С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 078
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Хиър, да не е паралигъл този 4овек от първа страница?

Аз даже не знаех, 4е взимат отпе4атъци ooooh! Преди няколко седмици давахме за друго и беше супер бързо, дано и на летищата продължават да са такива оправни, както Хиър е писала.

Вики, ох, смяла съм се с глас на сладката Елла Heart Eyes
И аз с такъв размер лаптоп се сдобих преди няколко месеца и е супер удобен, но нямам 4(буквата) поне на моя.
Фадърс дай у дома мина с карти4ки, спестяваме пари за ваканцията.

Анет, успех с намирането на градина, тази с екстрите зву4и 4удесно.

Въпрос4е -тези бейбиситъри лайснати ли са, 4рез фирма ли се намират или са на свободна практика?. мерси

Въпрос#2- ОСД наследствено ли е?

# 211
Някой от вас има ли exercise bike у дома си и как го избирахте?

Бенс, не го знам точно какъв е, ophie знае. А за OCD Анет може много хубаво да ти отговори, то е в нейния фийлд.

# 212
# 213
МВК, тук за ОСД:
http://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive-compulsive_disorder

Хиър, мерси, ще 4акам Анет да се вклю4и.

При4ината поради, която питах дали 4овека е паралигъл, е защото като такъв не е арторайзд да практикуват law и по закон не могат да дават съвети...освен, ако не е 4арити Peace

# 214
Бенс имам Ч ,ето от него пиша сега ,що така нямаш Что ти ?! ,клавиатурата ми е сходна на тази на ПЦто .

Изгледах ....Traveling pants 2ра серия , ех че красив тоя остров Санторини...някой ден задължително ще отида.

# 215
А, не мога дори да стигна до форум, а вие дискутирате гледачки--и за мене актуална тема.

Бенсън,  за какви точно гледачки питаш? Ако е за тези, които идват в къщи, мога да споделя доста опит.  Търсила съм всякак, имала съм и много добри и лоши.  За търсене: питам други мами,  2 различни фирми, бюлетин бордове. Специално за фирмите, един от бенефитите е, че правят проверки на хората, а не семейството да губи време за това. Има и повече accountability защото жената, наета чрез фирма, не иска да получи негативен фийдбек. Но при гледачки, се убедих, че и много е на късмет.  Моят съвет е: ако имате някакви критерии, които са важни за вас, не правите компромиси с тях от самото начало. Всичко се спелува "на хартия"--от задължения до философски възприятия на родители.  

Не съм Анет, но доколкото знам, има наследствен компонент при ОCD, така както и при други псих. състояния. Но не означава, че ако един родител го има, ще се появи задължително у детето.  Дори да има генетичен компонент, той взаимодейства с други, като стрес в средата, етс.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 09:16 от Pixie

# 216
Benson и Лени

благодаря много за вашето инфо
ще проверя тези страници,

ако някой има адвокат по имиграциооно право , който все пак има опит с тези професии и такъв вид Green Cards
да пише, явно че в USA тези зелени карти и всички такси
ми заприличват лично на мен на една структурирана пирамидална схема, но както и да е...
т.е. всички от цял свят плаща на адвокати и на държавата такси, чака 5 годи, тези пари задвижват икономиката, а в БГ всички гледаме как да извадим парички и инвестираме в системата...

но както и да е ако такива са правилата трябва да се играят...  Thinking

# 217
Атти, аз на теб намигах и подбутвах с лакът... ъъъъъ.... на теб нещо .... не ти ли се гледа тодлър? Наблизо си ми и съм те одобрила Flutter

шегувам се естествено

Анет и моят син е така, а е номер 1, така че си е до характер май. (не са ли една зодия с вашето момче) Много трудно свиква с нови неща и нови места, затова толкова съм го замислила, как ще тръгне на англоговоряща градина на есен, като знае хай, бай, блу и грийн. Решила съм да плащам на сина на едни приятели да играе с него 1-2 седмично да свикне малко с езика.

# 218

Не мога да ти върна отговор, защото ти е изчерпан лимита за входящи съобщения. Изчисти си кутията.

# 219
Winner09, 5 години е пожелателен срок за чакане. Ей го на, ние подадохме 07, миналата година current date-a за разглеждане на петиции беше 05 и ние се зарадвахме, че ще чакаме още само 2 години, обаче тази година current date-a e 2003, което значи, че чакаме още поне 4 години от тази година нататък.
Това, което Бенсън е подчертала за категориите е много важно, не е важно какво образование имаш за определяне на категорията, а е важно какво образование изисква позицията, на която си назначен. Нас така ни прецакаха, защото мъжа ми е с магистър, но според ИНС за тази работа, на която го назначиха първоначално не се изисквало, и сега чакаме в категорията за бакалаври.  Confused Него го повишиха, но сега пък адвокатите не искат да подаваме наново, абе изобщо не си е работа.

# 220
Бенсън,не си спомяням дали е паралигъл,но огранизацията е БЕЗПЛАТНА(сигурно е чарити,не ги знам как се водят).На времето ми спестиха околко 1000 долара за поплъване на документи.Знам,дори в мое присъствие се консултираха с имиграцинен адвокат по моя проблем.

# 221
бенсън,казаното от Пикси е 100% истина,така е.Има голяма доза генетика,но няма закон по к ако аз го имам-ще се появи у децата със сигурност.Като цяло клинично проявено 1 заболяване в биолог.роднина ни е флаг  за генетична податливост и питаме повечко (майка с депресия-дете с невроза,например).
*
ок,приех аргумента за характера на домашен маугли Laughing..сякаш има надежда в последно време,но сега е на тема-ай хейт гърлс и ако няма момченце в парка пак рови с едни пръчки сам и гледа лошо Laughing

# 222
Tandoori

това е интересно....

Във Visa Buletin... нещо не схващам за какво става въпрос:

1/ За БГ отделно ли са нещата?
2/ "U" какво означава и ако сте в 3та категория или ние сме в трета категория , кога се разглеждат тези неща...
3/ Вие с каква виза стоите в САЩ в момента... т.е. ако отидем с H1B  единия от нас не може да работи, после чакаме 4 - 1- години за Зелена Карта....
4/ При нас изискването за работата не е кой знае какво особено... т.е. как от тези current dates разбират на кой да дадът виза и на кой да стои и чака-т.е. с прости думи казано, не ссъс сложни

# 223
Tandoori

това е интересно....

Във Visa Buletin... нещо не схващам за какво става въпрос:

1/ За БГ отделно ли са нещата?
2/ "U" какво означава и ако сте в 3та категория или ние сме в трета категория , кога се разглеждат тези неща...
3/ Вие с каква виза стоите в САЩ в момента... т.е. ако отидем с H1B  единия от нас не може да работи, после чакаме 4 - 1- години за Зелена Карта....
4/ При нас изискването за работата не е кой знае какво особено... т.е. как от тези current dates разбират на кой да дадът виза и на кой да стои и чака-т.е. с прости думи казано, не ссъс сложни

1/ БГ са в категория 'World' - грубо общо 14% от 40те хил за които говорех се падат на Китай и Индия, а останалите 86% се разпределят между света
2/ U = unavailable - когато тези 40хил визи свършат в рамките на една година (годината в случая е 1ви Окт 2008 до 30 Септ 2009) не 'раздават' повече зелени карти за тази година. На 1ви Окт 2009 ще започнат да 'раздават' от новите 40хил за следващата година.
3/ може единия да работи на H1, а другия на H4, но първият е обвързан с един работодател, а вторият не може да работи...
4/ в 3та категория, където ще сте вие, current не е било отдавна. Иначе при current би трябвало да разглеждат документите според датата на подаване (който първи е подал, той), но не винаги е точно така...

не искам да те обезкуражавам, но ако не се промени закона (виж поста на Бенсън за мед. сестрите), 5 години ще е най-благоприятният срок...

иначе страниците, които пуснах преди са на иммигр. адвокати  Peace

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 18:27 от Лeни

# 224
  • Boston, MA
Аз не по обсъжданите въпроси... Гледахме Up през уикенда, много ни хареса (и да, и аз поревах). Бащата го минахме с едни бели маратонки (без скъсани дънки) и някакъв въпросник от градината, на един от въпросите Дани беше отговорил, че баща му е висок 2 фута и тежи 4 паунда Mr. Green и обича да готви яйце (ед. ч.).  Mr. Green Много са ни смешни детскоградинските преживявания и нови лафове...

Общи условия

Активация на акаунт