С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 140
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
  • usa
Biz, не си ме разбрала съвсем точно. имах предвид не че плащаме високи цени заради тези, които не могат да си го плащат сами за медицинското обслужване като цяло, а именно за болниците - $10 за клийнекс, $25 за аспирин, $200 за това, че си говорил с акцент и санитарката и се наложило да се напрегне, за да те разбере са разходи изсмукани от пръстите, за да могат да платят за спешния троен байпас на незастрахования дядо. иначе и аз не намирам за нормални същите неща като теб  Peace.

# 106
  • Boston, MA
Чета, чета, после ще излъчвам. Оказва се, че Масачузетксия опит с повсеместното застраховане изобщо не е довел до очакваните резултати. Т.е. същите хора пак са обслужвани от същите доктори, само дето сега имаме още нови застрахователни компании по средата, хем да объркат още процеса, хем да плащат по-малко пари на докторите.

А доколкото разбирам, националното искат да го направят като Масачузетс на стероиди... мммм.

Вие пък защо млъкнахте?  Grinning

# 107
майките на 4.6+-затъпяват ли децата ви?оня ден случайно установих че ния е забравила как се пишат 3 от 10 цифри,спори до небето че на 9 крьгчето е от дясно на ченгела,можеше да смята до 100 през пролетта сега се запъва на 20 +10..брееееееее и явление..не е болка,ще си припомни с малко организация от моя страна,но се изумих как си лежа аз на кълка че детето е отвъд 1ви клас рединес,а то е под прискул такава newsm78

# 108
С-с-с-сериозно, толкова сте активни тук, че не мога да сваря да изчета всичко Simple Smile

Clariette, Честито и от мен Бъдете щастливи!   bouquet

И аз подкрепям реформата в здравеопазването, още повече, че откакто сме тук не можем да си позволим такова. В нашия щат има социална програма за деца, за която кандидатствахме и ни отказаха, тъй като детето не било американски гражданин  #Crazy Не можех да повярвам и се обадих да ми потвърдят .. ами потвърдиха ми. Проблема е във застрахователните компании, които печелят най-много от цялата неразбория, затова е и борбата с Конгреса в момента. Но аз нали съм си оптимистка, вярвам, че нещата ще се оправят и всички ще са доволни накрая Simple Smile

Видях програмата в PA - CHIP http://www.chipcoverspakids.com/home/ , събра ми се погледа като видях толкова ниски месечни премиумс, но пък всички са осигурени. Щом това работи там, значи може да проработи навсякъде.

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 20:04 от Изабела

# 109
Видях програмата в PA - CHIP http://www.chipcoverspakids.com/home/ , събра ми се погледа като видях толкова ниски месечни премиумс, но пък всички са осигурени. Щом това работи там, значи може да проработи навсякъде.

Shocked това истина ли е? Наистина е много хубаво. Аз и без това искам да се местя и мрънкам отдавна. Ето едно място и довод.  Laughing

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 21:10 от Vanhorne ๏̯͡๏)

# 110
клер, гледам снимките, мнооого сте хубави  Heart Eyes, и залеза ви е страхотен! чак ми се приходи на море Simple Smile

моите госпожици са на гости на баба и дядо във варна и съм се заела да чистя, реорганизирам и подреждам къщата (пу, пу не е голяма като на рая меншъна), а и градината е пак за плевене...

хубав ден на всички Simple Smile 

п.п. имаме уж хубава застраховка, но само като си представя цялата кореспонденция, тел. разговори/факсове и прочее с лекарите и застрахователя ми се отщява да ходя на прегледи

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 21:32 от stella_ars

# 111

Shocked това истина ли е? Наистина е много хубаво. Аз и без това искам да се местя и мрънкам отдавна. Ето едно място и довод.  Laughing

Това е само за децата в семейството доколкото разбирам ,не е за цялото семейство!

# 112

и аз мисля, че е само за децата.

Погледнах, че за лоу кост е $45-68 за месец, ние толкова плащахме на човек за месец, когато работех в хотела, като покриваше и бременност. Там съм работела за $9-10 на час(не добре платена работа, без да е нужно образование), но бенефитите им си заслужаваха. Почти всеки щат имат подобни програми.

Пак ще си кажа, че зависи от фирмата, в която работите и застрахователната компания,  която те ползват, както и какви са споразуменията помежду им.
Имали сме една и съща застр. компания, един и същ план, но през двама различни работодатела и сме плащали различни $$$.

стела, приятна почивко-работа без децата!

клерет, принципно съм съгласна с теб, но  донякъде  Wink  Hug

анет, нямам опит, но съм сигурна, че Ния бързо ще си припомни нещата.

# 113

Това е само за децата в семейството доколкото разбирам ,не е за цялото семейство!

Мерси Вики, аз работя и хвърлям по едно око и тук. Не го прочетох, признавам. По шегувах се, е е довод, защото аз наистина искам да се преместя в др щат, но кога и къде- не знам.

Еха Стелич, ти си Свобода значи. Браво на баба и дядо.
Аз, но най- вече брат ми си е оставял децата на родителите ни, но не за дълго. Ами то е голямо мрънкане след това. Като знам мои дружки си оставят децата за по 3 месеца лятото (то не, че аз мога да издържа толкоз дълго) и родителите не им дават да си ги вземат след това. Всеки уикенд при баба и дядо и т.н. Никога не съм се ползвала с такива екстри. В БГ моята баба и приятелки са ми помагали докато бях студентка. Тук приятели. Сега разчитам на свекърва ми и ми помага, но се съобразявам, защото все пак е на 75г.

# 114
Clairette, разкошни снимки! От сърце се смях на тази с момиченцето, което е сипало пясък в купичка. А ти изглеждаш прелестно. Ако не беше разказът ти, хич нямаше и да предположа, че нещата не са били нарочно нагласени да са така.

# 115
Здравейте мами и мадами,

Бях се появила тук през Март, когато чаках да родя. Благодаря още веднъж на всички, които тогава ме поздравиха и изпратиха положителна енергия!
Сладкото ни момиченце е вече почти на 3 месеца и грижите за нея заемат цялото ми време. Обикновено не съм на себе си от недоспиване, но пък съм спец на тема памперси... Simple Smile  Със здраве!

# 116
  • The QC to be!!!
Kюбит 3T fMRI може да не е най-често стрещантата MRI, но затова си има и причини, при повечето MRI няма нужда от functionalMRI а пък и повечето от застрахователните не плащата/покриват тези изследвания само защото лекаря ти е решил, че това е най доброто  ooooh!, да те застрахователните тук решават кое и какво ще покрият. Мои колежки при които има рак на гърдата във семейството трябваше да минат през ад кога лекарите им решиха да предпишат breast MRI, и да доказват кой и кога от тяхната фамилия е имал рак на гърдата, и при една от тях имаше симптоми за рак, но мамо, нищо не откриха... Та както и да, отнесох се... Blush Като цяло щатите са номер едно потребител на медицинска техника, в нашата малка болкница решиха да сложат 64СТ, нищо, че го ползват специфично за сърдечни изследвания само 4-5/месец, всички други могат да се правят и на 16 slice  Naughty И после някой трябва да ги покрива тези разходи, и от къде ще дойдат приходите, от пациентите, няма от къде другаде... При нас идват толкоз много пациенти които нямат застраховки, кой им плаща техните сметки, никой... за това на всички останали които имат застраховки сметките им са такива и даже отгоре ще плащаме... Аз тоз херург съвсем сериозно каза, че се е замислил за Дубай  ooooh! Даже проверявал как стоят там нещата. Лекарската malpractice ins.  е толкова висока станала, че като се погледне, те реално вече не правят същите $$$ като от преди 10 год. Сега даже по цял ден да са в операционната, на края на деня $ ще са много по малко отколкото от преди 10 год, и те за това се оплакват. Сега застрахователните гушкат повече от 60% от това което получават от пациентите и затова се получи и този огромен проблем. Високи застраховки, а пък къде отиват $$$ ... в джобчетата на застрахователните... те имат инвеститори, и те искат да печелят много, ама много $$$$$$

# 117

Пак ще си кажа, че зависи от фирмата, в която работите и застрахователната компания,  която те ползват, както и какви са споразуменията помежду им.
Имали сме една и съща застр. компания, един и същ план, но през двама различни работодатела и сме плащали различни $$$.

Абсолютно! При това съм убедена, че застрахователите правят големи номера на по-малки фирми, за които е ясно, че нямат ресурс да да защитават служителите си. И при по-евтините планове те правят на луд само и само да се откажеш да се занимаваш с тях и да си платиш там каквото са ти пратили  с неясни обяснения. Като бях студентка ме правеха на луда, с часове съм седяла да се обяснявам с тия как мога да взима противозачатъчни без да имам диагноза.  ooooh! В сегашния план през мъжа ми не ми се е налагало да им звъня за нищичко, коректни са на 100%. При голямата операция за 140к ми пратиха едно писмо, че нямало да платят, щото съм нямала рефърал, което не беше вярно. Аз не реагирах и те след седмица всичко си платиха, сами си хванаха грешката. Ама тоя план е 1000 на месец + със сигурност имат споразумение с работодателя да не правят проблеми на никого.

# 118
  • usa
майките на 4.6+-затъпяват ли децата ви?оня ден случайно установих че ния е забравила как се пишат 3 от 10 цифри,спори до небето че на 9 крьгчето е от дясно на ченгела,можеше да смята до 100 през пролетта сега се запъва на 20 +10..брееееееее и явление..не е болка,ще си припомни с малко организация от моя страна,но се изумих как си лежа аз на кълка че детето е отвъд 1ви клас рединес,а то е под прискул такава newsm78

това е положението, анет - no child left behind се грижи най-вече за no child да отиде напред... а да видиш по-нататък какво става. при всеки преглед на знанията на детето се замисляш дали си струва да работиш или по-добре да спреш своето `развитие` и да се заемеш с това на детето/децата си  newsm78. четох неотдавна разказа на една майка, на която синът е с аутизъм, а дъщерята - tag. сравняваше грижите, средствата и вниманието, което отделят на децата и в училище. беше впечатлена и благодарна за това, което се прави от държавното образование за сина и, но чистосърдечно предлагаше да върне поне една трета от средстствата отделяни за него, за да може да се задоволяват поне малко по-добре нуждите на умната и дъщеря. смяташе, че обществото ще си вложи парите много по-добре, ако дъщеря и реализира способностите си, отколкото ако синът и се научи да чете и покрие тестовете за no child left behind===

# 119
  • У дома
миз както винаги е много права!!!! За съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт