Януарските 2007 деца са нашите слънца

• 10 259
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
  Не знам,Ивонска... Thinking
  Днес гледах На Кафе ,където имаше 2 деца-аутисти.И там точно се коментираше  връзката между късното проговаряне и аутизъма....Замислих се и за това,напрегнах се леко,но....реших да изчакам още малко. Rolling Eyes
  Все-пак Алекс проговаря на 2 езика едновременно,освен това все-още се кърми(което също може да има някакво  физиологично влияние върху говора).
   Разбира се,ако усетя,че има нужда,ще се обърнем при логопед. Peace

# 61
  • София; Дружбето
На една позната момченцето също проговаряше на два езика. До 3 годишна възраст само мънкаше, никакви думи, нищо. Няма да ви казвам колко специалисти обиколи и какви ли не притеснения имаше. Обявиха го за бавноразвиващ се. Това дете като се отрищи на 3, с изречения започна да говори. После у тях се чуваше само : Саше, млъкни са малко Crazy Това малко за успокоение Mr. Green
Мйту не млъква, нищо че половината неща не и се разбират

# 62
  • София
 Не знам,Ивонска... Thinking
  Днес гледах На Кафе ,където имаше 2 деца-аутисти.И там точно се коментираше  връзката между късното проговаряне и аутизъма....Замислих се и за това,напрегнах се леко,но....реших да изчакам още малко. Rolling Eyes
  Все-пак Алекс проговаря на 2 езика едновременно,освен това все-още се кърми(което също може да има някакво  физиологично влияние върху говора).
   Разбира се,ако усетя,че има нужда,ще се обърнем при логопед. Peace

Момиченцето с аутизъм ходи с Шош в Пумпелина - много е сладка! Сестра и е "в норма" и от скоро също е там.
Възможно е да няма никакви причини за тревога при вас, но е по-добре това да го каже специалист...

Аутизмът има "маркери", които се "хващат" рано (например, ако детето върти разни предмети дълго и съсредоточено, ако се стреми да не променя нищо в обкръжението и режима си, ако не гледа право в очите, но те не са абсолютни и задължителни.)

Селма, не се паникьосвай и наблюдавай детето! Ако нещо те тревожи, обади се.  Hug

Ето го предаването, за което Селма говори - много е полезно за в … ца са сред нас...

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 22:07 от ivonska

# 63
  Ох,Ивонска...... Shocked
   Трябва да почета повече за това явление...... Thinking

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 23:28 от Селма

# 64
  • София
 Ох,Ивонска...... Shocked Алекс обожава да върти всякакви колелца.Навън често имаме проблеми с това,защото постоянно посяга към колелцата на разни бебешки колички,колела и т.п.. ooooh!
   Трябва да почета повече за това явление...... Thinking

Виж, трябва да има доза залитане в тези занимания, за да е тревожно... Не забравяй, че нашите деца са момченца и са все пак по-увлечени от колелца и подобни... Не бързай да изпадаш в паника: чети, питай - във форума има много майчета на аутисти и никой не би ти отказал да сподели или да отговори на въпросите ти.

# 65
И Свилен говори на бебешорски, казва изречения, неправилни все още, но като следя развитието му ми се струва, че е напълно нормално и не се притеснявам. Това не значи, че казвам не ходете на логопед, имате ли съмнения - направете го.  Hug
И най-важното, за малко да забравя! Наздраве  beer2

# 66
  • София
...
И най-важното, за малко да забравя! Наздраве  beer2

Едвам ме нави да се присъединя!  Mr. Green Наздраве!

# 67

Виж, трябва да има доза залитане в тези занимания, за да е тревожно... Не забравяй, че нашите деца са момченца и са все пак по-увлечени от колелца и подобни...
  Да,момченца са си.... Thinking

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 23:27 от Селма

# 68
   НА здраве,де! cheers

# 69
Уха, за логопеди си говорите, любимата ми тема. Плами почти не говори, казва 4-5 думи на английски и това е. От около 2 месеца се среща ме с логопед, ходи на градина , но не виждам голям напредък

# 70
Дават д-р Мангъров по Нова

# 71
Ами хайде тогава утре вечер да се видим някъде да пием по бира  Rolling Eyes

# 72
  • Русе
Ами хайде тогава утре вечер да се видим някъде да пием по бира  Rolling Eyes

Хайде, казвайте къде! Много ми е домъчняло за вас. Не съм ви виждала откакто тръгнах на работа. В четвъртък ще съм до 19.00, но ще се присъединя. Весни имаше идея за едно заведение на Американското пазарче  newsm78 Аз работя наблизо, така че мога да прескоча за резервации. Само кажете  Peace
Хубав ден   bouquet

# 73
Хайде, казвайте къде! Много ми е домъчняло за вас. Не съм ви виждала откакто тръгнах на работа. В четвъртък ще съм до 19.00, но ще се присъединя. Весни имаше идея за едно заведение на Американското пазарче  newsm78 Аз работя наблизо, така че мога да прескоча за резервации. Само кажете  Peace
Хубав ден   bouquet

Рали, ние ходихме там с Весни, Светлето и Ани. На мен малко не ми допадна.  Rolling Eyes
Не искате ли някъде навън на хладинка. Мога да предложа едно непретенциозно местенце, с хубава кухня, сега му правиха ремонт, в градинката на Ботев.

# 74
Вие как се събирате на заведения с децата, аз никак не си представям тази работа, то е шило, не стои на стол, пък аз няма да мога ни бира да изпия, ни куня да пробвам  Confused
Интересувам се, че от юли ще се включа и аз в срещите, да знам сама ли да идвам  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт