С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 119
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • У дома
Clairette , много хубави снимки, ама то защото материала за снимка много качествен!!!!

# 91
 ooooh! леле много съм зле. По- горе говорех за Медикеар. Сори. Все ги бъркам. Отивам да го поправя.

# 92
благодарение на този сайт нищо с по-висок рейтинг от 0 не влиза в къщи. Намерих си няколко страхотни продукта с помощта на сайта и съм много доволна.

Клер, а каква паста за зъби ползваш?  newsm78 Според тоя сайт няма нито една с 0. Най-ниският рейтинг е 1. Моите (Tom's of Maine Spearmint w/ Propolis & Myrrh и Weleda Calendula) са 1. Още като ми го пусна на лична преди 2-3 месеца тоя сайт проверих.
Много продукти ги няма в тая база данни. Аз все още не съм подменила всичко в нас и май ще подменя само някои неща. Проблемът донякъде е, че не ги намирам рейтнатите с 0 продукти, които си избирам или ако ги намеря са все на различни сайтове... А аз не обичам да плащам по $7-10 на парче за доставка.  Rolling Eyes

За протокола да напиша - петната от кърма по тениските се изпраха отлично със Seven Generation прах (не течния) без предварителна обработка.

Baby, кажи на хирурга да прегледа офертите за Австралия, ако е готов да живее и работи "на село". В Сидни, Мелбърн, Пърт и други големи градове трябва да има чичо шеф на болница, за да си намери място. Ако няма проблем с малките населени места, тогава ще е много доволен. Наш близък приятел, хирург, е вече година и половина там със семейството си и са много щастливи.
Навсякъде в Европа "ще работи като кон и няма да му е мирна главата".
Изключвам опцията "много пари от пациентски подаръци". Ако той я консидерва, може и в България да иде, ако иска.
За медицинското оборудване тук в сравнение с останалия свят не знам подробности, но знам, че тук трудно се намира фМРИ 3 тесла за пациентски изследвания и ако намериш ти режат главата от коленете. В Германия е разбиращо се от само себе си всяка по-голяма болница да има поне един фМРИ 3 тесла. Ти по-добре можеш да кажеш дали е така.

# 93
Момичета много ви благодаря за милите думи, много ме трогнахте  Blush . Днес ми е някакъв супер еуфоричен ден, защото до вчера почти никой не знаеше, с изключение на присъстващите на сватбата( 4 човека  Laughing ) и родителите ни. И днес вече валят поздравления от всякъде  Crazy.
Juturna да чукам на дърво за сега добре ни се отразява семейния живот, то разлика никаква няма, а пък и когато той се обяснява за мен в 3-то лице продължава да ползва "май гърлфренд"  Laughing .

Много ме радват положителните отзиви, защото всичко сама съм си правила, при това в движение и в последния момент и никак не беше сигурно, че ще излезе нещо  ooooh! . Що нерви съм изхабила само аз си знам  Whistling . Ще се опитам да направя дългата история четаема, за тези, които пожелаха разказ.

Имахме около месец и половина да планираме всичко, като аз и понятие си нямах какво, къде и как. Нямаше и кой да питам защото през първия месец изобщо на никой не бяхме казали, защото не бяхме сигурни кога ще е клетвата. Както и да е, да не се отплесвам.
Роклята трябваше да е тази http://www.pleser.co.uk/Alan%20Hannah%20-%20Tattiana.jpg.jpg в същия цвят междувпрочем  Joy . Трябваше да я поръчам по интерент да я шият защото за времето, с което разполагах нямаше кой да я ушие тук на място. Не мога да ви опиша шока си когато отворих пакета и от там изскочи това оранжавикаво блещукащо недуразумение с цвете баш на пъпа. Тя пък взе, че ми лепна по размер. Пророних 2-3 сълзички и започнах да свиквам с цвета и вида...това докато не се прибра младоженеца, който заяви, цитирам : "Тази грозна рокля няма да я носиш! Връщаме я!"  hahaha ...просто много ме успокои. В крайна сметка не я върнахме, но ни дадоха 50% офф и той изведнъж започна много да я харесва  Laughing . Беше мисията невъзможна да намерим за него одежди в същия безумен цвят, затова го дюздисахме в бяло.
От там насетне всичко беше неясно и трябваше да се случи в последния момент. Реших да си правя сама букет, ринг-пилоу, декорации и т.н. Цветята ги купихме на път за Галвистън и ги возихме поне час и нещо в колата после трябваше да ги опазим 24 часа до сватбата. Букета го мислих и правих в движение, нямах възможност нищо да планирам защото не знаех като отида за цветя какво ще намеря ,а задачата беше още по-трудна заради цвета на роклята  ooooh!. Възглавничката за пръстени трябваше да е от стефанотис, но не можах да намеря, добре че видях тези маргаритки, така даже по-добре се получи  Thinking . Само декорацията за арката ми беше купена от преди това, но тюловете ги кроихме в самия ден  Crazy .
Та докато направя всичко беше станало 3 и половина, церемонията трябваше да почне в 4 и 20, а аз тепърва трябваше да взимам душ и да се приведа в някакъв вид. Плажа беше пълен с хора, а арката не я бяхме инсталирали защото нямаше къде, а и вятъра на брега е постоянен и много силен и не знаехме дали и колко ще издържи, та и тя остана за последния момент. Прическата, която си бях замислила нямаше как да стане заради вятъра. Поради тази причина часове преди събитието търчах до Уолмарт за диадеми и фиби, като до последно не знаех какво ще правя с косата си в този вятър  ooooh! . Имаше инфарктни моменти с арката, цяло чудо е, че успяхме да я закрепим ( в последния момент) . В резултат на всичко това към 4 часа аз все още бях по хавлия и с течаща коса, само се изсуших криво-ляво награбих някакви диадеми и фиби напосоки, гримирах се с каквото хванах в несесера...и така  Rolling Eyes   " Ду ит йорселф брайд" ми излезе малко през носа, но поне сама си направих всичко както исках, гостите снимаха...и така- сватба самоделка  Joy . Само за 2 неща се доверих на други хора- роклята и ноктите ми и и двете не станаха както трябваше  Joy , ама здраве да е  Grinning .

Кюбит
ползвам паста на Веледа с Ратания, мисля че е рейтната с 0 или 1  newsm78 не съм сигурна ,но при всички положения е по-добре от Том'с ъф мейн, които са ръгани с химични съединения. Намерила съм си страхотен шампоан с 0 рейтинг, както и фейс уош, ако се интересуваш ще ти дам линк  Peace . Иначе за паста може и домашна да се направи ако на човек му се занимава.

# 94
Клер и Кюбит, дайте линкс към продукти, от които сте доволни, че много скъпо удоволствието проба-грешка с тези органик чудеса.  Laughing

Клер, много сте готини и двамата. Толкова спонтанна сватба е най-доброто решение според мен, макар че пак сте си имали инфарктни моменти.  Laughing

Бубка, мерси за статията, много интересно и поучително.  Naughty

# 95
клеър...страхотни сте ,а ти си много хубава.Наистина сияете ,така да сте щастливи цял живот!Сега мога ли да ви пожелая едно малко и хубаво Клеърче! Wink
И ние така бяхме с нашата сватба ,кърпена.. кърпена ,самоделка отвсякъде но така е най-сладко. Wink

# 96
  • Чикаго / София
Clairette, суууупееер стееее! Такова удоволствие от разглеждане на снимки отдавна не бях изпитвала. Просто сияете, усмихнати, красиви, обичани! Такива да си останете винаги! Heart Eyes

Не ти е било лесно с организацията на сватбата, но се е получило страхотно!

# 97
Мерси за милите думи още веднъж  Hug

Клер и Кюбит, дайте линкс към продукти, от които сте доволни, че много скъпо удоволствието проба-грешка с тези органик чудеса.  Laughing

Атти много съм доволна от този шампоан http://www.poofscloset.com/servlet/the-89/Poofy-Organics-Natural … -Unscented/Detail ( рейтинг 0)
Този фейс уош http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=33671&catid=1 … CAWELAID=61286372 ( рейтинг 0) - в момента има голяма бутилка 32 унции на промоция в Хол фуудс ( 9'99)
Този блемиш стик http://www.desertessence.com/skin-care/face/tea-tree-oil-blemish-touch-stick
Погледни и другите неща в сайта на Пооф'с клозет- имат и добра бебешка козметика, ще попитам и за друг бранд за бебешка козметика ако те интересува, че сега ми изскочи от главата.
От пастата на Веледа с Ратания също съм много доволна http://www.reason2shop.com/12490.html.
За домакинството ползвам веро, препарат за миялна, ол-пърпъз пръскалка на Севънт дженерейшън по съвет на Кюбит  Heart Eyes ( мнооого съм доволна, по-добре мият от другите  Peace ). Прах за пране ползвам на Би-о клийн, линк бях пускала преди няколко странички, от него пък съм още по-доволна- всичко пере и е супер икономичен  Peace.

Кюбит погледни тази паста http://www.poofscloset.com/servlet/the-79/healing-dsh-scents-too … peppermint/Detail

# 98
Клеретче, прекрасни сте и двамата. Мерси и за подробностите около подготовката, въпреки препятствията, невероятно си се справила Hug
---------
Според мен е някаква игра на застрахователните компании и болниците. Въпреки, че и последните май са засегнати от кризата. Имаме приятел архитект в Аризона, който ни разказа, че местна болница е спряла проекта си с тях поради финансови причини, което до сега никога не му се беше случвало, болниците са им били едни от най-сигурните клиенти.

Здравната реформа ме плаши и мен, цял ден се чудя от къде ще вземат 1.6 трилиона долара и как ще се отрази на нашите данъци, ако вземе та се приеме.
---------
Да се доуточния за изказването(предишното ми мнение дано не е обидило никой) за органик продуктите. Не, че не им вярвам, че са по -здравословни, но тъй като не са били дълго на пазара, не съм убедена, че са толкова безопасни. Естествено се поддавам на маркетинга(за добро или лошо) купувам и такива.

Проблема ми е с линка от Клер, знам го от преди, освен, че няма всички продукти, а има продукти от една и съща фирма, които имат различен рейтинг. Например крем за тяло е рейтинг 5 хазард, а за почистване на лице е 0. Искам да кажа, не са постоянни и не мога да им се доверя като допускат да не са сейф за определени продукти и резултата е, че се съмнявам за всичко останало.
Докато търсих моя крем(6), намерих Веледа скин кеър- айрис найт крийм е с 5 Rolling Eyes
Иначе и аз използвам севънт дженерейшън ал пъпръз, но пък открих, че детските им уайпс са с 2, та се чудя сега колко ли е  препарата...

.......не ми обръщайте внимание Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 10:41 от benson10

# 99
Клер, толкова сте слънчеви пу пу - цял живот така да са се гледате!  Hug

Бубе,  Laughing, за застрахователните компании говоря - тези, които провайдват осигуровките и тези, които провайдват лайъбилити.
тук на стр 33та ботъм лайн от 3 до 4 билион на година за Юнайтед Хелткеър

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 09:56 от Лeни

# 100
Лени, Бенсън  Hug

Бенси напълно нормално е според мен един бранд да има продукти с рейтинг 0, но и с рейтинг 8. Все пак нали и те трябва да припечелват, затова гледат да обхванат по-широк таргет груп. Както се разбра тук в темата сигурно 90% от списващите предпочитат химия в козметиката  Rolling Eyes . Затова въпросните компании не работят само за мен и Кюбит, а и за всички останали, защото ако само аз и Кюбит си пазарувахме, тези компании нямаше да ги има. Затова са сайтове като онзи, който пуснах- проверяваш си и купуваш  Peace .
Трудно е в днешно време да останеш здрав и да си грийн...но не е невъзможно  Peace

# 101
Clairette, честито!!!
Абе, и оранжевката рокля е готина, по различна е Wink... Браво и всичко най- прекрасно да ви се случва от сега нататък- заедно!  Hug  bouquet

Ева в асансьора, нал' знаш, че из форума, както и навсякъде, където има повече от 3 жени на едно място все има проблеми. Зловиди им се на някой за това, че дишаш, дори без да те познават... Гледай поне на форумни обиди хич да не се връзваш... напразно хабене е  Mr. Green Stop .

# 102
Бубка, ето още:

http://nesri.org/Single_Payer_Human_Rights_Analysis.pdf
A Human Rights Assessment of Single Payer Plans.

# 103
Клер, много честито, чудесно изглежда!

Не плащаме толкова много пари, заради тези, които не могат да си платят, а заради надути сметки. Тези, които не могат да си позволят просто не ходят на превантивни (разбирай - евтини) прегледи, а ходят в спешна помощ (разбирай - скъпа).
Каквото и да ми говорят за мен не е нормално -
- 60% от семейните фалити да са заради здравни сметки
- лекари да завършват с $250к студентски заеми, как няма да искат добре да са платени тогава. Аз работя с медицински персонал всякакъв, не съм чула един хирург да иска реформа (опасност да им намалее дохода), докато другите лекари гледат много по-системно на нещата.
- раждане в болница без усложнения да струва $15к
- съдебните искове и дела водени срещу лекари водещи до ненормални застраховки
- праймъри кеър лекари да са значително по-ниско платени от специалистите - ако те имат по-добро заплащане, по-малко хора ще стават кардиолози и повече фокус ще има на превантивна медицина
и много други мога да приведа примери.

Президентът прави нещо доста умно - рамката му е доста обширна, а оставя на конгреса да определи детайлите. Няма "така го искам, така ще стане" и майкроманеджинг.

Бубкa, New England Journal of Medicine има статии за реформата във всеки брой в последните месеци, повечето са доста интересни. Ето тук - http://content.nejm.org/cgi/collection/health_policy.

# 104
кюбит, проблемът със здравеопазването тук не е с тези, които имат застраховки от работодателите си. проблемът е за тези, които работят в малки компании, които не могат да си позволят добри или дори никакви застраховки или хората без работа или селфимплойд и подобни. пример, племенницата ми е на 19 години - млада, права, здрава, но заради малък сърдечен проблем като дете никой не иска в момента да я застрахова. учи парт тайм, работи парт тайм, т.е. не се квалифицира за застраховка нито от университета, нито от работодателя си. не че и искат големи суми, за да я застраховат, направо отказват. аз не мога да се оплача от лекари и лечения до сега, но ако в един момент по някаква причина ми се наложи да си търся застраховка сама, с моята медицинска история не мога и да мечтая някой да ме застрахова. по-добре е да си търся парцел в гробищата отколкото медикал застраховка... та реформа е крайно необходима, дано само обама да заангажира с нея хора, които знаят какво правят.

Ето това ме втрещява. Свекър ми е с бай пас и при него сумите за допълнителен кавъридж към Медикеар са петорни.
Всичките тези изисквания за една година предварително и правилата с приекзистинг кандишънс ме довършва. Всичко се планува с година напред.
Не ми се отива към дентал-ището щото там е чудо на чудесата.

Общи условия

Активация на акаунт