С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 138
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
моята кеш бек е на БоА и е пак на 1% без лимити някакви и нямам год такса!!!

започнах като ко на чекинг акаунт на гаджето (нямах дори ссн, според мен служителят пооплеска тогава процедурата в наша полза), после като ко на първата му кредитна карта, за да стои стара карта и в моята кредитна история, след 3-4 мес заваляха офертите/нонсекюърд. имам Виза, Мастър, АЕкспрес, заем за кола и мортгидж + джойнт акаунтс и да, никога не товаря повече от 25-30% от лимита, плащаме сметки религиозно редовно и не изплащам 100% (полезно е да се поддържа мин баланс, това според проф от класа по перс финанси + файко.ком, ако не се лъжа на прима виста)

лени, във файко формулата участват закъсненията по плащания...

# 136
лени, във файко формулата участват закъсненията по плащания...

тц, това не е отговор на моя въпрос.
Неплащане на ютилити сметки отива в репорта и файко скора само ако стигне до колекшън ейджънси.
Моят въпрос е: с какво просто имането на ютилити сметка помага на кредит скора, след като те дори не са показани в репорта?

(полезно е да се поддържа мин баланс, това според проф от класа по перс финанси + файко.ком, ако не се лъжа на прима виста)
полезно е само за банките, които прибират лихвата  Rolling Eyes
също така съм чувала че не било хубаво да имаш карта, която не ползваш
и да подаваш често за нови карти и да затваряш други...

това, което мисля, че има фундаментален ефект
1. дължината на историята
2. баланса дължимо спрямо тоталния кредит от всички карти
3. неналичие на черни петна като колекшън или банкрут

всичко друго е мижи да те лажем  Peace

това, което Кюбит казва - за добавяне като секондари холдър към карта на човек с добра история много помага междувпрочем. Кюбит, ако не си съобразила вече, аз на твое място бих добавила брат си на картата с най висок кредит лимит и най -нисък месечен баланс.

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 14:03 от Лeни

# 137
И аз съм добавена към всички карти още от преди да дойда и знам, че помага  Peace  Ама в случая на Титина едва ли ще свърши работа.

# 138
  • Boston, MA
Да, и аз брат ми съм добавила.

...също така съм чувала че не било хубаво да имаш карта, която не ползваш
и да подаваш често за нови карти и да затваряш други...
на базата на моя опит, обратен на горното - ноу ефект върху скора!

всичко друго е мижи да те лажем  Peace
...

Също при мен 1, 2. 3 и преди едно.

Нова тема - да водя хлапето уикенда на Ъп 3Д - как става това в обикновено кино? просто ти дават очила ли? Някой ходил ли е?

# 139
Бубка там ви дават очилата.Водихме децата преди две седмици да  гледат филма. Simple Smile

# 140
  • Boston, MA
Идеално. Мерси, Пети!

# 141

Бих добавила и #4. Наличието на големи кредитни сметки от типа на недвижим имот и кола, по които да се правят редовни плащания. Моят личен опит показва, че това е особено важно за кредитните точки.

Не знам защо мислите, че сметките не се отчитат при кредит скора? Ние като гледахме последния път на мъжа ми имаше отбелязано още от като е бил студент, дето е забравил да си плати телефона ( не е дава на кълекшън ейджънси, закъснял е с 30 дни) преди 12 години.
 Аз нямам кредитна история, макар да плащам сметки и да съм ко-оунър на сметката от сума време. Миналата година ми отказаха да ми издадат кредитна карта, за сметка, на която съм съсобственик. Просто беше смешно...ама това е положението. Аз много се бях ядосала, но от БоФА са така. Та, по живо по здраво ще си дочакам на 34 години да изляза на пазара на труда росна прясна и тогава да почна да събирам за соушъл секюрити и кредитна история. Перфектно, нали?  Laughing

# 142
Ние бяхме към картата на свекърва ни(докато мъжа ми беша студент), но когато купувахме къщата казаха,че това не е достатъчно и скора ни беше по-нисък, в резултат трудно ни дадоха заем и за по-малко пари. Това 2007, точно преди краш на хаус маркет. За това се навихме да имаме наша.

За КК с милите, само на Саутуест(летят само доместик) има смисъл, за другите, ако летиш много. Ние за 2години сме имали вече няколко безплатни билети със Саутуест, особено когато наема можеше да се плаща с КК. Също като отвориш карта ти дават 8 кредита, които са половин билет.Освен, че ти дават кредит за похарчени $$, също и получаваш кредит за всеки полет, наета кола/хотел чрез тях. Всеки си знае, де. За нас е важно, защото често пътуваме до WA и безплатен билет е винаги добре дошъл Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 19:23 от benson10

# 143
Ние и двамата в началото се отнесохме доста безотговорно, защото не осъзнавахме колко е важно да имаш кредитна история. Бързо се поправихме де...

Всяка седмица идват оферти от разни банки за кк. Ама аз не виждам смисъл да имам 5 кк... Греша ли? В момента имаме по една на всеки на името и сме ко-аунъри с другия.

Мили и прочие не съм ползвала още, но на АмЕкс опциите за реуардс много ми харесват. Особено %-ите, които ми дават обратно от шопинг.
Мисля си, че тия точки/мили, които се събират е най-хубаво да не са обвързани с определен тип изразходване (примерно билет), а да можеш да си избираш за какво да ги изхарчиш. Нашите кк са такива.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 23:17 от Кюбит

# 144
определено големи сметки като къща и при редовно плащане увеличават скор, но например въпреки, че редовно плащаме студенсткия заем на мъжа ми, за това, че го има се отчита като минус.
-----------
размера на заплатата също се гледа, когато се определя лимита за КК

# 145
Аз имам три. Виза, Мастер и АМЕХ. Визата си ми е от БоА и е най- първата линия. Мастер е с риуордс, а АМЕХ с кешбак.
Това, което е описала Кюбит ми помогна и на мен. Плащам веднага щом получа била, до дупка и не превишавам 50%.
Само не разбрах защо АМЕХ ми смъкана драстично лимита, но явно не само на мен. Отговора беше, че са консервативни и с оглед кризата, политиката е за всички. Лошото беше, че не ме предупредиха. Картата беше за хх000, а те я намалиха на х000. Аз бях харчила известна сума, която беше далеч по 50%, но в този месец я намалиха и се получи, че съм над 50%.
Имам чувството, че в момента са много малко хората с кредит. Особено закъсалите с хаус пеймънти. Беше брутално.

# 146
определено големи сметки като къща и при редовно плащане увеличават скор, но например въпреки, че редовно плащаме студенсткия заем на мъжа ми, за това, че го има се отчита като минус.

Бенси, ама ти говориш за студентски заем, аз за кола и къща, мисля че не ги водят в еднаква категория, ако не се лъжа.  newsm78

# 147

Бенси, ама ти говориш за студентски заем, аз за кола и къща, мисля че не ги водят в еднаква категория, ако не се лъжа.  newsm78

така, де тандурка, заеми за къща и кола помагат(това писах за къщата), студентските са срещу теб Simple Smile..та има значение и какъв заем се плаща.. със студентския  за 20 г и отделно за къщата, ще видим нов заем на кукув ден( не ни и трябва, де).

# 148
Първата ми кредитна карта беше някаква студентска промоция на Associates и досега си я имам. Беше 5% кешбак, после ги купиха Сити и сега са 3%, ама 3, 3, кой ти ги дава  Mr. Green. Другата, която ползвам е Американ Експрес с кешбак на Костко. Американ експрес не чарджват такси за транзакции с други валути, та си я нося из Европата за всеки случай. Брат ми и мъжа ми и двамата бяха authorized users на моите карти в началото и като че ли помогна. Имах 3-4 карти от студентските ми години, които съм отваряла заради 0% интро рейт и които си седяха изплатени в шкафа 4 години - тях всичките ги затвориха последните 6 месеца. Но кредитен лимит на карта, която ползвам не са ми намалявали  Thinking. Такса за привилегията да ползвам кредитна карта не плащам  Naughty. Лихва на сметка, която мога да изплатя също не плащам Naughty. Файко скора последно ни беше малко над 750.

# 149
.рекох да споделя опит,ния ми е експеримент номер 1 и си мислех че веднъж научила сме ок,не би,оказава се че си иска проверки едва ли не ежеседмични,бре как се очудих че е забравила да пише Laughing
*
Иска си, затова и учителите си дават указанията какво да се прави през лятото, за да не се губи форма - независимо дали става дума за американското, руското или българското училище. Уважаваните от мене учители го правят. Ако погледнеш някои от ученическите теми в "нашите деца", ще видиш същото нещо.
Няколко задачи на ден и 10-15 минути четене + писане са може би достатъчни, ще ти отнеме най-много половин час, ако си супер съвестна.
На нашите деца всяко лято купуваме от книжарницата едни дебели учебни тетрадки, които са като практика за следващия клас. Не си спомням поредиците, но мисля, че знаеш за какво говоря. Из интернет има тонове за разпечатване, но като е на едно място, в една книга, на тях им харесва много повече и изобщо не е необходимо да им се изисква каквото и да било, интересно им е и се увличат.
Не се притеснявай, излишно е.

Общи условия

Активация на акаунт