Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Детето ми на 9 месеца не иска да прави стъпки. Трябва ли да се притеснявам?
Какви са нормалните възрастови граници за прохождане на деца?
Как да се справя, ако детето ми не иска да ходи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Детето ми на 9 месеца не иска да прави стъпки. Трябва ли да се притеснявам?
-
Какви са нормалните възрастови граници за прохождане на деца?
-
Как да се справя, ако детето ми не иска да ходи?
-
Какви са препоръките за мотивиране на дете да прави стъпки?
-
Как мога да се справя с притесненията си относно развитието на детето?

. На 1 годинка ходеше без да залита и пада и без да търси никаква помощ и опора. Сега наблюдавам Илия, той се върти като пумпал от тримесечен, седна рано, изправи се сам рано, страхотно е подвижен, не се спира, ноооооооо е много далече от прохождането. Гледам го и преценявам, че реално в следващите 2- 3 месеца едва ли ще проходи, а ще навърши годинка след по-малко от 2 седмици. Пиша ти всичко това само с цел да те успокоя. С първите дечица човек все се притеснява и гледа норми и сравнява. Това ни пречи да се насладим спокойно на хубавите ни мигове с тях. Аз сега не помня първата думичка на големия ми син, нито кога я е казал. Само помня колко ошашкана бях, че на 4 месеца не искаше да хваща играчки, а ми бяха казали, че бебетата се научават да го правят на 3
. Не прави мойта грешка
,а сега е на три.За сметка на това малкият пък е доста по мързелив,което въобще не ме притеснява
,просто я остави сама да се оправя,но я стимулирай ако има желание.И все пак си отидете на всички прегледи и,ако всичко е наред просто ти гарантира още няколко месеца здрав кръст.