С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 079
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Здрасти и от мен,
Един бърз въпрос. От какво може да е висока температура без други сиптоми. Дребната вдига до 40С, сваля с лекарства, пак вдига. Иначе е в чудесно настроение и кондиция, игрива, изобщо всичко й е наред. Няма ушна инфекция, няма възпалено гърло, гърдите й са чисти.. Изобщо..

# 226
И аз съвсем офф топик но нещо ме шокира та да споделя:Понеже съм мембър на един друг мамешки американски форум и току що попаднах на една бременна мама
Значи тя е на 35 бременна в момента ,гаджето и е на 24 (бащата)
тя има дъщери на 16 и 13 години
16 годишната и дъщеря е родила момче преди 4 месеца което значи че тя е и баба
което значи че тя 35 годишната също е раждала на 17 години някъде. Shocked
Шокиращо ми е!

-------
Зора  може да е UTI или пък ушна инфекция ,понякога децата не усещат ушната....заведи да я погледнат според мен
каза че няма ушна...лекар ли я е гледал?

# 227
Зора съвет не мога да дам, но бих казала, че в този случай най- добре е кръвна картина.
Дано мъничка се оправя по- бързо.

Момичета виждам, че говорите за работни визи и ЗК. Аз наистина не съм наясно, но имам семейство, което 9 години беше на този хал. Момичета, горещ съвет- бъдете много зорки с адвокатите и ги следете много изкъсо. Това семейство се оказа с много загубени пари и адвокат с отнет лиценз. Много гадно...
Имам позната мед. сестра тук. На 6 година е вече със ЗК. Адвоката е от Сан Франциско, с невероятен рейтинг бил. Ох, успех ви желая на бойното поле на имиграцията тук.  Praynig
================================
Аз да се похваля, че казах на шефа новината и ме беше много бъз. Той пък се оказа много съпортив и дори стана да ме прегърне и поздрави. Уххх, камък ми падна от сърцето.

# 228
И аз съвсем офф топик но нещо ме шокира та да споделя:Понеже съм мембър на един друг мамешки американски форум и току що попаднах на една бременна мама
Значи тя е на 35 бременна в момента ,гаджето и е на 24 (бащата)
тя има дъщери на 16 и 13 години
16 годишната и дъщеря е родила момче преди 4 месеца което значи че тя е и баба
което значи че тя 35 годишната също е раждала на 17 години някъде. Shocked
Шокиращо ми е!

Вики беше скоро като казах, че имаме работничка в компанията, която е на 34 и ще става баба. Тя е родила на 14год  Shocked. Беше много горда като го разказваше.

# 229
Пикси и Анет, мерси. Аз 4етох малко, но не открих дали е наследствено, ще се наблюдава, защото има и история на АДД и Байполар. Мерси.

ophie, аз само да предупредя Simple Smile не казвам, че не са информирани, но се притесних, да не стане като описаното от Ванхорн Peace

Зора, нямам представа, но лично веднага бих завела на лекар. Дано скоро се оправи Шутла.

Викс, не се очудвам, всякакви ги има. Едно време в селото на баба ми момиче и майка и родиха през 6 месеца.

Бубка,  Joy

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 22:40 от benson10

# 230
Зора, може да е някаква шарка, Ели така ми е карала няколко пъти. Ако до 2-3 дни избие обрив, ясно е какво е. Дано каквото и да е да не е сериозно!  bouquet

# 231
Зора, в отчетната ми има едно хлапе, което вдига такава темп. от зъби. Стискам палци скоро да сте по-добре.  Praynig

Ееее, Биз, не съм и предполагала, че такова доверие може да ми гласуваш. Аз още се чудя с мойто как успявам да се справя и все още съседите не са извикали социалните.  Joy

# 232
Не ме шокира толкова това че става баба на 35 ами цялата безотговорност,шокира ме че ще става майка пак и то от  24 годишно момче ,практически е дете ....още едно дете на този свят което няма да има стабилно семейство.
Дъщеря и на 16 вече майка...според мен е явно че не и се обръща достатъчно внимание,по снимките които тя показва бащата не се вижда никъде,то сигурно и другата 13годишна дъщеря ще последва...
Страшна безотговорност просто  ooooh!

# 233
Зора, Данни от кътници и кучешки ми е вдигал 103.6 на няколко пъти (ректална), докъм 103 играеше, над 103 се омърлушваше... веднъж всигна 104, ама беше някакъв бърз вирус- не пожелаха дори час да ни запишат тогава. Звънни на докторите, дръж я разголена и това, което по- ефективно за смъкване на Т при вас гледай да и го пазиш за през нощта... това аз бих направила.

# 234
Личи си, че не съм в крак с детските/бебешки тревоги  ooooh! малеее забравя се.

Зора виждам, че момичетата са ти дали по- добри предположения и съвети.

Вики хората са пердета и не им пука.

# 235
Tandoori

това е интересно....

Във Visa Buletin... нещо не схващам за какво става въпрос:

1/ За БГ отделно ли са нещата?
2/ "U" какво означава и ако сте в 3та категория или ние сме в трета категория , кога се разглеждат тези неща...
3/ Вие с каква виза стоите в САЩ в момента... т.е. ако отидем с H1B  единия от нас не може да работи, после чакаме 4 - 1- години за Зелена Карта....
4/ При нас изискването за работата не е кой знае какво особено... т.е. как от тези current dates разбират на кой да дадът виза и на кой да стои и чака-т.е. с прости думи казано, не ссъс сложни

1/ БГ са в категория 'World' - грубо общо 14% от 40те хил за които говорех се падат на Китай и Индия, а останалите 86% се разпределят между света
2/ U = unavailable - когато тези 40хил визи свършат в рамките на една година (годината в случая е 1ви Окт 2008 до 30 Септ 2009) не 'раздават' повече зелени карти за тази година. На 1ви Окт 2009 ще започнат да 'раздават' от новите 40хил за следващата година.
3/ може единия да работи на H1, а другия на H4, но първият е обвързан с един работодател, а вторият не може да работи...
4/ в 3та категория, където ще сте вие, current не е било отдавна. Иначе при current би трябвало да разглеждат документите според датата на подаване (който първи е подал, той), но не винаги е точно така...

не искам да те обезкуражавам, но ако не се промени закона (виж поста на Бенсън за мед. сестрите), 5 години ще е най-благоприятният срок...

иначе страниците, които пуснах преди са на иммигр. адвокати  Peace

Лени мерси много   bouquet  bouquet  bouquet

аз понеже преди 1 месец се свързах с адвокати Българи или може би само работят към фирми за имигр. право, но честно казано
не отговаряха компетентно и предположих че нямат опит все още... в тази насока...

т.е. с 2 думи, ако не бях проверила в страниците с разширение gov. за какво става въпрос - може би щеше да се доверя

т.е. жената фаде следната оферта- 1200 $ H1B, 5500 $ семейсто - Зелена Карта - нямам представа дали е нормална тарифата-просто цитирам....

Но естествено на въпроса за колко време се издават тези зелени карти - няма отговор-е остава и да има-инвестиция от 5500$ и чакане 5 и над 5 години за евентуална възвръщаемост... hahaha наиситна интересно става....

# 236
Никой адвокат не може да ви каже за колко време ще ви излезнат зелени карти за ЕБ3, просто защото не зависи от тях, а от имиграционните и техните безкрайни квоти  Rolling Eyes.

# 237
е да разбирам, но т.к. ми изниква въпросът

как е човек да стои в САЩ и да чака зелена карта след 5 години евентуално... т.е. както се казва на български ни в клин ни в ръкав, нещо такова....?!? и има толкова чакащи....

ясно е че от една виза на друга се преминава... постоянно... но друго си е да знае човек че си има Green Card...

както и да е , явно е че машината трябва да се върти... някак си... пак добре че не сме като Индия и Китай...

# 238
ясно е че от една виза на друга се преминава... постоянно... но друго си е да знае човек че си има Green Card...

Не, защо да е от една виза на друга. Х1Б/Х4 и ги подновяваш като изтекат. Ако си започнал процедурата поне година преди да изтекат 6те години на Х1Б можеш да подновяваш докато ти дадат зелена карта (или ти откажат).

# 239
Бенси- за 90 дневната съм с 2 ръце  Peace, пиши на лични ако ти трябват някакви подробности, да не занимавам тука обществеността  Grinning .

За чуждощатските номера- казвам ви има нашествие, не се рентнати...говоря за нови мои съседи, за нови собственици на къщи около нас...отделно колите на пътя  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт