Ремонтиран ли е парка в вашият район??

• 11 939
  • 265
  •   1
Отговори
# 180
Аз,тези дни чеотх,че имаше някакви чатове с кметове от СО,не можах да се включа за съжаление в дискусията,имах много неща да ги попитам но.... сега видях че са пуснали някакъв блог мисля там да ги попитам,защото има доста места които,ако се оправят малко може да станат доста добри места за децки игри.Даже четох че ще отговарят за децките ясли и градини.

# 181
в във крайна сметка кои носи отговорност и грижа за парковете и градинките ? Всъщност кои прибира парите за подръжката им ?

# 182
Със сигурност отговорност носи,общината и районния кмет.

# 183
Със сигурност отговорност носи,общината и районния кмет.

Peace Peace Носят ама не им е зор,че децата няма къде да играят.Из парка се разхождат крави и овце не деца.
Пък за Видин да не говорим,че няма нито една площадка като хората.Макар,че не за всичко е виновна общината.Кой мислите чупи люлките?Изпонапили се тинейджъри.

# 184
За тийнейджърите е така. Онзи ден един дядо пребоядисваше новите пейките до новоизградената катерушка. Внучето му подскачаше около него:
- Дядо, тя й пързалката е надраскана  Peace
Дядото на шега, но с болка отговори:
- Ще боядисаме и нея дядо...

Това е - колкото и да се старае общината - едни градят, други чупят. Не сме се научили да ценим труда на другите и да пазим това, което имаме и ни служи. Тези тийнейджъри скоро ще станат родители и ще се ядосват защо няма една свястна площадка да се изведат децата...

# 185
  • край голямата локва
То да бяха само тинейджърите.  Tired При нас направиха нова площадка- люлки, катерушки, фитнес уреди, пейки и между тях кошчета. А мамите, бабите и другите придружаващи чоплят семки на земята, хвърлят фасове.  ooooh! Щях да пиша, че я освиниха за по-  малко от месец, но всъщност не е така. Виждала съм кочини и не е редно да обиждам животните,  по- чисти са. А като направиш забележка от устата им се излива същинска помия. И това от хора които водят там собствените си деца, пък после тинейджърите рушели. Ами това виждат децата- да се руши и то безнаказано. 

# 186
  • София
Надявам се не е проблем, че повдигам стара тема.
Възмутена съм от състоянието на парка до стадион Славия Shocked Живея в Павлово и тук няма нито една градинка, да не говорим парк, мъка ми е да гледам майките с количките да висят прави в двора на едно училище... Този парк ни е горе-долу близо, но е в окаяно състояние. Има остатъци от детски съоръжения, обрасли във висока трева - като порасне синът ми още ще го водя да му ги покажа като забележителност, аз от моето детство не помня такива Shocked Rolling Eyes Пейки, алеи, състояние на растителността - под всякаква критика. Много ме стана яд, защото иначе паркът е много хубав, голям. При тази липса на градинки наоколо  #2gunfire
Звъннах в Столичен инспекторат, те само строителни отпадъци събирали - казах им за една купчинка почти до детската градина в края на парка, ама дали са ги събрали...
Май имало нещо със собствеността на парка, да бил на клуб Славия, някой знае ли нещо?

Аз също живея в Павлово и е факт, че нямаме нито една нормална градинка, най-близкият парк ни е Южния и е абсурдно да се стигне до там пеш, зад блоковете има няколко площадки, на които няма нищо, едно що годе хубаво баскетболно игрище за големите, някоя друга опасна пързалка от детството на бабите на децата сигурно и това е, в двора на въпросното училище има една бебешка пързалка (сигурно поставена от родители, не си го обяснявам по друг начин) и поне могат да потичат на воля децата, ако не друго, имаме и една малко по-нормална площадка, на която има пързалка и пясъчник, но няма люлки, за да си полюлея детето ходя половин час до бул. Бъкстон и Т. Каблешков, а ако искам да си поиграе с повечко деца в нормална и поддържана градинка, ходя чак до 20та поликлиника, която ми е на 40-50 минути...а за парка до Стадион Славия не ми се и помисля, имам леля в кв. Славия, която си разхождаше кучето там от много отдавна и за тях това си беше кучешката градинка, само кучета и това е, никога не бих завела детето си там при това положение...

# 187
Ние сме до Южният парк.
Парка е хубав и го чистят , но не могат да смогнат на боклуците, които хвърлят посетители .
Масово хората смятат, че някой друг им е длъжен да чисти след тях.
В някои много красиви, закътани полянки в парка просто ми става мъчно , като видя че някой си е зарязал бутилките от бира, там няма кой да мине да чисти...
Мисля си, че само глоби могат да променят мисленето на голяма част от народонаселението ни.
Включително кучешките произведения, надявам се чрез глоби да научат стопаните да си чистят след кучетата...

# 188
Миналата година обновиха Северния парк в Надежда. Вече е доста оживен, има нови пързалки, катерушки, пясъчници. Близо ни е и сме редовни посетители.

# 189
Малко встрани от парковете, но пряко свързано с облагородяването на междублоковите пространства:
http://sofia.dir.bg/2010/04/16/news6220808.html

# 190
да отбележа само че парка в банкя става във все по добро състояние Simple Smile)). вчера четох че ще гласуват нови глоби за кучета ,замърсяване и тнтнт.
глоби има но инспектори които да ги налагат няма. явно общината просто не иска да си събере парите от нарушителите

# 191
Остава по-малко от час  ku-ku ,

за да се определят окончатлно местата за площадките на БЕЛЛА:

Битката в Пловдив е ожесточена  Laughing Ако имате желание, подкрепете ни, гласувайки за бул. Вапцаров и Никола Карев тук :

http://mestazaigra.bg/register

Hug

# 192
  • На дивана, под юргана
да отбележа само че парка в банкя става във все по добро състояние Simple Smile)). вчера четох че ще гласуват нови глоби за кучета ,замърсяване и тнтнт.
глоби има но инспектори които да ги налагат няма. явно общината просто не иска да си събере парите от нарушителите

Ето как се справят хората с кучетата: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1233975    Grinning

# 193
в софия вече почнаха проверки по парковете. има дори няколко санкционирани. Но да видим до кога ще продължи и наистина ли ще сложат нещата в ред Simple Smile

# 194
Какъв мейл, какв иписма? Говорим за чистотата и поддържането на парковете, а не кой какво и как прави така, щото да подръчква общината. Ми не са чисти парковете ни, не са поддържани, не са приветливи в по-голямата си част.

Е как Заимов не е поддържан, като всяка сутрин с очите си виждам бригадите, които събират боклуци, метат, плевят, подрязват храсти и косят трева? Това, че към 4-5 часа вече е мръсно, не е грешка на общината, а на хората, които не пазят чисто и смятат, че трябва да има мобилни бригади, които да ходят след тях. И това го наблюдавам 5 години, откакто живея в района. За другите паркове не мога да кажа как се поддържат. А след като си говорим какво не ни харесва, можем и да поддръчкваме, защото от мрънкане и нищоправене сме стигнали до тук.

аз явно на луната живея, щото миналата съб-нед като ходихме в Заимов (ние всяка съб-нед ходим там), ми направи за сетен път впечатление колко е неподдържано, цветните алеи са толкова затревени, че само тук-таме се подава по някоя теменужка... в горната част откъм Дървеното площадката със съоръженията е ужасна, меката настилка така смърди като я напече слънцето, че винаги си тръгваме с главоболие, то може и от хората да е, които се блъскат да влезнат, за да ползват общо 5-те съоръжения... дървената площадка по средата на парка е цялата изпочупена и неизползваема, в пясъчника редовно има кучешки изпражнения... миналата събота голяма част от оградата й беше съборена... площадката към кукления театър е толко мижава с двете нови съоръжения (нови-нови - от 1 година сигурно са там вече), че няма повече накъде... а дървените катерушки долу при Сфумато са си все така разбити като от едно време...  да не говорим, че в Заимов по крайната алея, ако тръгнеш да се разхождаш, не тротоара съвсем откъм Мадрид, а успоредната на него първа алея, ми те са я обърнали на улица - зареждат си заведенията по нея, даже пибипкат, нервничат...  но аз явно някой друг Заимов гледам, ако има друг паралелен такъв, кажете ми да не си губя времето в този, неподдържания...

Общи условия

Активация на акаунт