1001 нощи - приказката се разказа, но в сърцата ни остана - 87

• 31 988
  • 445
  •   1
Отговори
# 345
А тук е с баща си който също е артист...MAHMUT CEVHER

# 346
anna3com МЕРСИ МНОГО! Simple Smile Откъде ги намирате тея снимки не ви знам... аз на актьорите колко пъти им писах имената на турски в гугъл и пак нищо... едни и същи снимки...
Ех тая Фюсюн МНОГО я харесвам - уникална роля и като жена много ме привлича, перфектна.

разка на Надиде за птичката колко беше поучителен... и преди време пак тя разказваше, как тенджерата като ври - над нея има капак - какво се случва вътре... никой не знае - ставаше дума за семейството на Онур и Шех... Друг път разказваше така - Тайната е най-големият товар - горко на този, който го носи!

Филм институция. Възхитен съм от силния сценарий, който ми докосна душата

fatherRr

Съгласна съм - институция си е. Всичко има в него. Направо е като учебник - както се изрази Керем за книгата 1001 нощ още в началото. При това учебник, написан по блестящ начин.

Днес си мислех, че поднасянето на фабулата е само едната страна на медала. След като гледам действието, разбирам не само какво става, но и ЗАЩО става. И съм сигурна, че това и само това е единственото логично поведение на героите. Каквото и друго да направят, ще изглежда като съшито с бели конци. Даже и в трети сезон, който по принцип е по-слаб от останалите.

А бе, луда работа!

А Надиде има култови реплики. Които, разбира се, само доказват богатството на езика ... и широката култура на авторите на филма. Но да не изпадам отново в умиление, че съвсем станах банална.

Само малко ми е странно колко се прехласваш пред Фюсун. Това си е твое право, разбира се, но аз поне не я харесвам. Специално при нея отбелязвам една слабост на филма. Просто ми е трудно да повярвам, че някой може да се промени от съскаща, вечно недоволна и много комплексирана снобка в това бижу, този пример за всички домакини (и майки), който забелязваме в последните серии. Вярно - ще кажеш - много преживя, научи си урока. Да, така е. Но аз - малко като Онур - приятелю, не вярвай на жените!  Laughing Подозрителна ми е.

А и как, извинявай, да я харесам, след като тя се ожени два пъти !?!  #Crazy за онова говедо Али Кемал.  newsm78

А Ани е непрекъснат извор. Благодаря ти, мила! Сгряваш ми душата с тези снимки! Hug

Извинявам се за дългия пост.  Praynig Днес наистина много се развълнувах от серията.  cry

# 347
  • Варна
     Днес  ми  остана  малко  време, да  помисля за  анкетата в  тази  тема!
Сега  отново  гледам  тези   епизоди!   Но колкото  и  да  търся  отговора  в  поведението   на  Енгин  - Не!!!     Не  може  да  ме  убеди,  че  е  влюбен!!!   Ние  уважаваме  любовта!!!     И  нямаше толкова  да  ни  дразни  този  човек, ако  наистина  беше  влюбен!!!   И може  би щяхме да  бъдем  по-снизходителни  към  него!!!  Ако  беше  ни  накарал  да  му повярваме!!!
 Но   не!!!   Яд  ни  е  на  него,   защото  се  възползва  от  моментното  й  състояние!  А тя се 
вкопчи в него , защото  разбра, че я  харесва  и  се самозалъгваше  в желанието  си  да  скъса  с  миналото, останала  сама  и търсеща  опора, за  да  започне   живота си отначало!!!
 Затова  според  мен, тя  му  стана  лесна  плячка!  Но  не  съм  сигурна, като  й повтаряше  постоянно, че  е  влюбен  в  нея -  Кого  се  мъчеше  да  убеди?   -  Нея  ли?    Нас  ли?  Или  себе  си???   newsm78

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 20:16 от Planet

# 348
# 349
Днес ми стана много гадно когато Каан си изгори ръчичката и после Онур като тръгна от болницата, милото дете как плачеше Cry

# 350
Споделяш, че ти е странно защо се прехласвам по Фюсюн... и после пишеш, че била злобна и съскаща снаха - Да, такава, но ситуацията я правеше такава. Позабравил съм малко вече първите серии, но мисля, че обстановката (малко и сценаристите) изостряше Фюсюн да е такава... - харесвах в нея, че държи на мъжа си, уважаше свекърите си... - какво да направи милата, че Али Кемал и хвърли куп неприятности на главата - тя заради това беше антипатнична според мен - заради реакциите й спрямо действията на Али Кемал, а не заради нейната същина. Че беше малко злобничка беше, ама кво злато стана - жена за чудо и приказ... и на 38 години, а толкова сияе.... Много лъчезарен човек ми изглежда.

п.с. майка ми пита Онур на колко е Grinning
Според мен единствения гаден и лукав образ през ВСИЧКИТЕ епизоди е този на Али Кемал. Еда не ме дразнеше толкова колкото тоя глупак...

# 351
Според мен историята с Енгин и Шехерезада е много претупана и сценаристите буквално са се оказали като пиле в калчища - кво да правят хората - остават 5 серии до края на сезона, кви да ги мътим... появи се тоя, историята си личи, че е съшита с бели конци, няма любов, няма нищо... В реалния живот не знам дори как Шех се допира до него - той може да й е дядо. Историята с Енгин е необяснима и малко нелогична, но според мен имаше яма, която трябваше да се запълни до финала, иначе какво щяха да дават... Всички разбират за черната нощ и Шех бяга... и кво се случва - нищо. За 10-15 серии, откакто Бену роди мъртво дете се случи голяма драма, много от събитията малко остават без отговор.. изведнъж Бену стана алкохоличка, изведнъж се излекува, днес е заедно с Керем на почивка, а утре са вече заедно. Както и да е. Най-добре според мен се развива действието при Надиде и Бурхан, но мисля ЧЕ ТРЯБВАШЕ някой да си отиде на финала... колкото и грубо да звучи, но филма си заслужаваше жертва (не броя Еда) Нали е драма... Можеше някой от шестимата главни да си отиде - Надиде, Бурхан, Керем, Бену, Шех или Онур.

# 352
Искам да помоля ако някой има възможност да запише интервюто в петък защото аз не съм сигурна че мога да го гледам а и обещах на Симона да и го преведа на английски...дано да има какво да превеждам а не коментари за котки само  newsm78
Благодаря ви предварително Hug

# 353
  • Варна
но мисля ЧЕ ТРЯБВАШЕ някой да си отиде на финала... колкото и грубо да звучи, но филма си заслужаваше жертва (не броя Еда) Нали е драма... Можеше някой от шестимата главни да си отиде - Надиде, Бурхан, Керем, Бену, Шех или Онур.

Ауууууу,  а ние  си  мислехме, че  Сабанджъ  е  жесток!!!    И  наричахме   горките  сценаристи -  садисти!!!

# 354
добре, че нямаше смърт при главните герои Naughty

# 355
  • София
Можеше някой от шестимата главни да си отиде - Надиде, Бурхан, Керем, Бену, Шех или Онур.
Ееее добре,че не стана така Praynig

# 356
Venetat   bouquet за превода на интервюто с Джейда  Hug

anna3com ,  bouquet за поредната порция страхотни снимки, за липсата на цензура  tooth, чакаме продължение  Hug

fatherRr  и аз много се кефя на Фюсун 3-ти сезон, такава хиена е, как ги надушва само "ти ли АК ще му даваш съвети за любовта"  hahaha Joy, и какви погледи рентгенови мята, както каза Надиде "Ти и дявола ще накараш наобратно да си обуе чехлите"  Joy
за това, че претърпя метаморфоза, ами то и Шех, и Бену се променяха постоянно, да не говорим Керем колко пъти го  #2gunfire, а после пак си го харесвах, поне аз де. А и тя още 1-ви сезон, когато злобееше с другите, пак си беше добра майка, верно, много съскаше, но тогава Бурханпалас си беше змиярник отвсякъде.

Споделяш, че ти е странно защо се прехласвам по Фюсюн... и после пишеш, че била злобна и съскаща снаха - Да, такава, но ситуацията я правеше такава. Позабравил съм малко вече първите серии, но мисля, че обстановката (малко и сценаристите) изостряше Фюсюн да е такава... - харесвах в нея, че държи на мъжа си, уважаше свекърите си... - какво да направи милата, че Али Кемал и хвърли куп неприятности на главата - тя заради това беше антипатнична според мен - заради реакциите й спрямо действията на Али Кемал, а не заради нейната същина. Че беше малко злобничка беше, ама кво злато стана - жена за чудо и приказ... и на 38 години, а толкова сияе.... Много лъчезарен човек ми изглежда.

п.с. майка ми пита Онур на колко е Grinning
Според мен единствения гаден и лукав образ през ВСИЧКИТЕ епизоди е този на Али Кемал. Еда не ме дразнеше толкова колкото тоя глупак...
Peace
за Онур не знам, Халит е 70-ти набор,
АК според мен няма акъл дори да е лукав
но за това, 4е трябвало д аима смърт, категорично НЕ съм съгласна  Crossing Arms Whistling ooooh!

Маги,  Crazy и на мен ми е странно, че 2 пъти се омъжи за АК, но като си помисля, тя пък каква ли алтернатива има  Sad нали трябва да се погрижи за децата си, пък и това е поредното наказание  Mr. Green, наложено и от сценаристите, той АК си е цяло бедствие и не виждам светлина в този тунел   smile3516

# 357
За наше щастие (или нещастие), които гледаме 3-ти сезон по Нова, не можем да изживеем драматизма на останалите, които са гледали сериите по Канал Д.
Като гледаш всеки ден няма как да се отделиш много размисли и емоции. А и като финалът е известен още по-спокойно се гледат сериите.

На мен нито Енгин ми е дразнещ, нито Шех. Енгин по няколко пъти на серия я пита сигурна ли е, че иска са се оженят. Даде й хиляда възможности на Шех да размисли и да се оттегли без проблем.
А Шех, милата, вижда се колко много обича Онур, но иска да започне на чисто. Може да е пресилено желанието й и отстрани изглезда като ненужно и безмислено, но за нея не е.

Каан ми напълни душата и разплака. Как викаше само "Татко, татко". И колко конфузна ситуация за всички.

Изтръпнах, когато Онур отблъсна Енгин, за да се погрижи за сина си. Изтръпнах в добрия смисъл на думата  Wink . Смазваща мъжественост и решителност!

Хайде, утре големия финал за нас! И после продължаваме отново да си гледаме по Диема!

Peace вече си мислех, че аз единствена мисля така, чак ми стана неудобно, едно, че се повтарям, пък и Ани да не ме прати при него на луната  Joy

и аз в началото още коментирах, че не изглежда влюбен, но пък той е улегнал (възрастен  Mr. Green) човек , не тийнейджър с кипящи хормони, всеки проявява любовта си по различен начин, пък и има различни видове любов, така или иначе, ако не беше той, може би щеше да е друг, Шех така отчаяно се опитва да затвори страницата, и като не успя, изгори книгата
и  в никакъв случай не приемам, че за него тя е трофей - човек не се отказва лесно от трофея си, но когато обича някого истински, го пуска да бъде щастлив с друг

а Каан е нашият герой  Hug Hug Hug Simple Smile

# 358
хе хе Simple Smile не съм чак садист, но разсъждавайки в сюжетната линия на филма като жанр наистина става много тежка драма - особено след третия сезон. Филмът доказа, че не е типичната боза-сериал именно заради действието, което се развива в него и което е много реално с ежедневието на всички хора по света. Сериалите по принцип са с хепиенд, заради което исках 1001 нощ да не свършва като сериал, а типично в неговия стил - неочаквано и интересно, ама...

# 359
Момичета, тази класация нова ли е newsm78 Много малко точки има Берг

http://www.kanald.com.tr/FotoGaleriler/GaleriDetay.aspx?GaleriId=825

И защо един и същ човек има по няколко снимки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт