С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 120
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Клер,Гор-чи-во!!!Супер сватба(камерен състав-като моята Laughing!Много хубави слънчеви снимки!Много хубави младоженци!

# 76
  • usa
Аз съм в България от 2 седмици, май ви казах, но не помня. Ей сега пък разбрах от нек'ва съфорумка, че съм била в САЩ ''покрай мъжа ми''.

а лошо ли е да си в сащ покрай мъжа си  newsm78? ако е така, да крия, да не си казвам, че да не си развалям репутацията във форума... я кажи кой е престижния метод за пребиваване в сащ?

Слушах снощи докато готвех, че Обама има доста интересен план за здравната система.

а мен ме притеснява, че всъщност не е много наясно какво ще прави с тази здравна реформа. дано не стане като с реформата на хилари...

само на мен ли снимките не ми се отварят?

# 77
Бубка...в сметката всичките цени бяха надупени 5торно че и повече  всъщност клинекс е 2 кинта така че цената  става 10торна  , салфетките  ги дадох като пример защото да си дадат четящите сметка каква гавра извършват болниците. (за поправката ще ти пиша на лични)

Клеър...ей сега ще ги разгледам всичките ,те много бе ,аз се надявах на 5-6 ,браво  Mr. Green

# 78
и те все се подреждат разбъркано  Tired

Няма страшно, че са разбъркани, тя фабулата е ясна  Laughing. Много сте слънчеви и двамата, личи си, че сте се забавлявали  Hug.

Да не забравя да задам най-омразния ми въпрос от младоженските дни: How's marriage treatin' ya?  Wink

# 79
  • usa
Бубка...в сметката всичките цени бяха надупени 5торно че и повече  всъщност клинекс е 2 кинта така че цената  става 10торна  , салфетките  ги дадох като пример защото да си дадат четящите сметка каква гавра извършват болниците. (за поправката ще ти пиша на лични)

цените в болниците са `надупени` най-вече, защото не могат да върнат никого отишъл за лечение, дори да няма застраховка и да не може да си плати. така че болниците добавят разходите си по такива пациенти към сметките на тези, които могат да платят.

а, снимките ми се отвориха, отивам и аз да изплакна окото Simple Smile.

# 80
Каква репутация и престиж, к'ви 5 лева? Нещо неясно ли съм се изразила, не знам.. Не, че е лошо, но за мен не е вярно и не ми е приятно като ми го повтарят, особено пък непознати. Проблемът тръгна от там, че като изразя мнение за България и винаги се намира някой, на който не му харесва и намесва местоживеенето ми (че и причините за него). Ако не кажа нищо, пък, все едно не се интересувам от родината си и съм заровила нос. Сигурна съм, че знаеш за какво говоря - така е не само на виртуално ниво, но и в реалния живот.

Клер, прекрасна си/сте!

# 81
  • Boston, MA
Клер, супер снимки, много сте хубави!

Хиър, мерси за четивото.

Вики, за Клинекс  Grinning и един куп други неща не се плаща, цените не са от това.

Лени, коя основна част от здравеопазването е фор-профит? Болниците не са. За оптимизирането съм съгласна, за Германия (50% данъци и нагоре?) не точно.

# 82
Оо, Клеър, пу-пу! Видях няколко от снимките и аз!  Още веднъж, да сте много щастливи и все така слънчеви!

Много неща има, които ме притесняват за здравната реформа.

# 83
  • usa
Каква репутация и престиж, к'ви 5 лева? Нещо неясно ли съм се изразила, не знам.. Не, че е лошо, но за мен не е вярно и не ми е приятно като ми го повтарят, особено пък непознати. Проблемът тръгна от там, че като изразя мнение за България и винаги се намира някой, на който не му харесва и намесва местоживеенето ми (че и причините за него). Ако не кажа нищо, пък, все едно не се интересувам от родината си и съм заровила нос. Сигурна съм, че знаеш за какво говоря - така е не само на виртуално ниво, но и в реалния живот.

бъзикам се, ева, не ми се връзвай. още по-малко пък се връзвай на който ти държи сметка. на никого не му влиза в работата как и защо живееш там, където живееш Hug.

clairette, много свежа сватба и много свежи младоженци! още дълги години да се гледате в очите по същия начин!

# 84
Клеър наистина пу-пу. Много сте хубави. Порадвах ви се от сърце. Още веднъж пожелавам много щастие и любов.

Бубка така е. Медицинското образование е едно от най- скъпите. Техниката и научните изследвания са на най- високо ниво тук. Аз нямам право да се оплаквам, защото винаги съм имала много прилична застраховка и лекар и зъболекар не са ми била болка. Сега от както я смених с тази на мъжа ми съм малко на нокти, но пак не е зле.
Знам, че ние плащаме и за тези, които не могат.
Всеизвестно е, че банките гледат с присмех на медикал банкрупси и изобщо не я консидерват като такава. Аз лично имам колега, който след ужасен аксидент и месеци у дома го направи. Малко по- късно не му попречи да купи къща за почти половин милион.
Доколкото знам Обама има план за Мадикеар (това го знам от свеки) също. Медикеар е голяма каша също. И там, ако нямаш пари да доплащаш за допълнителен кавъридж си загинал. Не им покрива дентал и вижън. Това от, което възрастните хора имат най- много нужда. Не съм чула (пенсионери роднини визирам) доволни от Медикеар. Всички плащат допълнително. Ами защо ги плащаме тези пари всеки пей чек се чудя.
Много са нещата за умуване. Да видим (както каза някой по- горе) да на Обама ще му стигне времето.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 06:03 от Vanhorne ๏̯͡๏)

# 85
Клер, все така да сте влюбени...  Heart Eyes

Повече от половината от заплатите в Германия отиват за данъци. Отделно се плащат здравните застраховки. Филми като "депендентс - жена/мъж и/или деца" обикновено няма.
Много малко работодатели (предимно много големи фирми, 1000 души служители и нагоре) поемат до 50% от месечната вноска за здравна застраховка.
Лекарите си го отнасят обикновено с много неплатени и некомпенсирани по никакъв начин свръх часове, за да са обгрижени и доволни пациентите.
Както и да е - медалът винаги има 2 страни.

През последния месец бях на 2 пъти в болница. Днес дойдоха по пощата сметките и експленейшън ъф бенефитс от застраховката. Имам сметка за $х000 от анестезиолога. Застраховката вече ми е пратила чека за тази сума. Престоят в болницата и другите сметки за процедурите там (с изкл. на гореспоменатата упойка) са покрити автоматично. Нямам нито цент за доплащане.
Не са ми надписвали сметки никога за офисни визити. Ходех всяка седмица на прегледи докато бях бременна. Винаги си гледам разбивката, какво са файлнали лекарите и какво е платила застраховката. Не е имало измами никога. Дори кръвните тестове са описани разбити.
Знам, че от план до план има разлика...

Дано да не оплескат съвсем положението тук с тия реформи.

Редактирам се:
Миз, знам къде е проблема тук и се надявам да намерят решение за него. Но ако променят цялата схема и я поевропейчат, тогава ще си вкарат таралеж в гащите.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 17:07 от Кюбит

# 86
  • usa
кюбит, проблемът със здравеопазването тук не е с тези, които имат застраховки от работодателите си. проблемът е за тези, които работят в малки компании, които не могат да си позволят добри или дори никакви застраховки или хората без работа или селфимплойд и подобни. пример, племенницата ми е на 19 години - млада, права, здрава, но заради малък сърдечен проблем като дете никой не иска в момента да я застрахова. учи парт тайм, работи парт тайм, т.е. не се квалифицира за застраховка нито от университета, нито от работодателя си. не че и искат големи суми, за да я застраховат, направо отказват. аз не мога да се оплача от лекари и лечения до сега, но ако в един момент по някаква причина ми се наложи да си търся застраховка сама, с моята медицинска история не мога и да мечтая някой да ме застрахова. по-добре е да си търся парцел в гробищата отколкото медикал застраховка... та реформа е крайно необходима, дано само обама да заангажира с нея хора, които знаят какво правят.

# 87
Клер, по-хубава булка и по-нахилени младоженци не съм виждала. Машала ви, прекрасни сте и 100 години заедно такава любов да имате.

Аз от голямата си операция разбивки не съм получавала кой знае какви. 140к, 80% от които бяха за 2 извънредни нощи в болницата след операцията, където ме наглеждаха, изреждаха ми се студенти и един лекар взе няколко пъти не особено бързото решение да ми бият Ативан та да спра да хипервентилирам. Аз съм доволна, грижеха се за мен в обстановка, каквато никога не бях виждала, оставиха мъжа ми до мен през цялото време, ама някак си над 100 хил, за да ме наглеждат, а не да ме лекуват... А, имаше и една сметка от $60 за рентегенова снимка с рентген, който докараха до леглото.  За сравнение - едно раждане 30 к, което според мен изисква много по-голям ресурс от това сестрата на смяна да мине да види кво ми е кръвното и да ми бие една инжекция... Мъгляво ми е малко как се определят тия цени.

# 88
  • WA, USA
Clairette, толкова сте хубави и щастливи  bouquet още много години заедно и да запапите любовта жива! А ти си просто прекрасна, много романтично, много ми хареса Heart Eyes

# 89
  • The QC to be!!!
Не следа идеите за реформи за здравеопазването тук, но като здравен работник вече повече от 5 год, в радиологията, мога да твърдя, че тук нивото на оборудване е възможно най високото в стравнение с цял свят. Това съм го чула и от лекарите и от тези които продават медицинско оборудване тук, щото ги виждам поне един път в месеца тия сейлс хорица... САЩ е №1 потребител на медицинско обурудване в света. Има място за пдобряване в системата. Повечето застрахователни компнаии плащат само около 40% то това което получават от клиентите си на болниците и лекарите. Останалите 60% ги гушкат за себе си. Медикаре е за възрастните само, и в повечето случай трябва да имат допълнителни застрахови да покриват $$$ сметки. Медикайд, не дай си Боже да ги имаш тях ooooh! значи си доста под социалната стлъбица... Голяма част от лекарите с които работя са в ужас защото никак не е ясно каква ще е точно тази реформа. Те и сега им е трудно да се спогодят със застрахователните, пък после се очаква, че ще е още по голям ужас ooooh! В Четвъртък говорихме с един от нашите херурзи и той сподели с мен, че се замислял да емигрира някъде другаде където ще може да си позволи да работи не като кон, а да работи, да му плащат и да му е мирна главата. И той е доста добър херург... Тук напоследък застрахователните много режели от това което са плащали по рано и той трябвало да работи много повече за все по малко $$$. И познайте кой ще загуби накрая... пациента... А това, че тук персонала е мн. добре квалифициран мога със сигурност да го твърдя, особенно когато става въпрос за работещите в радиологията в болниците... В много страни обучават технолозите на работното място, а тук първо ходиш на училище и бордовете са задължителни за работа на повечето места, има няколко щата които са изключение... И да, като е квалифициран персонала, иска да му се плаща, и от къде ще дойдат тез пари... от пациентите...
Clairette все така да сте щастливи както сте на снимките, големи сладури сте и двамата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт