснили, че се прави някаква операция чрез която се отстранявал някаква връзка от 3см, която свързвала двете полукълба. Това намалявало много пристъпите и тази операция имала голяма успеваемост. Другия вариянт бил с някаква машинка, която се поставяла в глават, но при нея не било процентите били по-малки. Отдлено тази машинка била мнго скъпа и държавата рядко я поемала.
Някой правил ли е или чувал за тези операции? Семейството на сестра ми са вече в болницата. Утре ще правят ЯМР и може би в четвъртък ще направят операцията. Искаше ми се да науча нещо повече, така че всяка помощ, ще ми е полезна.
Благодаря ви, за вниманието.

# 109
Спинки ,тази машинка се нарича Вагусов стимулатор!
Постявя се излкючително рядко при много тежки случаи.
До колкото съм запозната разрешени в БГ са само 1или 2 пъти в годината да се поставят!
Дано да се включи една от майките ,мисля ,че на нейния син бяха слагали ,но тя само чете и рядко пише! Peace
Извинявам се за краткото инфо ,но тръгвам за работа!

# 110
Spinki, нищо не знам за тези операции, само съм чувала. Но синът ми е с клапа, поставяна в Иван Рилски. Само искам да ти кажа, че ако има някъде да се направи това, то е там. Най - добрите доктори и персонал изобщо. Все пак кажи че ми е интересно кой ще оперира? Професора ли?

# 111
здравейте ,мами.вече 2 пъти виждам обява във вестник,която гласи следното:съвременни методи побеждават епилепсията."става въпрос за мед.център"кортекс"пеше ,че разполагат с най-модерна апаратура.влязох им в сайта и видях най-различни методики ,които за съжаление на мен не ми говорят нищо.някоя мама има ли представа от това?ние сме все още с неизяснена диагноза и еег-та са чисти и скенера добър,но ни трябва ямр.това ,което предлагат те като диагностика може ли да ни спести ямр?www.kortex-bg.com

# 112
Много сте писали бе Хора!!!!Аз два дни да не си провиря пощата и колко много сте изписали!!Съжелявам за всички дечица които сасе поразболяли,но дано се пооправят.Мойта дъщеря например след всяко разболяване ми сарвира по нещо гадно.Я пристъпите се увеличават, я нови се появяват.Като че ли химията в тялото й  се променя със всяко заболяване.Ето и сега наскоро прекара нещо и хайдеее нови пристъпи.Че не можем и да ги овладеем.Сменихме конвулекса с трилептал,но радоста ни бе за кратко.Д-р Христова предложи да вдигнем дозите отново ама не стана номера.Влоши се.За Синактена отново да кажа,че в Турция се намира във всяка аптека.Трябва само обикновена рецепта от наш лекар за дозата и пари.Аз предпочитам да слагам Синактен в болница и под лекарско наблюдение.Защото всеки ден се мери кръвното но детето(синактена задържа течностите май).Също се следи и на два дена кръвната захар.При нас страничиния ефект беше страхотен апетит.Е той след лечението се губи де!Лошото на Синактена е,че срива имунитета тотално докато се слага.За това по-малко контакти,даже никакви със станични хора,че ние си изпатихме!!от мен толкова за сега.Ако имаме нещо интересно отново ще се включа.  bouquet

# 113
  • гр.Гоце Делчев
Галини съжалявам ,че бебенцето е направило гърч искаше ми се поне тая седмица да пишем хубави неща,но както е тръгнало сигурно тоя месец така ще ни върви.Диневата ами ти като се включваш рядко ние не спим.Ренатадео като има такава апаратура как не сме разбрали досега да не е поредната лъжа.майчета някой от вас знае ли дали д-р Христов в детска неврология в Пловдив е добър специалист ,защото моята племенничка ми го препоръча да го чуя какво ще каже като второ мнение и без това дъщеря ми скоро ще ходи там на гости.

# 114
  • Ямбол
майчета някой от вас знае ли дали д-р Христов в детска неврология в Пловдив е добър специалист ,защото моята племенничка ми го препоръча да го чуя какво ще каже като второ мнение и без това дъщеря ми скоро ще ходи там на гости.
Д-р Пачева в детската неврология в Пловдив е много добър специалист. Ако решиш, ще ти дам мобилния й  Peace

# 115
За синактена искам да кажа, че го открихме в Румъния, след обстойно търсене в Гърция. Там не трябва и рецепта, само бройката , а и цената е около 4лв ампулата, пък и Букурещ не е кой знае колко далеч, особено за  хората от Русе Wink. Само за наблюдението малко се притеснявам, защото от Св. Наум само ни дадоха схема и ни казаха да започнем вкъщи, защото сме изчерпали 2 клинични пътеки за един месец и трябвало да минат няколко дни да се натрупа в организма и тогава да ни проследят. Не зная дали да не отида при личната да му измери поне кръвното Thinking, от вчера го инжектираме и не е спрял да мрънка и да си дърпа ушите - нещо го тормозят, добре че през нощта рядко се буди, но през деня е раздразнителен, дано бързо отминат тези реакции и да подейства положително. Това е за сега от нас, желаем ви здраве!

# 116
... не е спрял да мрънка и да си дърпа ушите - нещо го тормозят,...
Моля за пояснение - за какво е признак дърпането на ушите? Случва се моите бебета да го правят и се зачудих newsm78. Мерси Hug
И нали си знаете - всички болни да се оправят! Grinning

# 117
  • гр.Добрич
Момичета, благодаря за отговприте. За сега незнам подробности за оперативния екип. МИсля, че Минкин ги е приел и той ще участва в операцията. Когато разбера нещо повече, ще споделя с вас.

# 118
  Здравейте,  бях  регистрирана  но по стечение на обстоятелствата  не съм влизала отдавна.
 В момента съм на работа и бързам с  молбата си   за   координати на д-р  Румяна  Йорданова  - невролог   от Варна . При  нея  правим  ЕЕГ  , но   май се е преместила    беше в ДКЦ - 4   Цар Освободител  100   кабинет 127 . Предстои  ни пътуване  за  прегледа.
   Извинявам се ,че не мога да дам по вече инфо , но си " откраднах  "  няколко  странични минутки. Благодаря ви предварително за помощта. 

# 119
kovom1,централата на новия медицински център ,където се премести д-р Румяна Йорданова е
919 935
Намира се в двора на окръжна болница,води се на ул. ,,Илинден"

След консултацията с невролога ни ,на 02.07 сме на ЕЕГ и след това промяна на терапията! Sad

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 13:09 от Vanq 66

Общи условия

Активация на акаунт